در گفت وگو با اقتصادنیوز عنوان شد:

افتتاح 80 هزار مگاوات نیروگاه جدید برق بادی

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۰۵۴۶۴
رئیس سازمان انرژی های نو از افتتاح 80 مگاوات نیروگاه جدید برق بادی در کشور خبر داد.
افتتاح 80 هزار مگاوات نیروگاه جدید برق بادی

یوسف آرمودلی در گفت‌وگو با «اقتصادنیوز»، گفت: با توجه به اینکه کلیه این فعالیت‌ها از طرف بخش خصوصی انجام می‌شود، باید تاکید کرد که دست دولت نیست که این نیروگاه‌ها به سرانجام برسد. مجوز از سوی دولت به بخش خصوصی ارائه شده و باید آنهایی که مجوز گرفته‌اند، هرچه سریع‌تر به فکر راه‌اندازی این نیروگاه‌ها باشند.

وی تاکید کرد: آنطور که من پیش‌بینی می‌کنم، امسال نزدیک به 70 تا 80 مگاوت از نیروگاه‌هایی که مجوز گرفته‌اند، راه‌اندازی می‌شوند.

به گفته آرمودلی، در بخش نیروگاه‌های برق‌بادی، کلیه فعالیت‌ها از سوی بخش خصوصی صورت می‌گیرد و در حقیقت دولت انجام آن را به بخش خصوصی سپرده است.

رئیس سازمان انرژی‌های نو عنوان کرد: ظرفیت تولید برق بادی در مناطق مختلف به تدریج بالا خواهد رفت. بسیاری از مکان‌هایی که برای احداث نیروگاه‌های برق بادی شناسایی شده، ظرفیت‌های خوبی برای تولید این نوع برق دارد که باید برای به نتیجه رسیدن آن برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.

به گفته وی، کلیه این نیروگاه‌ها از طرف بخش خصوصی ساخته می‌شود. تنها کاری که دولت در این رابطه می‌تواند انجام دهد، خرید برق از این نیروگاه‌ها است که البته در این رابطه نیز موانعی وجود دارد. مسائلی از قبیل گرفتن وام و بخشی از مشکلاتی که در رابطه با تحریم وجود دارد، فعالیت بخش خصوصی را با اختلال روبرو می‌کند. البته دولت در تلاش است که مشکلات ارائه وام به بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه‌ها را مرتفع کند.

وی عنوان کرد: آنچه که می‌توان به عنوان بزرگ‌ترین مزیت این نیروگاه‌ها دانست این است که سوخت مصرف نمی‌کنند. مشخص است که مزیت انرژی‌‌های نو به استفاده نکردن از سوخت‌های فسیلی است. سوخت‌های آلوده‌کننده محیط زیست همان سوخت‌های فسیلی هستند که بسیاری از کشورها در حال حاضر استفاده از آنها را کنار گذاشته‌اند. به همین دلیل است که استفاده از نیروگاه‌های برق‌بادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

آرمودلی گفت: یک مسئله‌ای که باید به آن اشاره کرد، ساخت توربین در داخل کشور در گذشته است. در شرایط فعلی توربین مگاواتی در داخل کشور ساخته می شود و مشکلات مربوط به آن مرتفع شده است اما نباید فراموش کرد که این صنعت نیاز به حمایت دولت دارد.

وی اضافه کرد: دولت باید شرایطی را فراهم کند تا بتوان یکسری سفارش‌های اولیه به بخش خصوصی که در این زمینه فعال هستند، ارائه شود. در چنین شرایطی که دولت نیز در کنار بخش خصوصی قرار گیرد، کار بخش خصوصی طبق روال مناسب انجام می‌شود و در نهایت می‌توانند قدری قیمت تمام شده را در محصول نهایی کاهش داده و آن را بفروشند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O