رئیس‌جمهور:

مسجد جای سیاست هست ولی جای حزب نیست

کدخبر: ۱۲۴۵۶۱
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی با تاکید بر اینکه مسجد خانه حزب و جناح نیست بلکه خانه ملت و مردم است، گفت:‌مسجد فراتر از حزب و تشکل سیاسی است و همه را درون خود می پذیرد.
مسجد جای سیاست هست ولی جای حزب نیست

رئیس جمهور صبح امروز، در اجلاس روز جهانی مسجد با تاکید بر اینکه مسجد جای سیاست هست اما جای حزب نیست، اظهار کرد: در مسجد باید مسائل مهم سیاسی، اجتماعی و مشکلات جهان اسلام بیان شود اما یک مسجد نباید تبدیل به تبلیغی برای یک حزب شود چون در این صورت از هدف ایجاد وحدت و اتحاد میان امت اسلامی دور شده و حتی گاهی باعث تفریق مومنان می‌شود.

رئیس جمهور ضمن گرامیداشت روز جهانی مسجد خاطر نشان کرد: خاطره تلخ به آتش کشیدن قبله اول مسلمانان را در 46 سال گذشته از یاد نخواهیم برد که ماهیت متجاوزگر و تروریست و غاصب رژیم صهیونیستی را نشان داد و از طرف دیگر علامتی برای بیداری و هوشیاری ما بر حفظ هویت دینی و اسلامی و مراکز اخلاق و تعلیم و تربیت و ترویج احکام آسمانی بود.

روحانی در ادامه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله مهدوی کنی خاطر نشان کرد: آیت الله مهدوی کنی نقش بسیار برجسته در ساماندهی امور روحانیت،‌مساجد،‌مدارس دینی و ساماندهی حرکت و نهضت اسلامی در کشور و تهران برای استقرار و مدیریت نظام جمهوری اسلامی ایران داشتند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه از سال های اولیه دهه 50 از نزدیک با آیت الله مهدوی کنی آشنا بودم گفت:‌ در ماه رمضان سال 53 در مسجد آیت الله مهدوی کنی سخنرانی داشتم که صحبت های من باعث تعطیلی جلسه، فرار من و دستگیری ایشان شد و از همان ابتدا آیت الله مهدوی کنی با مزاح به من می گفت تو امسال هم خودت را گیر می اندازی و هم من را .

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه همواره نام مرحوم آیت الله مهدوی کنی در صدر سرداران مجاهد و خدمتگزاران انقلاب اسلامی بوده است،‌تصریح کرد: امیدواریم خانواده و شاگردان این یار سفر کرده نگذارند جای ایشان در علم و دانشگاه و تربیت این فرزندان خالی بماند.

رییس جمهور در اجلاس جهانی روز مسجد گفت: مسجدی مسجد واقعی است که مرکز علم و مرکز برادری میان مسلمانان باشد.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی اظهار داشت: از مسجد مقاومت و ایستادگی برمی خیزد نه ظلم و تجاوز و خشونت و تفرقه.

روحانی با بیان اینکه مسجد برای ما مرکز بسیار مهمی است گفت:‌ از دیرباز معماری اسلامی نشان می‌دهد که مسجد مهمان اصلی شهر و جامعه هست و خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه اساس مسجد مرکز عبادت است، افزود:‌ نمی گویم در دنیای امروز مسجد جای مدرسه، دانشگاه، مراکز ورزشی و ... را بگیرد که هر کدام جای خود را دارد اما مسجد مرکزیت خاصی برای جمع مومنان و صالحان و تعلیم و تربیت اسلامی و همچنین آمادگی جامعه برای مقاومت، معنویت، وحدت و فداکاری دارد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه متاسفانه امروز در گوشه و کنار دنیا مساجدی داریم که خطیب آن در تفرقه مسلمانان سخن می گوید، اظهار کرد: متاسفانه در دنیا مساجدی هستند که خطبای آن مذهب پر افتخار شیعه و شیعیان را کفر و کافر معرفی می‌کنند و برای تفرقه میان فرق اسلامی و پیروان اهل بیت (ع) و شیعه و اهل سنت سخن می گویند و از این مساجد افرادی پرورش می یابند که در جامعه به خشونت و افراط و کشتن مردم افتخار کرده و آن را به دروغ راه جهاد اسلامی نام می نهند.

رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه مسجدواقعی، مسجد علم و تعلیم و تربیت و مرکز رحمت و برادری و وحدت میان مسلمانان است، خاطر نشان کرد: از مسجد مقاومت و ایستادگی بر می خیزد و نه ظلم و تجاوز و خشونت و تفرقه.

روحانی با بیان اینکه مسجد مکان سیاست اسلامی است، گفت:‌ مسجد در نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی پیشتاز بود و امام (ره) همواره بیشتر سخنرانیهای مهمشان در مساجد بوده است پس مساجد موتور حرکت برای کاروان نهضت اسلامی و رسیدن به پیروزی در انقلاب اسلامی بوده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه مسجد نباید رنگ و بوی حزب و جناح و تشکل خاص به خود بگیرد بلکه باید رنگ اسلام باشد، افزود: جان و روح مسجد باید قرآن و اهل بیت (ع) و منافع کشور و دنیای اسلام باشد و مسجد باید مرکز اتحاد، وحدت و جذب باشد.

روحانی با بیان اینکه خدا را شاکرم که با حمایتهای مردم و هدایت های رهبری، مساجد و علما و ائمه جماعت قدم بسیار مهمی برای پیشبرد نظام با کمک یکدیگر برداشتیم، گفت: موضوع هسته‌ای مسئله ساده ای نبود چرا که از 12سال پیش با این مشکل مواجه بودیم و این معضل از طرف دشمنان این مرز و بوم به بهانه های واهی شروع شده بود. بنابراین برای حل آن از طریق مذاکره با کمترین هزینه در جهت رسیدن به اهداف بلند مدت باید مقدماتی را تدارک می دیدیم که کار ساده ای نبود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اگر مقدمات حضور پای میز مذاکره را ایجاد نمی کردیم احتمال توافق بسیار کم بود،‌ توضیح داد: اولین قدم این بود که رفتار عمومی دنیا را آماده کنیم و در همین راستا در روزهای آغازین فعالیت دولت یازدهم در اجلاس سازمان ملل متحد به نمایندگی از مردم ایران شرکت کردند و پیشنهاد جهان عاری از افراط و خشونت را در این اجلاس طرح کردیم و علیرغم مخالفت های رژیم صهیونیستی و آمریکا بدون انجام رای گیری و با اتفاق آرا رای آورد و تصویب شد و به دنیا نشان دادیم که ایران کشور صلح است نه کشور تجاوز و سلاح کشتار جمعی.

وی با بیان اینکه دومین قدم برای حضور پای میز مذاکره آرام کردن فضای اقتصادی کشور بود، گفت:‌ همه تلاش خود را به کار گرفتیم تا بازار و فضای اقتصادی کشور را آرام کنیم و در سومین گام برای حضور پای میز مذاکره لازم بود که دنیا احساس کند که کشورهای بسیاری حامی ما هستند. بنابراین در همان روزهای اولیه آغاز به کار دولت در مراسم تحلیف 50 هیأت خارجی شرکت کردند و علامت خوبی بود تا به دنیا نشان دهد که ایران تنها نیست.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه چهارمین گام برای حضور پای میز مذاکره تعیین تیم مذاکره کننده قوی و با تجربه بود، گفت:‌ تیمی مورد نظر قرار گرفت که من آن‌ها را می شناختم و همه مورد حمایت رهبری بودند و آقا هم آن‌ها را می شناختند.

وی تاکید کرد: مسائل مهم کشور بدون وحدت و اجماع به نتیجه نمی رسند و ما جایی پیروز می شویم که متحد و یکپارچه باشیم و امروز نیز نیازمند وحدت و یکپارچگی هستیم.

روحانی با بیان اینکه سرمایه اصلی در روند مذاکرات مقاومت و ایستادگی ملت در طول ده سال گذشته بود خاطر نشان کرد: اگر همه دست به دست هم دهیم و با اتحاد از تدبیر استفاده کنیم و امید به آینده داشته باشیم پیروز خواهیم شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز بیش از همیشه نیازمند به همدلی و همزبانی هستیم گفت:‌ شرایط فراهم شده بعد از توافق هسته‌ای فضایی را پیش روی ما باز کرده است که به مسائل اجتماعی و اقتصادی بپردازیم و مسائلی از جمله مشکلات جوانان را حل کنیم که در این راستا با همدلی و همراهی علما و بزرگان در سایه وجود مساجد پررونق خواهیم توانست به اهداف بلندمان دست یابیم.

منبع: ایسنا

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید