رئیس اتحادیه مشاوران املاک خبرداد

رشد شش‌درصدی معاملات مسکن پایتخت/ کاهش 35درصدی معاملات کشور

کدخبر: ۱۴۲۴۲۹
رئیس اتحادیه مشاوران املاک در حالی از افزایش شش‌درصدی معاملات مسکن شهر تهران در فروردین‌ماه خبر داد که به گفته او معاملات کل کشور کاهش 35درصدی داشته است.
رشد شش‌درصدی معاملات مسکن پایتخت/ کاهش 35درصدی معاملات کشور

به گزارش اقتصادنیوز، بسیاری از کارشناسان مسکن سال 95 را سال خروج از رکود می‌دانند، اما در مقابل آنها بسیاری بر این باورند که امسال نیز همانند سال‌های پیش اتفاق خاصی در حوزه مسکن نخواهد افتاد و تغییر چندانی را مشاهده نخواهیم کرد.

چندی پیش حسام عقبایی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفت‌وگوی خود با اقتصادنیوز بیان کرد: پیش‌بینی ما این است که در شش ماه اول سال 95 فاز اول خروج از رکود را پشت سر خواهیم گذاشت و بازار مسکن از نظر حجم معاملات بهتر خواهد شد و رشدی خواهد داشت، البته در این شش ماه اول پیش‌بینی در خصوص افزایش قیمت مسکن نخواهیم داشت.

او افزود: در شش ماه دوم هم پیش‌بینی به این صورت است که فضای رشد معاملات بهتر از شش ماه اول خواهد شد و با توجه به اجرایی شدن سیاست‌های دولت و تسهیلات بانک‌ها، حجم معاملات بیشتر خواهد شد و ما شاهد رونق بیشتر معاملات مسکن خواهیم بود و رونق به بازار مسکن بازخواهد گشت، البته این رونق به مفهوم گرانی نیست، چون معمولاً رونق در اقتصاد ما با گرانی مترادف است، لذا ما پیش‌بینی گرانی و افزایش قیمت را نمی‌کنیم، اما پیش‌بینی این است که شاهد رونق در شش ماه دوم سال خواهیم بود و در شش ماه دوم سال 95 می‌توانیم بگوییم که در حال خروج از رکود هستیم.

عقبایی افزود: هر سال در فروردین‌ماه بازار مسکن فعالی نداریم، چرا که 15 روز اول بازار تعطیل است و در روزهای بعد هم بازار آرامی داریم بنابراین نمی‌توانیم چیز دقیقی در رابطه با وضعیت بازار بگوییم و همه چیز از اردیبهشت‌ماه شروع می‌شود.

همچنین حسام عقبایی در گفت‌وگویی با ایسنا خبر داد: در فروردین‌ماه 1395 شاهد ثبت شش هزار و 390 قرارداد خرید و فروش مسکن در شهر تهران بودیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6.3 درصد رشد داشت؛ چرا که در فروردین‌ماه 1394 تعداد قراردادهای خرید و فروش شهر تهران پنج هزار و 989 مورد بود.

او البته گفت که بازار معاملات کل کشور در فروردین چنگی به دل نزد و نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت. در فروردین‌ماه 1395 در کل کشور 34 هزار و 92 قرارداد خرید و فروش امضا شد؛ حال آنکه در فروردین 1394 این رقم 52 هزار و 540 مورد بود که نشان از کاهش 35‌درصدی معاملات کشور در فروردین 95 نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

با این وجود رئیس اتحادیه امیدوار است در شش ماهه دوم سال جاری شاهد رونق به مفهوم واقعی در بخش مسکن باشیم و مبنای این ادعا را گزارشات میدانی از افزایش حجم مراجعات به دفاتر مشاور املاک تهران و نیز کل کشور می‌داند.

آمار اجاره شهر تهران نیز حاکی از آن است که تهرانی‌ها عجله بیشتری برای تحرک بخشیدن به بازار مسکن نسبت به کل کشور دارند. عقبایی می‌گوید: در فروردین 1395 در شهر تهران شاهد هشت هزار و 199 قرارداد اجاره بودیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل 27 درصد بیشتر شده است. در کل کشور نیز 29 هزار و 985 قرارداد اجاره داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل با افت همراه بود.

وقتی آمار اسفندماه 94 کشور را در کنار فروردین 95 قرار دادیم به کاهش 40‌درصدی معاملات مسکن رسیدیم؛ چرا که در اسفندماه سال قبل 57 هزار و 94 مورد قرارداد خرید و فروش در کل کشور به ثبت رسید و در فروردین‌ماه شاهد 34 هزار و 92 قرارداد بودیم.

اما عقبایی نسبت به این مساله نگران نیست و می‌گوید: نیمه اول فروردین تعطیل است، در نیمه دوم نیز معاملات کمی رقم می‌خورد و بیشتر شاهد مراجعه‌کنندگانی هستیم که برای یافتن کیس متناسب با نیاز خود مراجعه می‌کنند تا در اردیبهشت و خرداد اقدام به خرید کنند. لذا اگر رقم 34 هزار مورد را ضربدر دو کنیم به رقمی حدود 68 هزار مورد می‌رسیم که امیدوارکننده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید