در گفتگو با «اقتصادنیوز» مطرح شد؛

بازارهای داخلی و خارجی زیر ضرب سنگین جنگ | تولایی: اقتصاد، صنعت و اشتغال دچار آسیب‌های جدی شده است | در واردات کالا به شدت دچار محدودیت هستید!

سرویس: تولید و تجارت کدخبر: ۷۹۹۶۱۵
اقتصادنیوز: رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: از خردادماه سال گذشته تا به امروز وارد یک جنگ تمام‌عیار شده‌ایم که حدود ۱۴ تا ۱۵ ماه به طول انجامیده و در این مدت اقتصاد، صنعت و به ویژه حوزه اشتغال ما دچار آسیب‌های جدی شده است.
بازارهای داخلی و خارجی زیر ضرب سنگین جنگ | تولایی: اقتصاد، صنعت و اشتغال دچار آسیب‌های جدی شده است | در واردات کالا به شدت دچار محدودیت هستید!

به گزارش اقتصادنیوز، محمود تولایی، رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران، در بخشی از گفت‌وگوی خود با اقتصادنیوز، در پاسخ به این پرسش که « اقتصاد و صنعت ایران چه بازه زمانی را تحت این فشارها سپری کرده است و چشم‌انداز بازگشت به شرایط عادی را چگونه می‌بینید؟» گفت: امیدوارم این شرایطی که کشور در آن قرار دارد، هرچه زودتر به نحوی با پیروزی ایران، مردم و کشور جمهوری اسلامی رقم بخورد تا بتوانیم دوران بازسازی و ورود به شرایط عادی را تجربه کنیم.

وی گفت: باید توجه داشت که حتی پس از رقم خوردن آن اتفاق مثبت، باز هم مدتی زمان لازم است تا به شرایطی مانند یک سال و نیم پیش بازگردیم. اگر به دقت بررسی کنیم، ما از خردادماه سال گذشته تا به امروز وارد یک جنگ تمام‌عیار شده‌ایم که حدود ۱۴ تا ۱۵ ماه به طول انجامیده و در این مدت اقتصاد، صنعت و به ویژه حوزه اشتغال ما دچار آسیب‌های جدی شده است.

خبر مرتبط
کاهش افق برنامه‌ریزی بنگاه‌های اقتصادی به ۳ ماه | عضو اتاق بازرگانی: برنامه‌ریزی نمی‌کنیم، فقط برای تاب‌آوری تلاش می‌کنیم

اقتصادنیوز: رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: امروز به طور قطع نمی‌توانیم برنامه‌ریزی بلندمدت یا حتی میان‌مدت داشته باشیم. افق برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت ما در حال حاضر در حد ۲ تا ۳ ماه است تا صرفاً بدانیم چگونه باید بنگاه خود را سرپا نگه داریم. من نام این فرایند را «برنامه‌ریزی» نمی‌گذارم، بلکه آن را «دوره تاب‌آوری» می‌نامم؛ یعنی بررسی این موضوع که تا چه حد می‌توانیم با استفاده حداکثری از منابع موجود، خود را حفظ کنیم تا از این دوره عبور نماییم.

او در پاسخ به این پرسش «به نظر شما کدام یک از چالش‌ها و گره‌های فعلی بیشترین فشار را بر بخش تولید وارد کرده است و تداوم این وضعیت چه پیامدهایی خواهد داشت؟» نیز گفت: بیشترین آسیب به طور طبیعی از ناحیه بازارهای خارجی و داخلی به ما وارد شده است. پس از آن، مسئله عدم تأمین مواد اولیه قرار دارد؛ یعنی دسترسی به بازارهایی که چه در داخل و چه در خارج برای تأمین مواد اولیه در اختیار داشتیم، دچار مشکل شده است. به ویژه در مورد کالاهای وارداتی که از سمت شرق تأمین می‌شدند، به شدت دچار محدودیت هستیم و تمامی صنایع از این وضعیت متأثر شده‌اند.

تولایی در ادامه در پاسخ با این پرسش «در این شرایط، سیاست‌گذار برای حفظ بنگاه‌ها و جلوگیری از تعمیق رکود چه اقداماتی را باید در اولویت قرار دهد؟ آیا اصلاح نظام تأمین مالی، بازنگری در بازپرداخت تسهیلات، تسهیل تجارت و واردات یا سایر ابزارهای حمایتی می‌تواند به افزایش تاب‌آوری بنگاه‌ها کمک کند؟» افزود: ما توقع داشتیم که این اتفاقات و حمایت‌ها رقم بخورد، اما متأسفانه باور ما بر اساس داده‌هایی که تا امروز در اختیار داریم، این است که دولت و مسئولان نهایت سعی خود را برای انجام وظایف حاکمیتی در حوزه جنگ، تأمین هزینه‌های دفاعی و معاش مردم به کار بسته‌اند. لذا باور ما این است که در حوزه‌ای که ما فعالان اقتصادی درگیر آن هستیم، توجه چندانی صورت نگرفته و این مسائل در اولویت کاری آن‌ها قرار نداشته است. 

او ادامه داد: حداقل می‌توان گفت تا به امروز سازمان برنامه و بودجه یا وزارت اقتصاد، پلن و برنامه مشخصی برای اینکه «چه باید کرد» ارائه نداده‌اند. طبق اطلاعات مختصری که داریم، تازه در حال شروع بررسی این موضوع هستند که چه اقداماتی انجام دهند.

وی گفت: باید بپذیریم که منابع کشور محدود شده، کسری بودجه جدی ایجاد گشته و اکنون در حال تجربه تورم‌های سنگینی هستیم. برداشت من این است که دولت اصلاً اولویت خود را رسیدگی به این مسائل قرار نداده است؛ مسائلی که در برخی موارد از پس مدیریت آن‌ها برآمده و در بسیاری موارد دیگر نیز موفق نبوده است و صرفاً به هر ترتیب و جهتی می‌خواهد شرایط را مدیریت کند. لذا ما تا به این لحظه، چیزی که جنبه اجرایی و عملیاتی داشته باشد، غیر از تلاش برای «عبور از بحران» مشاهده نکرده‌ایم.

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O