ابتکار عمل صلح هرمز باعث صلح و ثبات منطقه می شود

کدخبر: ۳۰۸۲۱۰
اقتصادنیوز؛ سختگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری خلق چین ضمن حمایت از ابتکار عمل صلح هرمز (OMID/HOPE) که توسط حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است گفت: ابتکار عمل صلح هرمز باعث صلح و ثبات منطقه می شود.
ابتکار عمل صلح هرمز باعث صلح و ثبات منطقه می شود

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «گنگ شوانگ» افزود: منطقه خلیج فارس، یک منطقه پیچیده، حساس و بغرنج است چین اوضاع این منطقه را تحت نظر گرفته و به مسایل و تحولات ان به دقت توجه می کند.

وی گفت: با توجه به تحولات منطقه، چین بر ثبات منطقه خلیج فارس تاکید دارد و امیدواریم منطقه باثبات باشد و به سمت رفع تنش ها گام برداشته شود.

این مقام چینی افزود: چین در همین راستا از هر نوع طرح صلح که هدف آن کاستن از تنش ها باشد و در مسیر تنش زدایی به همه کشورها کمک کند استقبال می کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین افزود: در همین راستا ما همه کشورهای منطقه را به تعامل و همکاری و گفت و گو با یکدیگر تشیوق می کنیم و امیدواریم از طریق گفت و گو تبادلات بیشتری داشته باشند.

گنگ شوانگ افزود: امیدواریم کشورهای منطقه از طریق همین گفت و گوها در مسیر حل و فصل اختلافاتشان گام بردارند.

ابتکار صلح هرمز از سوی رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد که هدف از آن همکاری میان کشورهای خلیج فارس و دریای عمان به منظور صلح و ثبات منطقه و امنیت دریایی در این منطقه است.

روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: بنا به مسئولیت تاریخی کشورم در حفظ امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر می‌شوند به «ائتلافِ امید» یعنی «ابتکار صلح هرمز» (Hormoz Peace Endeavor) دعوت می‌کنم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه هدف «ائتلاف امید» ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح‌آمیز و دوستانه میان آنها است، ابراز داشت: این ابتکار حوزه‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را دربرمی‌گیرد.

روحانی با تشریح طرح «ائتلاف امید» بیان کرد: «ائتلاف امید» بر پایه اصول مهمی همچون پایبندی به اهداف و اصول ملل متحد، احترام متقابل، منافع متقابل، جایگاه برابر، گفت‌وگو و تفاهم، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، خدشه‌ناپذیریِ مرزهایِ بین‌المللی، حل و فصلِ مسالمت‌آمیزِ تمامیِ اختلافات و از همه مهم‌تر، دو اصلِ بنیادینِ «عدم تجاوز» و «عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر» قرار دارد. 

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    پیشنهاد اقتصادنیوز
    اقتصادنیوز امروز به شما پیشنهاد ویژه ای درباره حوزه های مهم خبری می دهد
    از دست ندهید
    کارگزاری مفید