امیرمحمد خدیوی در گفت و گو با اقتصادنیوز گفت: شاخص قبلی چند اشکال عمده داشت. یکی از مهمترین اشکالاتش این بود که به جای این که سهام کل شرکت را در نظر بگیرد، باید سهام شناور شرکت ها را در نظر می گرفت. بهرحال فرمول شاخص قبلی مشکل داشت و در آن فرمول سهام به شکل شانتاژ شده بالا می رفت. البته فرمول شاخص های جدید هم اشکالاتی دارد که نمی توان گفت بدون عیب و نقص هستند.
او افزود: از طرف دیگر باید توجه داشت که شاخص هایی که هفته گذشته رونمایی شدند، شاخص هایی نیستند که روند طولانی مدت سهم را نشان بدهند. این شاخص ها در بهترین حالت به درد بررسی های میان مدت شش ماهه در یک سال مالی می خورند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بازار سرمایه وارد حالتی شده است که اخبار مثبت سیاسی دیگر تاثیرگذاری زیادی در بازار ندارد و موجب واکنش نمی شود. از طرف دیگر رکودی که در کل اقتصاد کشور وجود دارد، گریبان گیر بازار سرمایه هم شده است. مساله بعدی هم سودهای بالای بانکی است که سرمایه گذاران را از بورس دور می کند. در این شرایط باید فرصتی به سرمایه گذاران داده شود که بتوانند خود را با شرایط جدید تطبیق بدهند.
به گفته این فعال کارگزاری مهم ترین مشکل بازار سرمایه کمبود نقدینگی است. کمبود نقدینگی باعث شده تا وضعیت بورس بغرنج شود شاید باز شدن نماد پالایشگاهی ها حجم زیادی از پول های بلوکه شده صندوق های کارگزاری ها و شرکت های سرمایه گذاری را آزاد می کند و باعث شود که نقدینگی جدیدی در بازار جریان پیدا کند.
او افزود: به دلیل این که بازار ما یک بازار احساسی است ممکن است باز شدن نماد پالایشگاهی ها در روزهای اول تاثیر منفی بر بازار داشته باشد اما اگر تصمیم گیرنده ها تصمیم بر شکل و شمایل دادن به بازار داشته باشند، قطعا بازشدن نماد پالایشگاهی ها به نفع بازار خواهد بود.