چهارمین تغییر ساختار سازمان مدیریت در 16 سال

احیای رسمی سازمان «اداری و استخدامی» و «برنامه و بودجه»/ جمشید انصاری معاون رئیس‌جمهور شد / محمدباقر نوبخت در راس سازمان برنامه و بودجه ماند

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۴۹۱۴۵
سازمان اداری و استخدامی کشور بعد از 16 سال مجددا با حکم رئیس‌جمهور احیا و از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی جدا شد؛ حسن روحانی همچنین جمشید انصاری، استاندار زنجان را به عنوان رئیس این سازمان منصوب کرد.
احیای رسمی سازمان «اداری و استخدامی» و «برنامه و بودجه»/ جمشید انصاری معاون رئیس‌جمهور شد / محمدباقر نوبخت در راس سازمان برنامه و بودجه ماند

به گزارش اقتصادنیوز، حسن روحانی امروز طی حکمی رسما جدایی سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه را اعلام کرد و جمشید انصاری را به مدیریت سازمان امور اداری و استخدامی و محمد باقر نوبخت را به‌عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه منصوب کرد.

در پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، این اقدام دولت در راستای برنامه‌های دولت برای اصلاح نظام مدیریت و ساختار اداری و استخدامی کشور و به‌ویژه ساماندهی نظام حقوق و دستمزد معرفی شده است.

این چهارمین بار در 16 سال اخیر است که ساختار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دستخوش تغییر می‌شود. اولین بار تیرماه سال 79 بود که شورای عالی اداری حکم به ادغام دو «سازمان برنامه و بودجه» و «سازمان امور اداری و استخدامی» داد تا از دل آنها «سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی» زاده شود.

هفت سال بعد در تیرماه 1386 همین شورا تحت مدیریت محمود احمدی‌نژاد حکم به انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی داد و وظایف این سازمان را به دو معاونت رئیس‌جمهور سپرد؛ یکی «معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی» و دیگری «معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی.» اقدامی که مخالفت‌های بسیاری را در پی داشت.

این مخالفت‌ها در میان کارشناسان و اقتصاددانان به قدری بالا گرفت که احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تبدیل به یکی از مهمترین شعارهای انتخاباتی دولت حسن روحانی شد. شعاری که در سال 92 اجرایی شد و حسن روحانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را احیا کرد و محمدباقر نوبخت را به ریاست این سازمان منصوب کرد. این اقدام روحانی در حقیقت ادغام مجدد این دو سازمان با همدیگر بود.

اما کمتر از سه سال پس از حکم اولیه رئیس دولت یازدهم، شورای عالی اداری مجددا این دو سازمان را از هم تفکیک کرد و حکم به تجزیه این سازمان داد. 

تغییرات مداوم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی احتمالا مساله‌ای بوده که دولت نمی‌خواسته جنجال رسانه‌ای در خصوص آن ایجاد شود. این بود که در ابتدا این جداسازی در سکوت خبری صورت گرفت و سایت رسمی دولت در «گزارش جلسه شنبه دوم مردادماه 1395 شورای عالی اداری» هیچ اشاره‌ای به مصوبه تجزیه سازمان مدیریت نکرد. اما وقتی اخبار غیررسمی به رسانه‌ها درز کرد، سخنگوی دولت (که رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی هم هست) مجبور شد توضیح دهد « از زمستان گذشته احساس کردیم تنوع کار در سازمان مدیریت باعث می‌شود وقت کافی برای رسیدگی به همه امور را نداشته باشیم. به همین دلیل بخشی از وظایف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی طبق مصوبه شورای عالی اداری به سازمان امور اداری و استخدامی محول شد که هر دو سازمان هم زیر نظر رئیس‌جمهور هستند.»

با این توضیح نوبخت رسما خبر جدایی این سازمان را تایید کرد و صدور حکم انصاری و نوبخت توسط روحانی هم به این تفکیک سازمانی رسمیت بخشید.

نوبخت می‌گوید مشغله‌های کاری فراوان در سازمان مدیریت دلیل این جداسازی بوده و سایت حسن روحانی هم ساماندهی نظام حقوق و دستمزد را یکی از دلایل اصلی این جدایی می‌داند.

صدور احکام جدید مدیران
به گزارش اقتصادنیوز، حسن روحانی طی دو حکم جداگانه جمشید انصاری و محمدباقر نوبخت را به ریاست دو سازمان جدید منصوب کرده است. در حکم جمشید انصاری که پیش از این استاندار زنجان بود، آمده است:

براساس اصل یکصد و بیست و ششم قانون اساسی و در اجرای مصوبه مورخ دوم مرداد یکهزار و سیصد و نود و پنج شورای عالی اداری، نظر به تخصص و تجربیات جناب عالی به موجب این حکم به عنوان « معاون رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور» منصوب می‌شوید. توفیق شما را در خدمت به ملت شریف ایران با رعایت اصول قانون مداری، اعتدال گرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید از خداوند بزرگ مسالت دارم.

رییس جمهور همچنین در حکم جداگانه‌ای محمد باقر نوبخت را به عنوان « معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور» منصوب کرد.

در این حکم هم عنوان شده: براساس اصل یکصد و بیست و ششم قانون اساسی و در اجرای مصوبه مورخ دوم مرداد یکهزار و سیصد و نود و پنج شورای عالی اداری، نظر به تخصص و تجربیات جناب عالی به موجب این حکم به عنوان «معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور» منصوب می‌شوید. توفیق شما را در خدمت به ملت شریف ایران با رعایت اصول قانون مداری، اعتدال گرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید از خداوند بزرگ مسالت دارم.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O