سخنگوی قوه قضاییه توضیح داد

ارتباط 3 وزیر و رئیس بانک مرکزی دولت قبل با پرونده بابک زنجانی چیست؟

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۸۵۷۵
سخنگوی قوه‌قضاییه در خصوص اینکه 3 وزیر اسبق و رئیس پیشین بانک مرکزی در پرونده بابک زنجانی به عنوان مطلع و متهم مطرح هستند، توضیحاتی را ارائه کرد.
ارتباط 3 وزیر و رئیس بانک مرکزی دولت قبل با پرونده بابک زنجانی چیست؟

غلامحسین محسنی اژه‌ای در هشتادوششمین نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا در پرونده بابک زنجانی 3 وزیر اسبق و رئیس پیشین بانک مرکزی قصوری داشته‌اند یا خیر، گفت: در مورد پرونده‌هایی از قبیل این پرونده از هر کسی که لازم باشد به عنوان متهم، مطلع یا شاهد تحقیق می‌شود.

معاون اول قوه قضائیه افزود: در پرونده‌هایی که در آنها باید از تعداد قابل توجهی از افراد تحقیق شود، پرونده تفکیک شده و آن قسمت از پرونده که تکمیل شده است به دادگاه می‌رود. لذا در این پرونده نیز در ارتباط با افرادی که هم‌اکنون در حال محاکمه هستند پرونده تکمیل شده و پس از صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست پرونده به دادگاه رفته است.

وی ادامه داد: در چند جلسه گذشته کیفرخواست متهمان قرائت شد و همانگونه که دادگاه اعلام کرده ادامه محاکمه هشتم و نهم آبان‌ماه برگزار می‌شود. این پرونده بسته نشده و مفتوح است.

اژه‌ای در پاسخ به این سوال که آیا ادامه دادگاه بابک زنجانی به صورت علنی برگزار می‌شود یا خیر، گفت: این مسئله با تشخیص دادگاه است. در قانون پیش‌بینی شده که چه مواردی باید علنی یا غیرعلنی باشد و تشخیص آن برعهده دادگاه گذاشته شده است. البته اصل بر علنی بودن دادگاه است مگر در مواردی که در قانون پیش‌بینی شده است.

سخنگوی قوه‌قضاییه افزود: ممکن است پرونده‌ای وجود داشته باشد که برخی جلسات آن علنی یا غیرعلنی است و پرونده‌هایی هستند که تمام جلسات آن علنی یا غیرعلنی است. تاکنون درباره غیرعلنی بودن ادامه محاکمات از ناحیه دادگاه مطلبی اعلام نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که 3 وزیر پیشین و رئیس اسبق بانک مرکزی در پرونده بابک زنجانی متهم هستند یا مطلع افزود: آنها نامه‌ای نوشته و مهم این است که افراد تسلیم قانون باشند و نامه‌ای که نوشتند تا بیایند و شفاف‌سازی کنند، خودشان خواسته‌اند. اگر قرار است فردی از خود دفاع کند، باید این کار انجام شود و این کار بسیار خوبی است.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی عدم اعلام جزئیات اتهام بقایی و علت بازداشت وی اظهار کرد: باید عنوان کنم که اتهام وی به وکیل و خود این فرد اعلام شده و همانطور که پیش از این مکررا اعلام کردم که از بیان جزئیات پرونده‌هایی که کماکان رسیدگی به آنها ادامه دارد و اتهام متهمانش به اثبات نرسیده معذوریت داریم،‌ کماکان از بیان جزئیات اتهام این فرد معذورم و قادر به ارائه جزئیات بیشتر نیستم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص امکان احضار مرتضوی به عنوان مدیر عامل پیشین سازمان تامین اجتماعی تحت عنوان متهم در پرونده بابک زنجانی وجود دارد یا خیر، تصریح کرد: این موضوع بستگی به تشخیص دادسرا دارد چرا که در این پرونده اگر قاضی به این نتیجه برسد که تامین اجتماعی مغبون بوده و کلاه سر آن رفته به هیچ عنوان ایشان تحت تعقیب قرار نخواهد گرفت ولی اگر ثابت شود که در این پرونده تبانی انجام شده موضوع متفاوت است و در مجموع اظهارنظر راجع به این مسئله به عهده قاضی پرونده است.

وی در ادامه این نشست در واکنش به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره فروخته شدن موسسه میزان، خاطر نشان کرد: در مورد این موسسه و موسسات مشابه کارگروهی ویژه‌ای در بانک مرکزی تشکیل شد و ستادی نیز در خراسان رضوی در حال بررسی این پرونده است. لذا همانطور که بارها این مسئله عنوان شده، موسسه میزان و موسسات مشابه در صورت اصلاح ساختار خود و مطابقتشان با قانون می‌توانند با اخذ مجوز به فعالیت خود ادامه دهند ولی در غیر این صورت ادامه فعالیت آنها ممکن نخواهد بود و این موسسات ملزم به انحلال هستند ولی در مجموع در حال حاضر من اطلاعی در خصوص نهای شدن ادغام و یا واگذاری این موسسات در دست ندارم.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص عنوان شکایت رئیس جمهور دولت‌های نهم و دهم از معاون اول رئیس جمهور فعلی خاطر نشان کرد: در شکایت مطرح شده تنها یک عنوان اتهامی مطرح نشده است و عناوین مختلفی در آن ذکر شده ولی باید توجه داشت که لزوما عنوان اولیه اتهام تا پایان بررسی پرونده بدون تغییر نخواهد ماند و ممکن است با توجه به محتویات پرونده، دادگاه یا شاکی عناوین پرونده را تغییر دهند.

منبع: تسنیم

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O