پایان خوش بازار سهام در سومین هفته اردیبهشت 1404

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، در معاملات امروز که تحت تاثیر بازگشایی نماد خساپا بود، ارزش معاملات بیش از 16 هزار و 700 میلیارد تومان بود که بیش از 3 هزار میلیارد تومان آن متعلق به خساپا بود. همچنین امروز بیش از 1800 میلیارد تومان پول حقیقی هم وارد بازار شد که بیش از 1000 میلیارد تومان آن به نماد «خساپا» وارد شد.
گروه خودرویی؛ سردمدار ارزش معاملات
در این بین؛ بازگشایی سایپا همچین به سلطه گروه بانکی در سال 1404 پایان داد تا گروه خودرویی امروز با ارزش معاملاتی بالغ بر 4هزار میلیارد تومان سردمدار ارزش معاملات امروز باشد. همچنین بانکیها با 1190 میلیارد تومان و محصولات شیمیایی هم با 784 میلیارد تومان در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
250 نماد در صف خرید
در روزی که بیش از 250 نماد بازار در صف خرید به کار خود پایان دادند، خساپا تاثیرگذارترین نماد بر رشد شاخص کل بود و بیش از 10 هزار واحد شاخص کل را به جلو هل داد، فارس و فولاد هم به ترتیب با 7500 و 4300 واحد دیگر نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل بودند. همچنین شاخص کل فرابورس هم امروز به سطح 27 هزار و 541 واحدی رسید و 0.76درصد از سطح دیروز خود بالاتر رفت.
ندا کریمی – کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: در دو روز ابتدای هفته بیش از 5 هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج شد و در سه روز آخر هفته 2هزار میلیارد تومان به بازار بازگشت. همچنین در معاملات این هفته نماد خساپا بعد از افزایش سرمایه سنگین از محل تجدید ارزیابی دارایی های ثابت با رشد 60% به بازار برگشت.
به گفته کریمی؛ مجمع افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی سرمایه گذاری های بلندمدت پر حاشیه نماد ونیرو به دلیل مخالفت نماینده سهامدار عمده به حد نصاب نرسید .وی در ادامه بیان کرد: شایعات پیرامون مذاکرات ایران و امریکا همچنان مهم ترین محرک بازارسرمایه بود.
اقتصادنیوز: بازگشایی نماد «خساپا» در بورس، جریان معاملات امروز را تحت تأثیر قرار داد و با بیش از ۳ هزار میلیارد تومان معامله، سهمی چشمگیر در مجموع ارزش ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی بازار داشت. بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد بازار شد که حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن تنها به خساپا اختصاص یافت.
همچنین قطعی برق و حتی گاز برخی صنایع امسال زودتر از سال های قبل شروع شده است.
این تحلیلگر بازار سهام بیان کرد: فصل مجامع شرکت ها هم به مرور در حال رسیدن است. شرکت های گروه دارویی تیپیکو تقسیم سود جذابی داشتند و همچنین برخی شرکت ها افزایش نرخ محصولات خود را اعلام کردند. غزر و شکام افزایش نرخ محصولات خود را اعلام کردند.
کریمی خاطرنشان کرد: در هفته آتی باتوجه به رشد قابل توجه قیمت اکثر سهام به نظر می رسد شاهد افزایش نوسان در قیمت سهام باشیم ولی همچنان اقبال سمت سهام کوچک تر خواهد بود. همچنین گزارش 12 ماهه شرکت ها که عمدتا در نیمه دوم اریبهشت منتشر می شود محرک مهم بازار در این هفته خواهد بود.
وی اظهار داشت: در هفته آتی مجددا معاملات گروه خودرو می تواند جهت کلی بازار را مشخص کند.
این کارشناس بازارسرمایه در نهایت گفت: نمادهای گروه پالایشی هم تحت تاثیر شایعات مبنی بر اصلاح نرخ خوراک هستند و در هفته آتی معاملات پر نوسانی خواهند داشت.
ارسال نظر