گفتگوی «اقتصادنیوز» با کارشناس بازارهای مالی؛

پیش بینی بازار مسکن، دلار، رمزارز و خودرو در هفته آخر مهر 1405 | طلا و نقره در کانون توجه بازارها | بورس ظرفیت رشد دارد اما...

سرویس: اخبار طلا و ارز کدخبر: ۸۱۱۹۷۰
اقتصادنیوز: مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی، با پیش‌بینی نوسان دلار در محدوده ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان، طلا و نقره را در کانون رشد هفته پیش رو دانست و نسبت به اصلاح بورس در پی تحولات سیاسی هشدار داد.
پیش بینی بازار مسکن، دلار، رمزارز و خودرو در هفته آخر مهر 1405 | طلا و نقره در کانون توجه بازارها | بورس ظرفیت رشد دارد اما...

به گزارش اقتصادنیوز، بازارهای مالی ایران در شرایطی به استقبال هفته جدید می‌روند که نوسانات نرخ ارز، تحولات سیاسی، نااطمینانی‌های اقتصادی و تغییر انتظارات سرمایه‌گذاران، چشم‌انداز فعالیت در بازارهای مختلف را با ابهام روبه‌رو کرده است. در چنین فضایی، پیش‌بینی مسیر قیمت‌ها تنها به بررسی روند روزهای گذشته محدود نمی‌شود و متغیرهایی مانند سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، تحولات بین‌المللی، جریان نقدینگی، قدرت خرید خانوارها و وضعیت اقتصاد جهانی نیز در تعیین مسیر بازارها نقش دارند.

خبر مرتبط
پیش بینی ۵ کارشناس از آینده بازارها | سقف قیمت طلا در سال 1405 کجاست؟ | دلار خودرو را گران‌تر می‌کند؟ | نقدینگی به سمت بورس می‌رود؟

اقتصادنیوز: بازارهای دارایی در مهر ۱۴۰۵ در حالی وارد نیمه دوم سال شده‌اند که ۵ کارشناس، مسیر دلار، طلا، بورس، خودرو و مسکن را در سناریوهای مختلف بررسی کرده‌اند؛ از دلار بالای ۳۰۰ هزار تومان و طلای ۳۵ میلیون تومانی تا رشد بورس و افت قیمت دلاری مسکن، سناریوهایی که می‌توانند مسیر بازارها را در ماه‌های آینده رقم بزنند.

هم‌زمان، بازارهای ارز، طلا و سکه، بورس، مسکن، خودرو و رمزارزها هر یک با محرک‌ها و ریسک‌های متفاوتی مواجه‌اند؛ به‌طوری که تغییرات یک متغیر، مانند نرخ دلار، می‌تواند با شدت و سرعت متفاوتی بر بازارهای گوناگون اثر بگذارد. در بازارهای جهانی نیز سیاست پولی بانک‌های مرکزی، نرخ بهره، قیمت کامودیتی‌ها و ریسک‌های ژئوپلیتیک از جمله عواملی هستند که می‌توانند بر تصمیم سرمایه‌گذاران و روند قیمت دارایی‌ها تأثیر بگذارند.

در این میان، پرسش اصلی این است که در هفته پیش رو کدام بازارها ظرفیت بیشتری برای رشد دارند، کدام‌یک ممکن است با اصلاح قیمت مواجه شوند و سرمایه‌گذاران باید چه ریسک‌هایی را زیر نظر بگیرند؟ 

در همین رابطه، مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی در گفتگو‌ با اقتصادنیوز، معتقد است در صورت ثابت ماندن عوامل اثرگذار، دلار می‌تواند در محدوده ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان نوسان کند و شکستن کف ۲۵۰ هزار تومانی به اخبار و داده‌های اقتصادی قدرتمندی نیاز دارد. به گفته او، در بازار طلا نیز نرخ دلار داخلی بیش از اونس جهانی نقش تعیین‌کننده دارد؛ در حالی که بورس همچنان ظرفیت رشد دارد، اما نسبت به شایعات و تحولات سیاسی بسیار حساس است.

بازارهای مالی

 بازار ارز در هفته پیش رو

مریم محبی با اشاره به سازوکار تعیین نرخ ارز در ایران گفت: رویکرد تعیین نرخ ارز در کشور، شناور مدیریت‌شده است. به این معنا که اگرچه شاخص‌ها و مؤلفه‌های اقتصادی در تعیین نرخ ارز نقش دارند، دولت و بانک مرکزی نیز تا حدودی می‌توانند بازار را مدیریت و کنترل کنند. به همین دلیل، زمانی که نرخ ارز اندکی بالاتر از سطح مورد انتظار افزایش پیدا می‌کند، بانک مرکزی می‌تواند با مداخله در بازار، روند قیمت را کنترل کند؛ اتفاقی که در هفته جاری نیز شاهد آن بودیم.

او ادامه داد: اگر عوامل اثرگذار بر نرخ ارز، از جمله تهدیدهای بین‌المللی و تحولات مرتبط با جنگ، در هفته پیش رو تغییر محسوسی نداشته باشند، انتظار می‌رود مداخلات بانک مرکزی همچنان ادامه پیدا کند.

این کارشناس بازارهای مالی با اشاره به محدوده احتمالی نوسان دلار اظهار کرد: در صورت تداوم شرایط فعلی، دلار می‌تواند در محدوده ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان نوسان داشته باشد. به نظر من، سطح ۲۵۰ هزار تومان کف قابل‌توجهی برای دلار محسوب می‌شود و شکسته شدن این محدوده به انتشار اخبار و داده‌های اقتصادی بسیار قوی نیاز دارد.

 بازار طلا چشم‌انتظار نرخ دلار

محبی درباره چشم‌انداز بازار طلا و سکه با توجه به تغییرات هم‌زمان نرخ دلار و اونس جهانی گفت: قیمت طلا در بازار داخلی تحت تأثیر دو عامل اصلی، یعنی نرخ دلار داخلی و قیمت اونس جهانی قرار دارد. با این حال، اگر بخواهیم سهم این دو عامل را مقایسه کنیم، نرخ دلار داخلی تأثیر بیشتری بر قیمت طلا دارد.

او افزود: در حال حاضر، کاهش قابل‌توجهی برای قیمت اونس جهانی طلا متصور نیستم و انتظار دارم این فلز گران‌بها در محدوده ۴۰۰۰ تا ۴۴۰۰ دلار نوسان کند. با این حال، تغییرات اونس در این محدوده لزوماً تأثیر تعیین‌کننده‌ای بر بازار داخلی طلا نخواهد داشت؛ زیرا موتور اصلی قیمت طلا در بازار ایران، نرخ دلار است.

این کارشناس بازارهای مالی تأکید کرد: در شرایط فعلی، بازار طلا بیش از هر چیز چشم‌انتظار تحولات بازار ارز خواهد بود. هرگونه مداخله بانک مرکزی که به کنترل و تثبیت نرخ دلار داخلی منجر شود، می‌تواند به ایجاد ثبات در بازار طلا و سکه نیز کمک کند.

images (17)

بورس همچنان ظرفیت رشد دارد اما در معرض اصلاح است

محبی درباره روند بازار سرمایه در هفته پیش رو اظهار کرد: انتظار می‌رود تقاضا در بازار بورس همچنان ادامه داشته باشد. شرایط ورود پول به بازار سرمایه در حال حاضر مناسب است و این بازار همچنان ظرفیت رشد و حتی ثبت سقف‌های قیمتی جدید را دارد.

با این حال، او نسبت به حساسیت بالای بورس در برابر تحولات سیاسی هشدار داد و گفت: بازار سرمایه به‌شدت از اتفاقات سیاسی تأثیر می‌پذیرد و حتی کوچک‌ترین شایعه می‌تواند به اصلاح‌های شدید در بازار منجر شود. عمداً از واژه شایعه استفاده می‌کنم؛ زیرا ممکن است آنچه در بازار منتشر می‌شود، حتی خبر قطعی هم نباشد، اما بتواند انتظارات سهامداران را تغییر دهد.

این کارشناس بازارهای مالی با اشاره به وضعیت روانی معامله‌گران ادامه داد: بازار سرمایه در شرایطی قرار دارد که می‌توان آن را فاز ترس توصیف کرد. در چنین فضایی، معامله‌گران به اخبار منفی حساسیت زیادی نشان می‌دهند و همین موضوع احتمال اصلاح بازار را افزایش می‌دهد.

او توضیح داد: اگر اخبار منفی و شایعات اثرگذار به بازار منتقل نشوند، بورس می‌تواند هم‌زمان با افزایش نرخ دلار به سمت ثبت سقف‌های جدید حرکت کند. با این حال، در شرایط فعلی، احتمال واکنش منفی بازار به شایعات سیاسی و وقوع اصلاح را نیز باید جدی گرفت.

 بازار خودرو در انتظار اثرگذاری دلار

محبی درباره چشم‌انداز بازار خودرو در هفته آخر مهرماه گفت: تخصص اصلی من بازار خودرو نیست و نمی‌توانم در این زمینه با قطعیت اظهارنظر کنم؛ با این حال، بازار خودرو نیز به تغییرات نرخ دلار واکنش نشان می‌دهد و آثار افزایش یا کاهش قیمت ارز می‌تواند در این بازار نمایان شود.

او با اشاره به تحولات مربوط به شرکت سایپا افزود: موضوعاتی مانند واگذاری بلوک سهام سایپا که در هفته گذشته نیز درباره آن صحبت‌های زیادی مطرح شد، می‌توانند بر بازار خودرو تأثیر بگذارند. با این حال، در شرایط فعلی انتظار جهش قیمتی یا اصلاح عمیق در این بازار را ندارم.

بازار مسکن با تأخیر به رشد بازارها واکنش نشان می‌دهد

این کارشناس بازارهای مالی درباره وضعیت بازار مسکن نیز اظهار کرد: بازار مسکن همچنان ظرفیت رشد دارد. افزایش قیمت نهاده‌های تولید ساختمان، تحولات بازار جهانی فلزات و رشد قیمت کامودیتی‌ها می‌توانند در میان‌مدت بر هزینه ساخت‌وساز و قیمت مسکن تأثیر بگذارند.

با این حال، به گفته محبی، واکنش بازار مسکن به این عوامل معمولاً با تأخیر بیشتری نسبت به بازار ارز، طلا و سرمایه اتفاق می‌افتد.

او توضیح داد: در کوتاه‌مدت ممکن است شاهد تأثیر هم‌زمان افزایش نرخ دلار داخلی و رشد قیمت کامودیتی‌ها بر بازار مسکن نباشیم؛ زیرا یکی از عوامل اصلی تعیین‌کننده قیمت در این بازار، قدرت خرید متقاضیان و ورود پول جدید است.

محبی ادامه داد: بنابراین، اگرچه بازار مسکن از منظر افزایش هزینه‌های تولید و تحولات بازارهای موازی ظرفیت رشد دارد، اما ممکن است افزایش قیمت‌ها در این بازار دیرتر نمایان شود و حرکت آن به سمت سطوح قیمتی بالاتر، نسبت به دلار، طلا و بورس با سرعت کمتری صورت بگیرد.

 مهم‌ترین ریسک بازار رمزارزها چیست؟

محبی درباره چشم‌انداز بازار رمزارزها در هفته پیش رو و ریسک‌های پیش روی بیت‌کوین و سایر دارایی‌های دیجیتال گفت: به نظر من، در مقطع فعلی یکی از مهم‌ترین ریسک‌های این بازار، سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا یا همان فدرال رزرو است.

او با اشاره به حضور کوین وارش در رأس فدرال رزرو و شناخت او از بازار رمزارزها اظهار کرد: در میان رؤسای بانک مرکزی آمریکا، فردی با این میزان آشنایی با بازار رمزارزها کمتر دیده شده است. به همین دلیل، رویکرد و سیاست‌های پولی او می‌تواند برای بازار دارایی‌های دیجیتال اهمیت زیادی داشته باشد.

این کارشناس بازارهای مالی ادامه داد: سیاست‌های احتمالی فدرال رزرو برای مهار تورم و تغییر نرخ بهره، در کنار تلاش برای تقویت رشد اقتصادی، از جمله عواملی هستند که می‌توانند بر روند بازار رمزارزها تأثیر بگذارند. بنابراین، معامله‌گران این بازار باید تحولات سیاست پولی آمریکا را با دقت دنبال کنند.

طلا و نقره در کانون توجه بازارها

محبی در پایان، درباره بازارهایی که ممکن است در هفته پیش رو بازدهی بیشتری داشته باشند، گفت: انتظار دارم فلزات گران‌بها، به‌ویژه طلا و نقره، در روزهای آینده نسبت به سایر بازارها با سرعت بیشتری رشد کنند.

به گفته او، در شرایط فعلی، بازار فلزات گران‌بها از جمله بازارهایی است که می‌تواند در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار بگیرد؛ هرچند روند نهایی بازارها همچنان به تحولات سیاسی، نرخ ارز و شرایط اقتصاد جهانی وابسته خواهد بود.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O