سید حمید حسینی

بنگاه‌ها خود را با دنیا سازگار کنند

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۱۵۹۸
.
بنگاه‌ها خود را با دنیا سازگار کنند

بدون شک با برداشته شدن تدریجی تحریم‌ها وضعیت و موقعیت تجارت ایران در بازارهای بین‌الملل تغییر خواهد کرد اما از نظر من الزامات حضور تجار ایرانی در بازارهای جهانی پس از لغو تحریم‌ها، با شرایط فعلی تفاوت چندانی نخواهد کرد. کشور ما چه در تحریم باشد و چه نباشد، در هر صورت بنگاه اقتصادی آن باید شناخت کافی از بازارهای هدف داشته باشند و بتوانند کالاهایی ارایه کنند که قابلیت رقابت با کالاهای مشابه در بازار جهان را داشته باشد. ایران در هر شرایط اقتصادی که باشد بنگاه‌های تولیدی آن باید بدانند که چه کالایی را تولید کنند و به کدام کشورها صادر کنند.

تولید‌کنندگان ما باید در بازار رقابتی امروز با استفاده از ابزار بازاریابی و تبلیغات نسبت به معرفی کالاهای خود اقدام کنند و بهترین کانال و شیوه ورود به بازار را انتخاب کنند. بنابراین در وهله اول این صادرکنندگان هستند که باید هوشنمدی کرده و با شناخت کافی از کالا، بازار‌های هدف، بازاریابی مناسب، تبلیغات و حتی بهبود کیفیت کالا و پیشرفت در صنعت بسته بندی توان رقابتی خود را در بازارهای جهانی افزایش دهند. البته در زمان تحریم‌ها و به خصوص در 10 سال اخیر به علت ممنوعیتی که در نقل و انتقال بانکی و پولی ایجاد شده‌، بنگاه‌های خارجی به‌رغم تمایل به همکاری با تجار ایرانی، سرمایه‌گذاری در ایران و استفاده از جذابیت‌های بازار ایران و کالاهای ایرانی، قادر به معامله و تجارت در بسیاری از اقلام صنعتی و معدنی با تجار ایرانی را نداشتند.

با لغو تحریم ها این موانع بر طرف خواهد شد و تجارت مبتنی بر اعتماد و شناخت، جای خود را به تجارت بر مبنای اسناد اعتباری و قوانین بین الملل خواهد داد. در چنین شرایطی معاملات و سرمایه‌گذاری‌ها به راحتی انجام می‌شود، بانک‌ها، شرکت‌های بیمه، بنگاه‌های بازرسی وحمل ونقل که در این سال‌ها روابطشان با بازارهای جهانی محدود و بعضا قطع شده بود، باید به سرعت مدیران و کارکنان خود را با دانش و نرم افزارهای جدید آشنا کرده و در این راستا حتی از کارشناسان ورزیده بین الملل به عنوان مشاور یا کارشناس آموزش استفاده کنند.

بدیهی است که در سال‌های اخیر به دلیل موانع موجود بر سر راه تجار ایرانی از بازراهای بین‌المللی عقب بوده‌ایم و باید تلاش کنیم به سرعت این عقب ماندگی را جبران کنیم. در حال حاضر شرایط بین‌الملل برای ما مهیا می‌شود اما باید شرایط داخلی را نیز مهیا کرد.

این نکته را نیز باید مد نظر قرار داد که تغییرات بازار جهانی به نسبت 10 سال قبل بسیار زیاد است. به عبارتی در ده سال گذشته تغییرات وتحولات در بازار جهانی چشمگیر و بازیگران در این بازار نیز دچار تغییراتی شده‌اند. شرکای تجاری امروز ما با شرکای تجاری 10 سال قبل هم تفاوت‌های زیادی کرده‌اند. بر همین اساس در تجارت بنگاه‌هایی موفق هستند که بطور همزمان قادر باشند سرعت وکیفیت کالا یا خدمت خود را افزایش داده و قیمت را کاهش دهند. قیمت تمام شده کالاها باید در حالی کاهش پیدا کند که کیفیت آنها افزایش یابد. در طول این سال‌ها بنگاه‌هایی که نتوانستند خود را با تجارت الکترونیکی مجهز کنند و مقررات عصر دیجیتال را بپذیرند، پس از لغو تحریم‌ها و باز شدن درهای بین‌الملل به روی ما قدرت رقابت خود را از دست داده و از بازار خارج خواهند شد. لذا در بازار رقابتی تنها بنگاه‌هایی دوام می‌آورند که توانسته‌اند خود را با تغییرات دنیا سازگار کنند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O