افزایش قاچاق نتیجه اجرای ناقص مالیات بر ارزش افزوده

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۳۹۸۲
یک کارشناس بخش صنعت گفت: اصلاحیه لایحه مالیات بر ارزش افزوده در حال تدوین است که امیدواریم تا اواسط امسال نهایی شود.

آرمان خالقی اظهار کرد: لایحه مالیات بر ارزش افزوده قرار بود پنج سال به صورت آزمایشی اجرایی شود و پس از آن، ایراداتش در قالب اصلاحیه برطرف شود که هنوز این مساله عملیاتی نشده است.

وی با اشاره به تمدید اجرای لایحه مالیات بر ارزش افزوده طی سال‌های 93 و 94 گفت: اصلاحیه این لایحه در حال تدوین است که این کار حداقل تا اواسط سال 94 طول خواهد کشید.

خالقی تأکید کرد: اگر مالیات از مصرف کننده نهایی اخذ نشود، این رقم از تولیدکننده دریافت خواهد شد که به ضرر بخش تولید خواهد بود و باعث رشد عرضه کالاهای قاچاق و زیر پله‌ای می‌شود.

به گفته وی، این مساله باعث می‌شود تمایل به فروش کالاهای قاچاق و زیر پله‌ای بیشتر شود زیرا بابت این کار مالیاتی دریافت نخواهد شد.

این کارشناس صنعت با بیان اینکه در لایحه بودجه سال 93، یک درصد بابت سلامت به مالیات بر ارزش افزوده 7 درصدی اضافه شده بود، گفت: این موضوع به معنی آن است که به اندازه یک درصد به تورم کشور فشار وارد کنیم و در عین حال، تا زمانی که مالیات از مصرف کننده دریافت می‌شود، بار مالی آن فقط بر دوش تولیدکننده خواهد بود و به این بخش فشار می‌آورد.

منبع: فارس

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O