ادعای پاکستان:

بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد

کدخبر: ۷۱۸۹۲۸
اقتصادنیوز: منابع نظامی پاکستان در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی ادعا کردند که در درگیری‌های اخیر بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد، در مجموع ۱۲۵ جت جنگنده بیش از یک ساعت در آسمان به تبادل موشک پرداختند.
 بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، منابع نظامی پاکستان در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان ادعا کردند که در درگیری‌های اخیر بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد، در مجموع ۱۲۵ جت جنگنده بیش از یک ساعت در آسمان به تبادل موشک پرداختند. طبق گزارش شبکه آمریکایی، در صورت تأیید این ادعا، درگیری مذکور یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن خواهد بود.

منابع نظامی پاکستان در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی ادعا کردند که در درگیری‌های اخیر بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد، در مجموع ۱۲۵ جت جنگنده بیش از یک ساعت در آسمان به تبادل موشک پرداختند.

این منابع به شبکه آمریکایی «سی ان ان» گفتند که هیچ یک از طرفین برای جلوگیری از وقوع حادثه‌ای مشابه سال ۲۰۱۹ از مرز عبور نکردند و برخی از موشک‌ها از فاصله بیش از ۱۶۰ کیلومتری از اهداف خود شلیک شدند.

طبق گزارش سی ان ان، در صورت تأیید ادعای مقام پاکستانی، این درگیری، یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن خواهد بود.

خبر مرتبط
افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان فرانسه را نگران کرد

اقتصادنیوز: وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای نسبت به افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان ابراز نگرانی کرد.

این منبع پاکستانی همچنین مدعی نابودی دست‌کم پنج جنگنده هندی شده است. سی ان ان اعلام کرد که تاکنون نتوانسته این ادعا را تأیید کند.

 

نبردهای هوا به هوا از اوایل قرن بیستم، جنگ را شکل داده‌اند و برخی از محوری‌ترین لحظات تاریخ نظامی مدرن را رقم زده‌اند. نبردهای هوایی در جنگ جهانی دوم به اوج خود رسیدند، اگرچه طبق فهرست دانشگاه نوریچ از ۱۰ نبرد هوایی بزرگ تاریخ نظامی، نبرد هوایی سنت میهیل در سال ۱۹۱۸ در جنگ جهانی اول شاهد مشارکت ۵۰۰ هواپیمای آلمانی و نزدیک به ۱۵۰۰ هواپیمای متفقین بود.

در صدر فهرست این درگیری‌ها، نبرد کورسک در ژوئیه و اوت ۱۹۴۳ قرار داشت، زمانی که آلمان نازی ۲۰۰۰ هواپیما در مقابل ۲۷۹۲ هواپیمای روسیه به میدان فرستاد و نیروهای روسی روند جنگ جهانی دوم را تغییر دادند.

تنش‌ها میان هند و پاکستان پس از حمله ۲۲ آوریل در نزدیکی شهر گردشگری پهلگام در بخش تحت کنترل هند از کشمیر، بالا گرفت، جایی که یک گروه از شبه‌نظامیان ۲۶ نفر را کشتند. یک گروه شورشی مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت، اما هند پاکستان را مقصر دانست، و پاکستان نیز این اتهام را رد می‌کند.

در پی این تنش‌ها، در ساعات اولیه چهارشنبه، وزارت دفاع هند آغاز عملیات «سندور» را اعلام کرد و مدعی شد که هدف آن «زیرساخت‌های تروریستی» در پاکستان بود. سپس دهلی‌نو مدعی شد که ۷۰ «تروریست» کشته شده‌اند و تأکید کرد که هیچ تأسیسات نظامی پاکستانی هدف قرار نگرفته‌اند.

با این حال، ارتش پاکستان با زیر سوال بردن اهداف حملات هند، گزارش داد که در نتیجه این حملات ۳۱ نفر کشته و ۵۷ نفر دیگر زخمی شده‌اند. ارتش پاکستان همچنین نقاطی که هدف حمله قرار گرفتند، اماکن غیرنظامی معرفی کرده و حق پاسخگویی را برای خود محفوظ دانسته است.

تاکنون کشورهای بسیاری از جمله ایران، خواستار خویشتنداری طرفین شده‌اند.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۱۹ اردیبهشت

      اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که…

    کارگزاری مفید