ورود سیدحسن نصرالله به فاز هجومی علیه اسرائیل
تهدیدی که سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان ضداسرائیلی و متحدانش مطرح کرد، احتمالاً واکنشی به تحرکات رژیم صهیونیستی برای آمادهسازی جهت جنگ ضد لبنان و محور مقاومت نباشد، بلکه نشاندهنده تثبیت معادلهها و موازنههای قدرت جدید در نتیجه شکست ائتلاف و پیروزی محور مقاومت باشد.
بر اساس این گزارش، افزایش توانمندیهای حزبالله در نتیجه مشارکت در جنگ ضد داعش در سوریه و منطقه موضوعی است که بیشتر مراکز مطالعات نظامی و استراتژیک اسرائیلی و غربی بهروی آن اجماع نظر دارند.
شاید ابعاد استراتژیک این تجربه مبارزاتی است که بهعنوان خطرناکترین تهدیدات فراروی اسرائیل و ائتلاف آمریکایی مورد اشاره قرار میگیرد. این افزایش قدرت میتواند در نتیجه افزایش راهکارهای هماهنگی و همبستگی بین حزبالله و ارتش سوریه و جریانهای دیگر وابسته و محور مقاومت از کشورهای مختلف باشد که تحت پوشش هوایی روسیه فعالیت میکنند. موانعی که در مسیر فعالیت نیروهای مشترک از ارتشهای متعدد وجود دارد، احتمالاً با افزایش حجم نیروهای انسانی و تجهیزات قابل جبران نیست، اما پشت سر گذاشتن این موانع باعث افزایش سطح خطوط جبههها و دستیابی به منابع انسانی و مبارزاتی نامحدود میشود.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان در گذشته در طول خطوط جبهههای فراتر از مرزهای لبنان، رژیم صهیونیستی را تهدید میکرد و معادله توازن وحشت را در حمله موشکی به انبارهای آمونیاک و موشکباران بنادر و کارخانههای تولید برق در سرزمینهای اشغالی را در واکنش به موشکباران بیروت یا ضاحیه و فرودگاههای این کشور مطرح کرده بود. این معادلهها موازنه بازدارندگی برای جلوگیری از حمله رژیم صهیونیستی به لبنان را تثبیت کرده بود.
با وجود این، سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان در تهدید اخیر خود بهمناسبت عاشورای حسینی(ع) از موضع دفاعی به موضع هجومی تغییر موقعیت داد و از بین بردن ریشه تجاوز اسرائیل را که با اشغال اراضی عربی و فلسطینی تأسیس شده است مورد توجه قرار داد. او با این رویکرد هجومی عرصه مقابله و حجم آن را به امتداد نیروهای مخالف اشغالگری گسترش داد، تا جایی که نتانیاهو اصلاً نمیداند چه نیروهایی در این جنگ مشارکت خواهند داشت و اسرائیل از کدام طرف ضربه خواهد خورد.
دبیرکل حزبالله لبنان علاوه بر اقدامات رژیم صهیونیستی در اشغالگری فلسطین که محور اساسی تجزیه منطقه و کشیده شدن آن بهسمت جنگها و شکافهای مختلف است، به موضوع عادیسازی روابط رژیمهای عربی حاشیه خلیج فارس با اسرائیل و تلاش برای تجزیه عراق و گسترش رویکردهای تکفیری در منطقه اشاره و در عین حال تأکید کرد که راه حل مقابله با این موضوع مقابله با سرمنشأ آن است، به همین علت یهودیان را از باقی ماندن در اسرائیل و واقع شدن در معرض قربانیان جنایتهای صهیونیستها هشدار داد.
شکی نیست که رژیم صهیونیستی در نتیجه توسعه ابعاد منطقهای درگیریها و معادلات جدید بعد از سرکوب داعش و شکست ائتلاف بین المللی در منطقه با خطرات روزافزونی مواجه است. صهیونیستها برای کاستن از شدت این خطرات بهدنبال تحرکاتی پیشدستانه و فرار به جلو هستند. فشار آمریکا بر شورای امنیت برای تعیین مأموریت جدید نیروهای یونیفل در راستای تأمین مطالباتی است که اسرائیل نتوانسته ضد محور مقاومت انجام دهد. البته ولادیمیر سافرونکن نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در شکست تلاشهای آنها در درج نام حزبالله موفق بود.
رژیم صهیونیستی در همین رابطه مانورهایی را در جبهههای شمالی و جنوبی خود با مشارکت 40 هزار نفر از نیروهای دریایی و زمینی و هوایی برگزار کرد. مجله آمریکایی نیوزویک بهنقل از یوآف زیتون خبرنگار نظامی روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت این مانورها را مانور هجومی برای اشغال لبنان نامید، بنا بر این گزارش چنین مانورهایی در گذشته نیز تنها زمانی انجام شده است که ارتش اسرائیل خود را برای اشغال سوریه و صحرای سینا آماده میکرد.
بزرگترین بحرانی که رژیم صهیونیستی با آن مواجه است، کارخانجات تولید موشکهایی است که در سوریه و لبنان مستقر است. این موضوع را کنفرانس مطالعات امنیتی و استراتژیک هرتصلیا بهصراحت مطرح و تأکید کرد که این کارخانهها میتوانند موشکهایی را تولید کنند که برد آنها به 500 کیلومتر میرسد. بخشی از این موشکها موشکهای دریایی و موشکهای ضدزره هستند و اسرائیل حتی نمیداند حزبالله چگونه به این موشکها دست پیدا کرده است.
این تولیدات موشکی در دست محور مقاومت سندی برای انتقال از مرحله دفاعی در توازن بازدارندگی به مرحله هجومی در معادله تعدد جبههها و توسعه دامنه آنها برای مقابله با ریشههای اشغالگری رژیم صهیونیستی و جنگهای آنها است. البته عامل سرنوشتساز در این انتقال، تغییر معادلات در نتیجه پیروزی بر ائتلاف آمریکایی در منطقه است، چرا که قطعاً هر شکستی هزینههای خود را دارد.