در حالی که قیمت نفت نزدیک به 65 دلار در هر بشکه تثبیت شده است، اعضای اوپک علاقه ای برای تعدیل سقف تولید یا پرداختن به درخواست برخی کشورها برای پذیرش تولید بیشتر ندارند.
یکی از اعضای بلندپایه هیات یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در نشست اوپک بعد از دیدار هیات های چهار کشور عربی گفت: در مورد حفظ سقف تولید نفت موجود بین کشورهای عضو اوپک و دیگران توافق نظر وجود دارد.
این مقام افزود: هیچ کس نمی خواهد وضعیت ثبات فعلی به هم بریزد. 'عبدالله البدری' دبیر کل اوپک نیز دیروز گفته بود نشست روز جمعه نشستی مختصر خواهد بود. وی افزود: دستور جلسه روشن است.
عادل عبدالمهدی، وزیر نفت عراق گفت: در افکار عمومی، خوشبینی در مورد شرایط فعلی وجود دارد.
نشست وزرای نفت کشورهای عضو اوپک که روز جمعه (16 خرداد) برنامه ریزی شده است، بعد از نشست دو روزه ای با حضور مدیران اجرایی شرکت های بزرگ نفتی از جمله شرکت نفتی 'بریتیش پترولیوم' و 'اکسون موبایل' برگزار می شود.
بر اساس این گزارش، کشورهای عضو اوپک روزانه 31 میلیون بشکه نفت تولید می کنند، در حالیکه عربستان سعودی در مقایسه با سه دهه گذشته بیشترین میزان نفت را تولید و عرضه می کند.
بعضی از تحلیلگران از جمله تحلیلگران موسسه 'مورگان استنلی' معتقدند احتمال افزایش تولید نفت اوپک وجود دارد ولی بعضی اعضای این سازمان با 12 عضو چنین گزینهای را به کلی رد میکنند.
منبع: ایرنا