تنزل رتبه سرمایهگذاری روسیه/ تحریم سنگینتر می شود / رئیس اتحادیه اروپا، روسیه را تهدید به اعمال تحریم های سنگین تر کرد.
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از بلومبرگ ، مودی اینوستورز سرویس ، رتبه روسیه را در رتبه بندی سرمایه گذاری در حالی کاهش داد که هنوز درگیری در اوکراین ادامه دارد و قیمت نفت کاهش شدیدی داشته است و ثبات مالی نیز در حال کاهش است.
با توجه به گزارش داده شده در روز جمعه 20 فوریه 2015 این موسسه رتبه روسیه را به پایین ترین سطح ممکن Ba1 یعنی هم رده کشورهایی مانند پرترتغال و مجارستان کاهش داد که این تنزل رتبه به سطح سوداگرانه با توجه به استاندار ها ، در ژانویه صورت گرفت .
به گفته مودی اینوستورز سرویس در گزارش ها ، تحریم های موجود و تحریم های بالقوه آینده بین المللی ، کاهش ذخایر ارزی و کاهش مداوم قیمت نفت به علاوه افزایش تورم ، تاثیر منفی روی درآمد ها ، کسب و کار ها و اعتماد مشتری می گذارد. با اینکه در اوایل سال جاری کاهش قیمت نفت و افزایش قیمت ارز تا حدودی معکوس شد ولی تاثیر کاهش اعتماد مشتریان و افزایش تورم پابرجا مانده است.
بعد از سقوط قیمت نفت در سال 2009 و تحریم اعمال شده توسط ایالات متحده و هم پیمان هایش بعد از الحاق کریما به روسیه در ماه مارس بزرگترین صادر کننده نفت دنیا در آستانه رکود اقتصادی قرار گرفت. این مجازات ها بدهکاران حقوقی روسی را از بازارهای جهانی محروم کرد و رقبت سرمایه گذاران را برای ورود به بازار روسیه را کاهش داد.
با توجه به گزارش .JPMorgan Chase & Co در ماه ژانویه ، این تنزل رتبه ممکن است مدیران مالی که دستور العمل سرمایه گذاری آن ها را واداشته تا نرخ بدهی خود را پایین تر از نرخ سرمایه گذاری نگه دارند به فروش 5.8 میلیارد دلار از دلارهای روسیه و اوراق قرضه محلی روسیه مجبور کند.
به گفته نیکلاس اسپیرو، مدیر عامل شرکت اسپیرو سوورین استراتژی ، طی مصاحبه تلفنی در روز جمعه ، سقوط قیمت نفت ، رکود اقتصادی شدید و عدم اطمینان به سیاست های کلان اقتصادی هرسه عامل رشد یکدیگر هستند که این دور باطل به ناچار منجر به فروش اجباری و وخامت وضعیت روسیه شده است .
وزیر دارایی روسیه آنتون سیلوانوف در ایمیلی که بعد از گزارش ارسال کرد به این نکته اشاره کرد که ، تصمیم مودی اینوستورز سرویس در کاهش رتبه روسیه بدون توجه به سیاست های مالی و مالیاتی وزارت دارایی روسیه گرفته شده است. وی در ادامه گفت: من فکر نمی کنم تصمیم مودی اینوستورز سرویس با اینکه کاملا بد بینانه بوده دلیل بر بد بودن شرایط باشد. من معتقدم این تنزل رتبه روسیه موثر از عوامل سیاسی بوده.
بر اساس بررسی های بلومبرگ ، بازده اوراق قرضه 3 میلیارد دلاری روسیه افزایش 1.72 درصدی داشته و به 6.4 درصد در سال گذشته رسیده است و روبل کاهش 42 درصدی به شرح 62.05 روبل در هر دلار داشته که این نشان دهنده بدترین عملکرد میان 31 واحد پولی اصلی دنیاست.
کریستین لیندوف معاون ارشد مودی اینوستورز سرویس روز جمعه در مصاحبه تلفنی از نیویورک به این موضوع اشاره کرد ، بازار مالی در روسیه تا وقتی که قیمت نفت رو به کاهش است و تعارض نظامی ادامه دارد ذاتا ناپایدار خواهد ماند. تا وقتی که مذاکرات برای صلح به نتیجه نرسد دلیل متقنی برای پایان تحریم ها وجود ندارد.
با ادامه جنگ پرونده مذاکره صلح بسته شد و رئیس اتحادیه اروپا دونالد تاسک در روز جمعه روسیه را تهدید به اعمال تحریم های سنگین تر کرد.