یک منبع روسی نزدیک به مذاکرات هسته ای با اشاره به گفتوگوهای اخیر در وین گفت: «دوشنبه شب گذشته، مذاکرات فشرده و چالش برانگیزی میان ایران و اعضای 1+5 پای میز مذاکرات وجود داشته است. در این جلسه، تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا ضمن تهدید خواندن توان موشکی ایران برای ثبات خاورمیانه، با لحنی تهدید آمیز از ایران خواسته است تا به خواسته های واشنگتن در قبال تحریم تسلیحاتی و توان موشکی خود تن دهد.»
وی در تشریح واکنش محمد جواد ظریف به این رویکرد و رفتار طرف آمریکایی ادامه داد: «وزیر امور خارجه ایران در واکنش به تهدید علنی طرف آمریکایی، با لحنی قاطعانه و فریادی بلند خطاب به تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا، تمام مشکلات موجود در منطقه را متاثر از رفتار آنها و حمایت مالی و تسلیحاتی غرب از تروریست ها عنوان کرده و به آنها می گوید: شما اساسا در موقعیت و جایگاهی قرار ندارید که برای توان موشکی کشور ما تعیین تکلیف کنید.»
این منبع مطلع روسی ادامه داد: «پس از این واکنش قاطع ظریف، فدریکا موگرینی وارد بحث شده و ایران را تهدید به ترک مذاکرات می کند که وزیر خارجه ایران عقب ننشسته و با قاطعیت خطاب به غربی ها می گوید: یادتان باشد هیچ گاه یک ایرانی را تهدید نکنید.»
وی در پایان گفت: «این موضع گیری قاطعانه محمدجواد ظریف با استقبال سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه مواجه شد و او در پی این جمله ظریف بلافاصله گفت: همچنین یک روس را.»
بر اساس این گزارش، وزیر خارجه ایران پیشتر یک بار به خبرنگاران گفته بود: مذاکره مانند دعوا است و من در جریان مذاکرات خیلی وقتها عصبانی هستم؛ اما در مقابل شما (خبرنگاران) لبخند می زنم.
منبع: مهر