الزیدی: بستن مرزهای عراق و ایران به معنای اعمال محاصره اقتصادی بر خودمان است/ در هیچ جنگی شرکت نخواهیم کرد

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۸۱۳۵۲۱
اقتصادنیوز: نخست وزیر عراق تاکید کرد: بستن مرزهای عراق و ایران به نفع بغداد یا تهران نیست و این امر به معنای اعمال محاصره اقتصادی بر خودمان است.
الزیدی: بستن مرزهای عراق و ایران به معنای اعمال محاصره اقتصادی بر خودمان است/ در هیچ جنگی شرکت نخواهیم کرد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شفقنا، علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق اعلام کرد: ما موفق شدیم از قرار گرفتن عراق در انزوای بین‌المللی که تنها چند روز به آن مانده بود، جلوگیری کنیم.

 الزیدی افزود: عراق با محاصره و خروج سفارتخانه‌ها تهدید می‌شد و ما موفق شدیم بر این خطر غلبه کنیم، جامعه غربی متقاعد شده بود که دولت توسط گروه‌های خاصی گروگان گرفته شده است.

وی گفت: ما توافق تسلیحاتی را با سه گروه مسلح نهایی کرده‌ایم و در حال مذاکره برای تکمیل آن با چهار گروه دیگر هستیم.

نخست‌وزیر عراق اظهار داشت: تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۷، هیچ سلاحی خارج از کنترل دولت نخواهد بود و انحصار سلاح، به دست دولت تصمیمی قطعی و برگشت‌ناپذیر است.

الزیدی با بیان اینکه عدم حضور نیروهای خارجی به معنای از بین رفتن توجیهی است که قبلاً برای به دست گرفتن سلاح استفاده می‌شد، گفت: هیچ سرباز آمریکایی در عراق وجود ندارد، حتی در مقام مستشاری، ما برای خروج نیروهای ترکیه و تحویل پایگاه بعشیقه به ارتش عراق تفاهم حاصل شده است.

وی عنوان کرد: عراق در هیچ جنگی شرکت نخواهد کرد و به عنوان نقطه تلاقی بین طرفین باقی خواهد ماند.

الزیدی تاکید کرد: بستن مرزهای عراق و ایران به نفع بغداد یا تهران نیست و این امر به معنای اعمال محاصره اقتصادی بر خودمان است.

نخست وزیر عراق با بیان اینکه صادرات نفت به دلیل شرایط منطقه‌ای بین توقف و صادرات در نوسان است، گفت: ما در حال کار بر روی یک شبکه خط لوله صادرات نفت هستیم تا عراق دیگر گروگان تنگه هرمز نباشد، ما به دنبال فعال کردن مجدد خط لوله جیحان و تنوع بخشیدن به خروجی‌های صادرات نفت هستیم.

وی اظهار داشت: بحران هرمز مانع از آن شد که عراق از قیمت بالای نفت بهره‌مند شود.

الزیدی تصریح کرد: ما برای رسیدن به ۱۰ میلیون بشکه نفت در روز تولید تا سال ۲۰۳۲ برنامه‌ریزی می‌کنیم، هدف ما افزایش درآمدهای غیرنفتی به ۳۰ درصد در طول دوره دولت است.​​​

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O