هشدار سیاستگذاران پولی اروپا

خطر چین برای اتحادیه‌اروپا دست‌کمی از یونان ندارد

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۷۳۲۴
گرچه در اجلاس امروز وزرای دارایی اروپا، بخش اصلی مذاکرات به مساله بدهی‌های یونان معطوف می‌شود، اما سرمایه‌گذاران معتقدند نقش چین و تاثیر کاهش ذخایر ارزی این کشور بر بازارهای اتحادیه‌اروپا را نیز نباید نادیده گرفت.
خطر چین برای اتحادیه‌اروپا دست‌کمی از یونان ندارد

به گزارش اقتصادنیوز، درحالی‌که سیاستگذاران اروپایی امروز (دوشنبه)، تمرکز اصلی خود را روی مساله یونان و کمک‌های مالی به این کشور خواهند گذاشت، اما به‌نظر می‌رسد سرمایه گذاران باید برای توصیف کامل دلایل تنزل قیمت‌ها در بازار زیان‌ده اروپایی، نگاه خود را به فراتر از این قاره متمرکز کنند.

بنابر اعلام مؤسسه گلدمن ساکس، در سه‌ماهه نخست سال 2015، ذخایر ارزی خارجی چین، شاهد جدی‌ترین کاهش سه‌ماهه خود بوده و یوآن با پایین‌ترین نرخ خود از سال 2010 میلادی تاکنون معامله می‌شود که این به منزله تقاضای کمتر برای دریافت سرمایه‌ از بزرگ‌ترین پرداخت‌کننده اعتبارات در جهان، به واحد‌های ارزی دلار و یورو خواهد بود.

به گزارش بلومبرگ، بانک مرکزی چین، طی دهه گذشته و با هدف پایین نگه‌داشتن ارزش یوآن و حمایت از رقابت صادراتی این کشور، حدود 3730 میلیارد دلار، در قالب صندوق ذخیره‌ارزی، ذخیره کرده‌است. اکنون، با تغییر سیاست‌های پولی ازسوی دولت مرکزی چین به سمت ترویج تقاضای برای تعدیل رشد اقتصادی، ممکن است بازار اوراق قرضه اروپا نیز به همان نسبتی که یونان تلاش می‌کند تا از طلبکاران بین‌المللی خود باج بگیرد، از این اقدام چین متاثر شود.

«لی جی»، رییس مرکز مطالعات ذخایر ارزی در دانشگاه مرکزی مالی و بازرگانی چین در این‌باره گفت: کاملا واضح است که ذخایر خارجی چین نمی‌تواند مانند سابق رشد کند. در نتیجه، میزان بودجه‌ای که ازسوی چین برای خرید اوراق قرضه اروپایی روانه این قاره می شود، روز به روز کاهش می‌یابد.

بانک مرکزی چین روز گذشته اعلام کرد که نرخ بهره وام‌های یکساله را 0.25 درصد کاهش داده و این نرخ را 5.1 درصد تعیین خواهد کرد که این اقدام بانک مرکزی چین، خود موید تغییر رویکرد این نهاد است.

افزایش ناگهانی بهای اوراق قرضه
طی سه هفته اخیر و به‌دنبال موضع‌گیری سرمایه گذاران علیه منفی شدن سود اوراق قرضه و کاهش دو درصدی ارزش اوراق بهادار ایتالیا و اسپانیا که برای نخستین بار از ابتدای سال‌جاری رخ می‌دهد، بهای اوراق قرضه 10 ساله آلمان چهار برابر شد.

وزرای دارایی کشورهای عضو منطقه یورو، امروز دوشنبه، در بروکسل، مقر اصلی اتحادیه‌اروپا گردهم می‌آیند تا برنامه‌های یونان را برای انجام تعهدات مالی خود و دریافت کمک‌های مالی بیشتر، ارزیابی کنند. درحالی‌که مقامات اتحادیه اروپا بارها و به‌طور علنی بر این نکته تاکید کرده‌اند که منطقه اروپا در مقابل پی‌آمدهای ناشی از عدم دستیابی به توافق با یونان مصون است، اما برخی از وزرای دارایی اروپا، در اجلاس ماه گذشته که در شهر «ریگا» در لتونی برگزار شد، خواستار اجرای برنامه‌های پیشگیرانه برای افزایش مصونیت این منطقه پولی درقبال خروج احتمالی یونان از یورو شدند.

کاهش منبع ارزی
«خوزه ابد»، اقتصاددان ارشد موسسه اسپانیایی Credito Oficial می‌گوید: ما به‌دقت میزان دخالت و رشد سرمایه‌گذاران چینی را تحت‌نظر داریم. اگرچه یونان یکی از عوامل اصلی در مدار توجه اقتصاددانان محسوب می‌شود، اما قدرت این کشور به اندازه‌ای نیست که بتواند از تمامی بازارهای اتحادیه اروپا خارج شود. ازسوی دیگر، داده‌های منتشر شده ازسوی بانک مرکزی چین در ماه آوریل نشان می‌دهد، حجم ذخایر ارزی این کشور، در سه‌ماهه نخست سال 113 میلیارد دلار کاهش یافته که این سومین کاهش فصلی متوالی در حجم ذخایر ارزی این کشور محسوب می‌شود.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید