آمار ترامپ از تعداد جنگنده‌های سرنگون‌شده

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۳۱۹۱۷
اقتصادنیوز: رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ،اعلام کرد که در جریان درگیری‌های اخیر میان هند و پاکستان تا پنج فروند جنگنده ساقط شده‌اند.
آمار ترامپ از تعداد جنگنده‌های سرنگون‌شده

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، پاکستان مدعی شده که در نبردهای هوایی موفق به سرنگونی پنج جنگنده هندی شده است. در مقابل، عالی‌رتبه‌ترین ژنرال هند اواخر ماه مه اعلام کرد که پس از متحمل شدن تلفات در نخستین روز درگیری‌ها، هند تاکتیک‌های خود را تغییر داده و پیش از اعلام آتش‌بس سه روز بعد، در نبرد دست بالا را به دست آورده است.

رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ،اعلام کرد که در جریان درگیری‌های اخیر میان هند و پاکستان  تا پنج فروند جنگنده ساقط شده‌اند. او افزود که تنش‌ها - که پس از حمله یک گروه تندرو در آوریل در کشمیر تحت کنترل هند آغاز شد -پس از اعلام آتش‌بس در ماه مه، آرام گرفته است.

به نوشته رویترز، ترامپ این اظهارات را در یک ضیافت شام با حضور تعدادی از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه در کاخ سفید بیان کرد، اما مشخص نکرد که منظورش جنگنده‌های کدام کشور است. او گفت: «هواپیماها از آسمان به پایین کشیده می‌شدند. پنج، چهار یا پنج فروند، اما فکر می‌کنم در مجموع پنج جنگنده ساقط شدند»، بی‌آنکه جزئیات بیشتری ارائه دهد.

پاکستان مدعی شده که در نبردهای هوایی موفق به سرنگونی پنج جنگنده هندی شده است. در مقابل، عالی‌رتبه‌ترین ژنرال هند اواخر ماه مه اعلام کرد که پس از متحمل شدن تلفات در نخستین روز درگیری‌ها، هند تاکتیک‌های خود را تغییر داده و پیش از اعلام آتش‌بس سه روز بعد، در نبرد دست بالا را به دست آورده است.

هند نیز مدعی شد که «چند فروند» هواپیمای پاکستانی را سرنگون کرده، اما اسلام‌آباد این ادعا را رد کرده و گفته است که هیچ هواپیمایی را از دست نداده، هرچند اذعان داشت که برخی از پایگاه‌های هوایی‌اش هدف قرار گرفته‌اند.

ترامپ بارها خود را عامل آتش‌بس میان هند و پاکستان معرفی کرده است ــ آتش‌بسی که او در تاریخ ۱۰ مه آن را در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد. با این حال، هند با این ادعا مخالفت کرده و گفته است آتش‌بس با مداخله آمریکا و تهدید ترامپ به قطع مذاکرات تجاری با هند ارتباطی نداشته است.

هند همواره بر این موضع پافشاری کرده که مشکلات میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد باید مستقیماً و بدون دخالت طرف ثالث حل‌وفصل شوند. هند در راهبرد آمریکا برای مهار نفوذ چین در آسیا، شریکی مهم محسوب می‌شود، در حالی که پاکستان نیز از متحدان واشینگتن به شمار می‌آید.

حمله آوریل در کشمیر تحت کنترل هند جان ۲۶ نفر را گرفت و به تشدید تنش میان این دو رقیب هسته‌ای در جنوب آسیا انجامید. دهلی‌نو این حمله را به پاکستان نسبت داد؛ اتهامی که اسلام‌آباد رد کرد و خواستار انجام تحقیقات بی‌طرفانه شد. واشینگتن این حمله را محکوم کرد، اما مستقیماً پاکستان را مقصر ندانست.

در تاریخ ۷ مه، جنگنده‌های هندی اهدافی را در آن‌سوی مرز با پاکستان بمباران کردند که دهلی‌نو آن‌ها را «زیرساخت‌های تروریستی» خواند، اقدامی که به تبادل حملات میان دو کشور با استفاده از جنگنده، موشک، پهپاد و توپخانه انجامید و ده‌ها کشته برجای گذاشت، تا آنکه در نهایت آتش‌بس برقرار شد.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید