نیروهای تازه نفس غرب برای گفت وگو با ایران وارد می شوند

تغییرات تازه در تیم مذاکره کننده 1+5

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۰۷۹۶۰
مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 پیش از 20 دسامبر (29 آذر) با تغییراتی چند در میان اعضای گروه 1+5 از سر گرفته می شود.
تغییرات تازه در تیم  مذاکره کننده 1+5

به گزارش «اقتصاد نیوز» قرار است فدریکا موگرینی، رئیس جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در نشست آینده مذاکرات هسته ای ایران همراه با کاترین اشتون، مسوول سابق سیاست خارجی این اتحادیه شرکت کند. البته گفته می شود که هدایت تیم 1+5 همچنان برعهده کاترین اشتون خواهد بود که با معاونت هلگا اشمیت به راهبری مذاکرات هسته ای شش قدرت بزرگ جهانی با تهران خواهند پرداخت.

اشتون و موگرینی دوشادوش هم
چند ماه پیش بود که اتحادیه اروپایی در جمع بندی از آرای 28 عضو خود تصمیم به جایگزینی فدریکا موگرینی با کاترین اشتون گرفت؛ این تصمیم به جهت پایان دوره ماموریت اشتون اتخاذ شده بود و وزیرخارجه سابق ایتالیا باید عهده دار هدایت سیاست خارجی اتحادیه اروپایی می شد که یکی از مهمترین وظایف آن به سرانجام رساندن کشمکش های پرونده هسته ای ایران بود. البته به واسطه اشراف اشتون بر موضوعات پیرامون این پرونده، عنوان شد که با ابقای مسوول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا در زمینه مذاکرات، روند دستیابی به توافق در گفت و گوهای هسته ای با ایران تسریع می‌شود.

البته قرار بود این روند تنها تا 24 نوامبر ادامه داشته باشد و پس از آن موگرینی خود به طور کامل سکان هدایت سیاست خارجی این اتحادیه را در دست گیرد. اما به دلیل شدت و حدت اختلافات تهران و 1+5 توافق جامع سوم آذر نیز کم لن یکن شد و ایران و قدرت های بزرگ جهانی برای هفت ماه دیگر هم پای میز مذاکرات دو جانبه حاضر خواهند شد. اما هنوز که هنوز است موگرینی ترجیح می دهد تا از حضور کاترین اشتون به عنوان یک دیپلمات کارکشته در مذاکره با تهران سود جوید و او را به عنوان مشاور ویژه و تسهیل کننده گفت و گوهای هسته ای با تهران در کنار خود داشته باشد.

البته فدریکا موگرینی که اول نوامبر به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جانشین کاترین اشتون شد در در مذاکرات و دیدارهای محمد جواد ظریف با وزرای عضو 1+5 شرکت خواهد کرد.

تغییرات دیگر 1+5
علاوه بر کاترین اشتون، تغییر دیگری نیز در تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا صورت خواهد گرفت. به این ترتیب که ریچارد نفیو، معاون بخش تحریم های وزارت امور خارجه آمریکا که یکی از اعضای کلیدی هیات آمریکایی در مذاکرات هسته ای ایران بود با خروج از این هیات عرصه را به یکی دیگر از دیپلمات های قدر این کشور واگذار خواهد کرد. هرچند که هیات مذاکره کننده آمریکا همچنان با ریاست وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا و مذاکره کننده ارشد آمریکا با ایران، در گفت‌وگوها حاضر می‌شود.

ماری هارف، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در این خصوص می گوید: تیم مذاکره کننده ما در طول زمان تغییر کرده است و به احتمال زیاد این تغییرات ادامه خواهد یافت اما هیچیک از این تغییرات تأثیری بر سیاست خارجی آمریکا نخواهد گذاشت.

تیم مذاکره کننده آمریکا سال گذشته نیز شاهد برخی تغییرات کلیدی در میان اعضای خود بود."گری سیمور" هماهنگ کننده پیشین کاخ سفید و "رابرت آینهورن" نماینده سابق وزارت خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات ‏ از اعضای کلیدی هیات آمریکایی در مذاکرات 1+5 با ایران بودند که این هیات را ترک کردند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O