آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در اجلاس آموزش و پرورش:

تابوی مذاکره با آمریکا شکسته، اما مخالفان هنوز دست‌وپا می‌زنند

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۳۴۲۴
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تابوی مذاکره با آمریکا مدت‌ها قبل شکسته، اما مخالفان آن هنوز هم دست و پا می‌زنند.
تابوی مذاکره با آمریکا شکسته، اما مخالفان هنوز دست‌وپا می‌زنند

آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز (سه‌شنبه) طی سخنانی در اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، با بیان اینکه در دوره فعلی بیش از هر زمانی تحول واقعی را در کشور می‌بینیم، گفت: ما در دوره گذشته دچار یک انحراف بزرگ شدیم و قبل از آن هم فراز و نشیب‌های زیادی داشتیم.

وی نیاز اصلی کشور را تحول خواند و افزود: خداوند نیز در قرآن گفته است که اگر می‌خواهید کاری صورت گیرد باید خود انسان تحول‌آفرین شود و زمانی که خود او متحول شد اطراف خود را نیز متحول می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: یکی از جاهایی که این تحول بروز کرد و از کارهایی بود که نمی‌گذاشتند انجام شود و هنوز هم برای انجام نشدن آن دست و پا می‌زنند مسئله مذاکره با آمریکا بود و هم‌اکنون می‌بینید که تابوی مذاکره با آمریکا شکست.

وی ادامه داد: البته مذاکرات پیش از انتخابات با نامه‌ای که سلطان قابوس برای ایران آورد با نظر مثبت رهبری آغاز شد و یک تیم در سطح پایین در عمان با آمریکایی‌ها مذاکره کردند، ولی چون تیم قوی نبود و حمایت مردمی نیز پشتوانه آن قرار نداشت بی‌ثمر بود؛ در واقع مردم خبر نداشتند که حمایت کنند و دلواپسان نیز خبر نداشتند که مخالفت کنند.

هاشمی با بیان اینکه دولت جدید ذاتا برای انجام مذاکرات انگیزه کافی را در اختیار داشت، تصریح کرد: این دولت بر خلاف دولت قبلی که انگیزه مخالفت با تفاهم داشت علاقه به تفاهم نشان داد و البته آقای روحانی از قدیم دارای همین افکار بوده و شخصیت متعادلی در جاهایی که فعالیت می‌کردند، داشتند.

رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام با اشاره به مذاکرات پیشین ایران و آمریکا در مسئله قطعنامه 598 و با تاکید براینکه این مذاکرات اخیر قابل مقایسه با دیگر مذاکرات ایران و آمریکا نیست، گفت: وضع ما در زمان جنگ از دوره پیش از توافق فعلی خیلی بدتر بود و همه شرق و غرب همراه صدام بودند؛ در آن شرایط ما توانستیم قطعنامه را به تصویب برسانیم. در حالی که 8 سال تمام تاکید می‌کردند که ایران متجاوز بوده و مذاکره‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: خود آقای روحانی نیز در آن زمان به عنوان پشتوانه مذاکرات حضور داشتند و با همان تجربه و تیم دیروز در حال حاضر نیز وارد میدان شدند و مقتدرانه عمل کردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: کسی تصور نمی‌کرد که 6 تیم قدرتمند کشورهای دیگر در مقابل خواسته ایران کرنش کنند؛ البته کسانی که می‌گویند حق مردم ضایع شده چیزی نمی‌دانند و یا واژه‌ها بسیار سنگین است که آنها متوجه نمی‌شوند و یا واقعا نمی‌خواهند واقعیت را بگویند.

هاشمی با اشاره به مخالفت کنگره و برخی کشورهای منطقه با توافق ایران و 1+5 اظهار داشت: از آن طرف نیز برخی می‌گویند ایران کلاه بر سر 1+5 گذاشته است در حالی که ما قصد نداشتیم بر سر آنها کلاه بگذاریم بلکه می‌خواستیم آنها را روشن کنیم و حق خودمان را بگیریم زیرا آنها به ما ظلم کرده بودند و این همه تحریم را به ما تحمیل کردند که هنوز هم زهر آن را در جامعه می‌بینیم.

هاشمی بابیان اینکه امروز تحول واقعی را در کشور می‌بینیم، تصریح کرد: اگر تحول در زمینه سیاست خارجی نبود بقیه تحول‌ها نیز رخ نمی‌داد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما هم‌اکنون یک کشور سربلند هستیم که از یک جنگ سرد و مشاجره طولانی با جهان بیرون آمدیم و الان فریاد کنگره آمریکا و کنست اسرائیل بلند است که ایران به یک قدرت بزرگ تبدیل شده است.

هاشمی ادامه داد: من شنیده‌ام که در اجلاس بعدی سازمان ملل قرار است ایران در کنار دو قدرت جهانی یعنی آمریکا و روسیه صحبت کند و این اقتدار کشور ما را نشان می‌دهد.

هاشمی برخی اختلاف‌نظرها در آمریکا پیرامون توافق هسته‌ای با ایران را یادآور شد و افزود: هم‌اکنون جنگ سرد بزرگی در آمریکا بین دو حزب بزرگ آغاز شده که موضوع اصلی آن ایران است و در این میان اوباما و تیمش می‌گویند که ایران قوی شده و قابل توقف نیست و نمی‌خواهد بمب اتم بسازد و ما تمام راه‌ها را برای رسیدن ایران به بمب هسته‌ای بسته‌ایم.

هاشمی ادامه داد: بعداز توافق ما توانستیم امنیت خود را تامین کنیم و دنیا نیز چیزی جز شفافیت و اطمینان از اینکه ما به سمت بمب هسته‌ای نمی‌رویم نمی‌خواهد و ما نیز ثابت کرده‌ایم که از بمب هسته‌ای متنفریم و به دنبال آن نیستیم.

منبع: فارس

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O