پرونده تنش هند و پاکستان روی میز شورای عالی امنیت

کدخبر: ۷۱۸۱۵۷
اقتصادنیوز: اسلام آباد گزارشی از تحولات اخیر منطقه و تنش‌ها با هند را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه می دهد.
پرونده تنش هند و پاکستان روی میز شورای عالی امنیت

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این وزارتخانه یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «اسحاق دار» وزیر خارجه پاکستان به «عاصم افتخار» نماینده دائم این کشور در سازمان ملل دستور داده است تا اقدامات فوری را برای برگزاری نشست شورای امنیت انجام دهد.

این بیانیه افزود: پاکستان شورای امنیت سازمان ملل را از اقدامات تهاجمی، تحرکات و اظهارات تحریک‌آمیز هند مطلع خواهد کرد. وزارت خارجه پاکستان افزود که اسلام‌آباد «مشخصا اقدام غیرقانونی هند در مورد تعلیق معاهده سند طاس را برجسته» و تاثیر اقدامات تهاجمی دهلی‌نو در به خطر انداختن «صلح و امنیت» منطقه را تشریح خواهد کرد. این وزارتخانه تاکید کرد: این اقدام مهم دیپلماتیک بخشی از تلاش‌های پاکستان برای ارائه حقایقی روشن به جامعه بین‌المللی است.»

خبرگزاری تاس روسیه یکشنبه شب به نقل از «یک منبع در شورای امنیت» گزارش داد که هنوز زمان برگزاری نشست این شورا درباره تنش‌ها میان هند و پاکستان مشخص نشده است.

به گزارش ایرنا، افراد مسلح شامگاه سه‌شنبه (دوم اردیبهشت) با گشودن آتش به سوی گروهی از گردشگران در منطقه توریستی پهَلگام واقع در حدود ۹۰ کیلومتری شهر سرینگر در کشمیر هند، دست‌کم ۲۶ نفر را کشتند. مقامات هندی این حادثه را یک حمله تروریستی توصیف کرده و مدعی دخالت پاکستان در این حمله شدند.

هند در واکنش به این حمله تروریستی صدور روادید برای شهروندان پاکستانی را تعلیق کرد، گذرگاه‌های مرزی را بست و تهدید به قطع جریان آب رودخانه سند کرد. پاکستان نیز حریم هوایی خود را به روی پروازهای هندی بست، روابط تجاری را قطع کرد و تعلیق معاهده آب را «اقدام جنگی» خواند.

اسلام‌آباد تاکنون هرگونه ارتباط با این حمله تروریستی را رد کرده و «سید محسن نقوی» وزیر کشور پاکستان نیز با اعلام آمادگی اسلام‌آباد برای پیوستن به تحقیقات شفاف و مستقل درباره حمله اخیر به گردشگران در هند گفت که کشورش، اطلاعاتی درخصوص حضور اتباع اسرائیلی در کشمیر سمت هند دارد و در حال بررسی آن است.

منابع امنیتی به تایمز هند گفتند ۱۵ نفر از عوامل محلی (OGWs) گروه‌های تروریستی، با استناد به داده‌های نظارتی الکترونیکی، به عنوان مظنونان اصلی همکاری با مهاجمان حمله پهلگام شناسایی شده‌اند. به گفته این منابع، این افراد مسوول تأمین تجهیزات لجستیکی و احتمالاً دریافت محموله‌های تسلیحاتی از یک کشور خارجی بوده‌اند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید