یک سوال از امام جمعه رشت؛ آیا فقر و گرانی فقط امتحان الهی برای مردم است؟

کدخبر: ۴۹۰۰۹۳
اقتصادنیوز: مهدی نصیری نوشت: نمی دانم دقیقا منظور امام جمعه محترم از این عبارت چیست و در پی چه نتیجه و توصیه ای است اما برای این حرف، یک معنای کاملا درست از جهت مبانی دینی وجود دارد.
یک سوال از امام جمعه رشت؛ آیا فقر و گرانی فقط امتحان الهی برای مردم است؟

به گزارش اقتصادنیوز  مهدی نصیری در یادداشتی در خبرآنلاین نوشت، نماینده ولی فقیه و امام جمعه رشت در سخنانی گفته است که فقر و گرانی و فساد و سلطه ظالمان امتحان الهی است.

نمی دانم دقیقا منظور امام جمعه محترم از این عبارت چیست و در پی چه نتیجه و توصیه ای است اما برای این حرف، یک معنای کاملا درست از جهت مبانی دینی وجود دارد.

هیچ اتفاق خوب و یا بدی در زندگی انسانها خارج از اراده الهی نیست اما واضح است آنچه آدمیان به صورت فردی و اجتماعی علیه خود و به ضرر خویش صورت می دهند گرچه خارج از مشیت و حکمرانی خداوند نیست اما به دست خداوند نبوده و خود انسانها عامل آن هستند و این معنای دقیق این آیت قرانی است که: «خداوند حال (خوش) ملتی را بد نمی کند مگر آن که خود عامل این دگرگونی باشند» (رعد/11)

با این مقدمه روشن می شود اگر وضعیت ملتی از ثروت و آسایش و آزادی و صلاح به فقر و فلاکت و استبداد و فساد دگرگون شود، این امر پیش و بیش از هر چیز نتیجه سیاست ورزی و حکمرانی ضعیف و غلط حاکمان بر آن ملت است و خداوند به نظاره و آزمایش این ملت نشسته است که آیا اینان به حکم عقل و شرع، در صدد اعتراض و بازخواست حاکمان خود بر می آیند و آیا به وظیفه مهم امر به معروف و نهی از منکر در برابر حاکمیت خطاکار خود عمل می کنند یا نه؟ آیا این ملت اهل انظلام و ظلم پذیری است و حاکمان و مسئولان خطاکار را با سکوت و انفعال و ترس خود تایید و همراهی می کند تا همدست با آنها محسوب شود یا آن که در صدد انتقاد و اعتراض مدنی به اشکال مختلف به استناد حق قانونی و شرعی و عرفی خود بر می آید و حاکمیت سهل انگار و ناآگاه و در مواردی فاسد و ظالم را بابت سیاستهای فقر و فساد و تورم آفرین و نیز تحمیل کننده عقب ماندگی بر ملت بازخواست می کند؟

بدترین فرض این است که مردم تحت تاثیر القائات برخی تربیونهای مذهبی همدست با مسئولان خطاکار، این مصائب و عقب ماندگیها را به حساب اراده و فاعلیت الهی بگذارند و چنین گمان برند که سکوت در برابر این وضعیت ویران و جانکاه، موجب ثواب وپاداش الهی در آخرت است.

چنین باوری جز افترا و تهمت به ساحت حکیم و عادل الهی نبوده و موجب عقوبت خداوند در دنیا و آخرت خواهد بود.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    پیشنهاد اقتصادنیوز
    اقتصادنیوز امروز به شما پیشنهاد ویژه ای درباره حوزه های مهم خبری می دهد
    از دست ندهید
    کارگزاری مفید