واعظی: ساعت 2 بامداد روز 10 مرداد 1403 نقطه عطف بود/ گروه های فشار تلاش کردند تا با آدرس غلط دولت را تخریب کنند/ وفاق باید در سیاست های کلان اجرایی شود

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۳۰۳۷۴
اقتصادنیوز: محمود واعظی در آستانه یکسالگی دولت گفت: دولت چهاردهم در بدو فعالیت با ناترازی در برخی حوزه ها به ویژه برق مواجه بود و تاکنون در جهت رفع ناترازی ها تلاش کرده است.
واعظی: ساعت 2 بامداد روز 10 مرداد 1403 نقطه عطف بود/ گروه های فشار تلاش کردند تا با آدرس غلط دولت را تخریب کنند/ وفاق باید در سیاست های کلان اجرایی شود

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا،   قائم مقام دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، تاکید کرد: شخص رئیس جمهور در طول یکسال گذشته به آنچه که در خصوص وفاق اعتقاد داشت، صادقانه عمل کرد اما گروه ها و جریان های سیاسی غیر همفکر به نحو شایسته به وفاق ملی متعهد نبوده اند.

محمود واعظی، ضمن ارزیابی عملکرد دولت چهاردهم در طول یک سال گذشته، بیان کرد: اگر بخواهیم عملکرد دولت را در طول یک سال گذشته ارزیابی کنیم، ضروری است تحولات و شرایط سخت حاکم بر کشور در این سال را در ارزیابی خود لحاظ کنیم؛ نخست اینکه دولت چهاردهم از طریق انتخابات زودهنگام غیرقابل پیش بینی تشکیل و پا به عرصه اجرایی کشور گذاشت.یعنی با یک برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت زیر دو ماه و در شرایط نامناسب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دولت را تحویل گرفت.

با ترور شهید هنیه شرایط امنیتی جدیدی برای دولت نوپا ایجاد شد

وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر جو روزهای خرداد ماه و جریان انتخاب وزرا که موجب آن حجم رقابت های غیر سازنده میان افراد و گروه ها شده بود؛ همچنین محدودیت های سازمانی و غیر سازمانی شخص آقای پزشکیان در گزینش و تعیین وزرا و کابینه کارآمد نیز باید مورد توجه قرار گیرد. 

رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم، تصریح کرد: همچنین نقطه عطف حائز اهمیت، ساعت 2 بامداد روز 10 مرداد 1403 است که صبح روز قبل رئیس جمهور برای انجام مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد؛ با ترور ناجوانمردانه شهید اسماعیل هنیه، مهمان ویژه مراسم از سوی رژیم صهیونیستی شرایط امنیتی جدیدی برای ایران و دولت نوپای دکتر پزشکیان پدیدار شد.

دولت چهاردهم وارث تورم بالای 40 درصد بود

وی در ادامه تاکید کرد: دولت چهاردهم وارث تورم بالای 40 درصد به جامانده از دولت سیزدهم بود. آقای پزشکیان در شرایطی کار خود را آغاز کرد که دولت گرفتاری های عدیده اقتصادی داشت که رفع کامل آثار آن به زمان بیشتری نیازمند است.دولت چهاردهم در بدو فعالیت با ناترازی در برخی حوزه ها به ویژه برق مواجه بود و تاکنون در جهت رفع ناترازی ها تلاش کرده است.

دولت چهاردهم در مواجهه با معضلات اجتماعی با تدبیر گام برداشت

قائم مقام دبیرکل حزب اعدال و توسعه، تصریح کرد: عملکرد دولت چهاردهم را باید با علم به این مسائل ارزیابی کنیم. به زعم بنده در مجموع دولت چهاردهم دولتی بوده که در طول یکسال پر فراز و نشیب گذشته برای حل مسائل زحمت کشیده است. می توان اذعان کرد که دولت در مواجهه با برخی معضلات اجتماعی با تدبیر اقدام کرده است.از دید بنده به شکل کلی، با عنایت به فراز و نشیب ها از مرداد ماه سال گذشته تاکنون دولت در مواجهه با بحران‌ها و چالش‌های پیش روی کشور به ویژه جنگ ۱۲ روزه اخیر نمره قبولی را گرفته و سربلند بیرون آمده است.

گروه های فشار تلاش کردند تا با آدرس غلط دولت را تخریب کنند

وی افزود: یکی از برجستگی های دولت چهاردهم این است که همواره سعی کرده در رویارویی با مشکلات، کمتر مردم را درگیر حواشی کند. همواره شاهد بودیم که گروه های فشار و اقلیت افراطی در خارج از دولت تلاش کردند تا در این شرایط سخت به جای کمک رسانی، در راستای هدف غیر سازنده خود، همواره با غلط پراکنی و آدرس های غلط دولت را مورد انتقاد و تخریب قراردهند. 

دولت چهاردهم با تمرکز بر روی «کار و خدمت» از حواشی دور ماند

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اما در اقدامی سازنده دولت سعی کرده تا با استفاده از طرح وفاق و تمرکز بر «کار و خدمت» به جای شعار و دستاوردسازی اجازه ندهد کشور درگیر حواشی غیر سازنده و عقبگرد شود.یکی از اقدامات مهم دولت چهاردهم این بود که نه شخص رئیس جمهور و نه وزرای کابینه وارد این مسائل حاشیه ای نشدند. دولت سعی کرد کار خود را انجام دهد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از خصوصیت های رئیس جمهور «مردمی بودن» است، بیان کرد: یکی از خصوصیت های دیگری که شخص رئیس جمهور داشته و تلاش کرده تا وزرا هم به این سمت هدایت کند، ویژگی مردمی بودن رئیس جمهور است. رئیس جمهور در طول یک سال گذشته تلاش کرد تا خیلی از نزدیک با مردم ارتباط داشته باشد. دیدارها، سفرها و حضور در مراسم های مختلف گواه این ویژگی مردمی بودن رئیس جمهور است. ایشان سعی کرد در طول یکسال گذشته از مردم جدا نباشد.

تلاش دولت چهاردهم برای دیپماسی فعال و توسعه مناسبات قابل تقدیر است

وی افزود: به طور کلی رویکرد دولت چهاردهم در زمینه ایجاد هماهنگی سازنده با حاکمیت و رهبری، دیپلماسی فعال و توسعه مناسبات با همسایگان  و کشور های منطقه، تلاش برای گشایش های نسبی در فضای مجازی و همچنین ایجاد فرصت برای حضور گسترده تر زنان و اقوام در سطوح مختلف دولت قابل تقدیر است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم، تصریح کرد: اما اینکه بگوییم مشکلات مردم در حوزه معیشت و اقتصاد مرتفع شده است، درست نیست و البته این موضوع دلایل دیگری دارد. استمرار تحریم ها، عدم قطعیت نسبت به آینده و بی ثباتی در منطقه و امنیتی شدن شرایط کشور در مقاطع مختلف در این یکسال که اوج آن را در جنگ تحمیلی دوازده روزه شاهد بودیم؛ همه از جمله فاکتورهایی است که تا زمانی که پابرجاست هرچقدر هم دولت اهتمام کند ممکن است گشایشی حاصل شود، ولی منجر به تحول مثبت در اقتصاد نخواهد شد.

حل و فصل نارسایی های به ارث رسیده مساعی مضاعف حاکمیت و مردم را می طلبد

واعظی در ادامه بیان کرد: در صورت استمرار این شرایط غیرپایدار، مردم کم تر نتیجه تلاش های دولت را در سفره خود و به شکل عینی احساس می کنند.ارزیابی بنده این است که دولت چهاردهم بسته به سهم و توان خود تلاش کرده تا مسائل را حل کند، اما معتقدم حل و فصل نارسایی های به ارث رسیده و گشایش های نسبی جهت کسب رضایت مردم که به تقویت سرمایه اجتماعی و مشروعیت نظام می انجامد، اهتمام و تشریک مساعی مضاعفی از سوی حاکمیت، دولت و همچنین همراهی مردم را می طلبد.

تجلی «وفاق ملی» را در جنگ دوازده روزه شاهد بودیم

قائم مقام دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، در پاسخ به این پرسش که چقدر دولت چهاردهم در تحقق شعار «وفاق ملی» موفق بوده است، بیان کرد: اصل وفاق و همبستگی در کلیه لایه های سیاسی_اجتماعی موضوعی است که همواره مورد نیاز کشور و رافع مشکلات است. ما تجلی وفاق از طریق انسجام، وحدت و همبستگی فاخر ملی در جریان جنگ دوازده روزه را شاهد بودیم. عکس العملی که مردم در جریان جنگ دوازده روزه در مقابل رژیم منحوس و هنجار شکن صهیونیستی از خود نشان دادند و پای حفظ و بسط امنیت و تمامیت ارضی ایران عزیز تمام قد ایستادند، در تاریخ ایران معاصر بی نظیر بود.

مهم ترین مولفه شکست دشمن «وحدت یکپارچه مردم» بود

وی افزود: آحاد ملت، تمام دلخوری ها و انتقادات مرتبط با نارسایی های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را کنار گذاشتند و با حمایت جدی و حداکثری از نظام و رزمندگان نیروهای مسلح در جهت حفظ و صیانت از ایران عزیز ایثار کردند و برگ زرینی در تاریخ ایران ثبت نمودند. اگر بخواهیم در کنار هدایت های مقام معظم رهبری به عکس العمل های بازدارنده و عزتمندانه نیروهای غیور مسلح، خدمت رسانی و مدیریت لجستیکی دولت و همبستگی اجتماعی در این دوران سخت نمره دهیم، از نگاه بنده مهم ترین مولفه ای که باعث پیروزی کشور و عقب نشینی دشمن شد «انسجام ملی» و «وحدت یکپارچه مردم» بود.

صهیونیسم با هدف براندازی وارد جنگ 12 روزه با ایران شد

واعظی با اشاره به اینکه صهیونیسم، حسب خطای محاسباتی جنگ 12 روزه را به راه انداخت، بیان کرد: آنها با هدف «براندازی جمهوری اسلامی ایران» فکر می کردند که اگر به خاک ایران تجاوز کنند و تعدادی از فرماندهان و دانشمندان و مردم ما را ناجوانمردانه ترور و به شهادت برسانند، مردم در مقابل حاکمیت خواهند ایستاد و شورش های اجتماعی در راستای هدف پلید آنان شکل میگیرد. از طرفی گمان می بردند توان نظامی ایران تضعیف شده است.

رئیس جمهور به آنچه که در خصوص وفاق اعتقاد داشت صادقانه عمل کرد

سرپرست نهاد ریاست جمهوری در دولت دوازدهم، خاطر نشان کرد: اما با تجاوز آنها نتیجه عکس شد. مردم منسجم تر از همیشه در صحنه حاضر شدند و به حمایت از بخش نظامی پرداختند و نیروهای مسلح ایران مقتدرانه و با قدرتی مضاعف به واسطه حمایت های مردمی، در دفاعی مشروع و بازدارنده چنان درسی به رژیم و حامیان آن دادند که خود رژیم مستاصلانه به دنبال آتش بس افتاد.این پیروزی ناشی از «انسجام ملی» و تجلی الگوی وفاق بود. آقای پزشکیان  با شعار وفاق ملی روی کار آمد. از نگاه بنده شخص رئیس جمهور به آنچه که در خصوص وفاق اعتقاد داشت و تا جایی که در دست خودش بود صادقانه عمل کرد.

برخی از گروه های سیاسی هنوز در رقابت های انتخاباتی باقی مانده اند

وی در ادامه بیان کرد: همواره سعی رئیس جمهور این بود که از جریان های غیرهمسو که در ایام انتخابات از رقیب ایشان حمایت کرده بودند، در عرصه اجرایی و سطوح مختلف دولت استفاده شود و در این راستا شاهد حضور این افراد در بین وزرا، استانداران و معاونین وزرا هستیم. اما متاسفانه برخی گروه های سیاسی که در انتخابات با رئیس جمهور رقابت کردند، از سیاست های تخریبی و عدم همراهی با دولت دست برنداشتند یا به عبارتی هنوز در رقابت های انتخاباتی مانده اند.

جریان های سیاسی غیرهمفکر به نحو شایسته به وفاق ملی متعهد نیستند

واعظی در ادامه با اشاره به اینکه وفاق یک طرفه نیست بلکه طرف مقابل نیز باید به وفاق پایبند باشد، تاکید کرد:  از نگاه بنده گروه ها و جریان های سیاسی غیر همفکر به نحو شایسته  به وفاق ملی متعهد نیستند. این نقطه ضعف وفاق است. اگر قرار بر استمرار این عهد شکنی ها باشد دولت دکتر پزشکیان در آینده ای نه چندان دور، در عمل با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و ضرر بزرگ کاهش «سرمایه اجتماعی» مستقیما متوجه شخص آقای کتر پزشکیان و جریان های حامی دولت خواهد بود.

وفاق باید در سیاست های کلان اجرایی شود

وی افزود: در وهله اول باید وفاق به شکل اندیشه ای و در سیاست های کلان و راهبرد ها اجرایی شود، سپس اگر به مرحله توافق و همفکری نسبی رسید به وفاق در اجرا و پذیرش مسؤلیت مهم برسیم. اگر وفاق به شکل اندیشه ای در سیاست ها و راهبرد ها وجود نداشته باشد و یک نوع همفکری ولو نسبی در میان نباشد و هر یک از افراد به حزب و گروه خود وابسته و از جای دیگر دستور بگیرند، دولت در عمل ناکارآمد و در رسیدن به اهداف مبنایی خود که همان وعده های انتخاباتی است با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

دولت بی رودربایستی عملکرد وزرا و استانداران را ارزیابی کند

واعظی در پایان بیان کرد: لازم است که دولت عملکرد یکساله خود را ارزیابی کرده و اگر نیاز بود، بی رودربایستی عملکرد وزرا، معاونین رئیس جمهور، استانداران و دیگر مسؤلین تاثیرگذار را مورد ارزیابی و در صورت اثبات عملکرد ضعیف با افراد با توانمندی بیشتر جایگزین شوند تا خدمت بیشتر به مردم در این شرایط سخت ارائه شود و از همه مهمتر وعده های دولت به مردم به بیشترین میزان تحقق یابد تا پایگاه اجتماعی دولت حفظ و افزایش یابد.

 

 

 

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    پیشنهاد اقتصادنیوز
    اقتصادنیوز امروز به شما پیشنهاد ویژه ای درباره حوزه های مهم خبری می دهد
    از دست ندهید
    کارگزاری مفید