استاندار تهران:

آب تهران تنها برای دو هفته کافی است؟/تعطیلی چهارشنبه باعث کاهش مصرف آب و برق شد

سرویس: اخبار سایر رسانه‌ها کدخبر: ۷۳۳۱۷۹
اقتصادنیوز: استاندار تهران گفت: مصرف آب در بخش تجدیدپذیر استان، حدود ۴۲ درصد است و ما به‌دلیل جمعیت بالا با چالش‌های جدی آب مواجه هستیم و برداشت‌های غیرمجاز و انشعابات غیرقانونی که حدود ۱۵۰ هزار مورد آنها شناسایی شده، شرایط را بحرانی‌تر کرده است.
آب تهران تنها برای دو هفته کافی است؟/تعطیلی چهارشنبه باعث کاهش مصرف آب و برق شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از  ایسنا، محمدصادق معتمدیان، شامگاه شنبه، در  برنامه تلویزیونی، تهران ۲۰ با تأکید بر نقش مردم در حل بحران‌های استان گفت: ما همراه مردم هستیم و باید با مردم شفاف و صادقانه صحبت کنیم.

وی با بیان اینکه بخش عمده مشکلات امروز تهران به بارگذاری جمعیتی بیش از حد توان اکولوژیک استان بازمی‌گردد گفت: این مشکلات ناشی از سیاست‌های غلط گذشته و ضعف نظارت‌ها است.

معتمدیان با اشاره به آمارهای جمعیتی عنوان کرد: میانگین جمعیت در کشور حدود ۴۹ نفر در هر کیلومتر مربع است، اما در استان تهران این رقم به بیش از هزار نفر رسیده که ۲۱ برابر میانگین کشور می باشد و  این تراکم شدید جمعیتی، فشار زیادی به منابع آبی و زیرساخت‌ها وارد کرده است.

استاندار تهران درباره وضعیت منابع آبی استان اظهار کرد: مصرف آب در بخش تجدیدپذیر استان حدود ۴۲ درصد است و ما به دلیل جمعیت بالا با چالش‌های جدی آب مواجه هستیم و برداشت‌های غیرمجاز و انشعابات غیرقانونی که حدود ۱۵۰ هزار مورد آنها شناسایی شده، شرایط را بحرانی‌تر کرده است.

معتمدیان افزود: فرو نشست زمین در تهران به دلیل تخلیه بی‌رویه سفره‌های آب زیرزمینی به حدود ۳۱ سانتی‌متر رسیده که این موضوع چالش برانگیز است و شرایط اقلیمی و تغییرات اقلیمی نیز بر وخامت وضعیت افزوده است.

وی به اقدامات دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهور و مسئولان به شدت درگیر پیگیری و حل این مشکلات هستند و جلسات متعددی برگزار شده و باید حکمرانی و مدیریت منابع در استان تهران را بهبود بخشیم و در این مسیر، همکاری مردم و دستگاه‌های مختلف ضروری است.

معتمدیان همچنین به موضوع بارگذاری غیرقانونی جمعیت اشاره کرد و افزود: سالانه حدود ۹۸ هزار پروانه ساختمانی صادر می‌شود که معادل ورود حدود ۴۰۰ هزار نفر جمعیت جدید می باشد و علاوه بر این، حاشیه‌نشینی و ساخت‌وسازهای غیرمجاز نیز بر مشکلات افزوده است.

وی با تأکید بر اهمیت تغییر رفتار مصرفی مردم و مسئولان گفت: اگرچه تغییرات اقلیمی بخش قابل توجهی از این بحران‌ها را تشدید کرده اما ما نیازمند اصلاح سیاست‌ها و تغییر رفتار مصرفی خود می باشیم  و بدون مشارکت فعال مردم و مدیریت صحیح، حل مسائل تهران ممکن نخواهد بود.

استاندار تهران با بیان اینکه ۸۴ درصد مصرف آب در سطح استان در حوزه خانگی صورت می‌گیرد، گفت: ۳۰ درصد این مصرف مربوط به استحمام، ۳۰ درصد مربوط به شست‌وشوی ظروف و لباس و تنها حدود ۴ تا ۵ درصد مربوط به آشامیدن است.

وی همچنین استفاده از آب برای شست‌وشوی خودرو، حیاط را از جمله مصارف غیرضروری  عنوان کرد و افزود: در صورت صرفه‌جویی ۳۰ درصدی در این بخش‌ها، کاهش قابل توجهی در مصرف رقم خواهد خورد.

معتمدیان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در راستای کاهش مصرف آب، گفت: امور مشترکین آب و فاضلاب استان تهران آماده ارائه تجهیزات کاهنده مصرف به شهروندان است.

وی ادامه داد: این طرح از سال گذشته در مجموعه شرکت آب و فاضلاب آغاز شده و اکنون با سرعت در حال توسعه است و در پروژه رینگ آبرسانی قمر بنی‌هاشم نیز تاکنون ۱۵۰ کیلومتر از مجموع ۱۷۰ کیلومتر لوله‌گذاری انجام شده و عملیات اجرایی بخش باقیمانده که در مناطق سخت‌گذر شمال تهران قرار دارد، در حال پیگیری است.

استاندار تهران در واکنش به برخی شایعات درباره وضعیت ذخایر آبی استان تأکید کرد: برخی تصاویر منتشرشده خلاف واقع بوده و وضعیت را بهتر از واقعیت نشان می‌دهند. این در حالی است که ورودی سدها کاهش داشته و بارش برف در دو سال اخیر بسیار ناچیز بوده است.

وی با بیان اینکه تأمین آب شرب مردم در اولویت نخست دولت قرار دارد، تصریح کرد: پروژه‌های انتقال آب از سد لار در شرق و طرح انتقال از زیاران در غرب استان با جدیت در حال اجراست. فاز نخست پروژه انتقال آب در غرب استان نیز با بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی، در هفته‌های آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به برخی فضاسازی‌ها در فضای مجازی مبنی بر اینکه آب تهران تنها برای دو هفته کافی است، اظهار کرد: این‌گونه ادعاها صحت ندارد. گرچه وضعیت آب تهران چالشی است اما نگران‌کننده نیست و با همراهی مردم می‌توان از این دوره عبور کرد. دستگاه‌های دولتی نیز ملزم به رعایت الگوی مصرف هستند و حتی اگر استانداری تهران از این الگو عبور کند، با قطع آب مواجه خواهد شد.

براساس گزارش استانداری تهران، معتمدیان در پایان با اشاره به تعطیلی چهارشنبه هفته گذشته گفت: این اقدام تأثیر مثبتی در کاهش مصرف برق و آب داشته و ادامه یا تکرار آن نیازمند بررسی و جمع‌بندی کارشناسان وزارت نیرو خواهد بود.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید