گرفتاری نیجریه در باتلاق ارز دونرخی و تورم دورقمی

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۳۷۸۳۴
با وجود تثبیت قیمت ارز بانک مرکزی نیجریه در مواجهه با سقوط قیمت نفت خام، فشارهای تورمی در این کشور در حال افزایش است.
گرفتاری نیجریه در باتلاق ارز دونرخی و تورم دورقمی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بلومبرگ، گادوین امفیله، رئیس بانک‌مرکزی نیجریه، با اعمال محدودیت بر واردات و کاهش عرضه با ارزهای خارجی در میان کاهش 45 درصدی قیمت نفت خام از ابتدای سال جاری به مقابله با کاهش ارزش نایرا (واحد پول نیجریه) برآمده است.

این سیاست بیش از اینکه از مصرف‌کنندگان محافظت کند تهدیدی برای تورم شده و موجب افزایش هزینه‌های واردات و رسیدن نایرا به پایین‌ترین سطح خود در بازار سیاه شده است. نما رامخلوان، اقتصاددان بانک راند در ژوهانسبورگ اعلام کرد: «ارتباط بانک مرکزی میان نایرا و تورم در حال حاضر شکسته شده است. تورم در سال جاری به طور متوسط دو رقمی می‌شود که بالاتر از هدف 6 تا 9 درصدی بانک مرکزی خواهد بود.»
 
بالارفتن هزینه‌های خوراک، که نیمی از شاخص قیمت مصرف‌کننده تلقی می‌شود، باعث 9.6 درصدی شدن تورم در ماه ژانویه شده است. نرخی مشابه با ماه گذشته که بالاترین سطح ثبت شده در سه سال اخیر است.
بر اساس اظهارات راضیا خان، اقتصاددان ارشد آفریقا در لندن 10 مورد از دسته‌بندی قیمت‌های مصرف کننده بررسی شده توسط موسسه استاندارد چارترد در ماه ژانویه نسبت به ماه گذشته افزایش داشته است. این نشان می‌دهد که با وجود تلاش‌ها برای ثابت نگه داشتن نرخ تبادل نایرا، قیمت‌ها در حال افزایش هستند.

بانک مرکزی در بزرگترین اقتصاد آفریقا از طریق محدودیت عرضه خارجی، به طور موثری ارزش نایرا را از ماه مارس ثابت نگهداشته است که این موضوع باعث ضربه‌خوردن کسب‌وکارها شده است. به همین دلیل کسب‌وکارها به دنبال ارز در بازارهای موازی هستند، جایی که در آن هر دلار معادل 336 نایرا در روز جمعه معامله شد. این در حالی است که بر اساس نرخ تسعیر بانک مرکزی نیجریه، هر دلار بین 197 تا 199 نایرا ارزش دارد.

آلن کامرون، اقتصاددان اکوتیکس پارتنرز در لندن اعلام کرد: «قیمت مصرف‌کننده متوسط به طور غیر رسمی کم ارزش شده و این موضوع باعث افزایش قیمت‌ها شده است. در حالی که قیمت مواد غذایی بیش از نرخ متوسط خود افزایش یافته است، فشار در ماه‌های اخیر ناشی از تورم اساسی خواهد بود.» رشد اقتصادی در سال گذشته با رسیدن به 3 درصد به پایین‌ترین سطح خود از سال 1999 رسیده بود.
پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O