
محمد ایرانی در گفت و گو با «اقتصاد نیوز» با بیان این مطلب که دشمنی اعراب با ایران به دلیل ترس از نزدیکی تهران و واشنگتن است،اظهار داشت: کشورهای عربی گمان می کنند که بهبود روابط ما با غرب منجر به از دست رفتن جایگاه منطقه ای آنها خواهد شد.
وی افزود: نگرانی آنها این است اینکه ایران با حل و فصل مشکلات پرونده های هسته ای و حقوق بشر خود مجددا به هم پیمان نخست آمریکا در منطقه مبدل می شود و این اصلا مطلوب نیست.
سفیر اسبق ایران در اردن تاکید کرد: آنها مایل به وجود یک ایران بحران زده و آشوب طلب هستند، نه ایرانی که با تنش زدایی و اعتماد سازی به دنبال بهبود روابط خود با جهان است.
وی ادامه داد: به جهت آنکه اعراب از سیاست های دولت آقای روحانی بویژه در حل و فصل پرونده هسته ای برداشت فوق را دارند لذا مشخص است که تمایلی ندارند گفتگوهای هسته ای به نتیجه برسد.
ایرانی همچنین در رابطه با روند شکل گیری گروه های فرقه گرا در منطقه و حمایت های اعراب از این گروه ها گفت: زمانی که مردم در پروسه قدرت سهیم شوند و به درصدی از خواسته هایشان رسیده باشند هیچگاه این گروه ها تشکیل نمی شود.
وی با طرح این موضوع که هیچگاه امکان ظهور و بروز گروه هایی نظیر داعش در کشورهای اروپایی وجود ندارد،خاطرنشان کرد: در این کشورها اصلاً امکان ندارد این وضعیت رخ دهد.
سفیر اسبق ایران در اردن ادامه داد: همین حالا ببینید داعش روی چه موجی سوار شده است. موجی که زمینه های آن توسط بیداری عربی فراهم شد اما پاسخ در خور توجهی به آن داده نشد.
وی یادآور شد:وقتی می گوییم واقعیت اجتماعی یعنی چه؟ یعنی بی توجهی به همین خواسته ها. خواسته هایی که اگر به آنها توجه می شد و اگر مخالفان در پروسه قدرت سهیم می شدند و از ظرفیت های آنها استفاده می شد،این وضعیت به وجود نمی آمد.