تحریم ترامپ کارساز نشد/ رشد ۴۶ درصدی صادرات نفت ایران

سرویس: اخبار اقتصادی کدخبر: ۷۳۲۸۲۴
اقتصادنیوز: ترامپ با ابزار تحریم، صفر کردن صادرات نفت ایران را هدف گرفت اما تارنماهای رصد نفتکش‌ها از شکست ترامپ در جنگ نفتی علیه ایران خبر می‌دهد.
تحریم ترامپ کارساز نشد/ رشد ۴۶ درصدی صادرات نفت ایران

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، بر پایه گزارش مؤسسه کپلر و داده‌های شرکت ردیابی نفتکش‌ها ورتکسا که رسانه‌های آمریکایی قصد انتشار آن را ندارند، صادرات نفت ایران به چین در سه هفته نخست ژوئن ۲۰۲۵ به ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسید. 

این رقم، بالاترین سطح واردات نفت چین از ایران در تاریخ روابط نفتی دو کشور محسوب می‌شود و نسبت به ماه مه ۲۰۲۵ رشد ۴۶ درصدی را نشان می‌دهد.  

ادعای تحریمی ناکام آمریکا

این در حالی است که اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، پنج ماه پیش (فوریه ۲۰۲۵) در مصاحبه با شبکه فاکس بیزنس تأکید کرد: «هدف دولت ترامپ کاهش صادرات نفت ایران به ۱۰۰ هزار بشکه در روز (معادل ۱۰ درصد سطح کنونی) است تا اقتصاد ایران را در بحران شدید قرار دهیم».  

علل افزایش صادرات علی‌رغم تحریم‌ها 

بیش از ۴۰ پالایشگاه کوچک که خارج از سیستم مالی دلاری فعالیت می‌کنند و معاملات را با یوآن انجام می‌دهند، به‌دنبال پرکردن ذخایر استراتژیک خود، خرید نفت ایران را افزایش داده‌اند.

استفاده از نفتکش‌های غیرقابل ردیابی، تغییر مسیرهای تجاری و انتقال کشتی به کشتی (Ship-to-Ship) نیز از دیگر دلایل رکوردشکنی صادرات نفت ایران است.  

ایران با فروش کامل ذخایر نفتی شناور خود که پیش‌تر به ۶۰ میلیون بشکه می‌رسید، ظرفیت صادراتی را افزایش داده است .

رکورد ۱.۸ میلیون بشکه‌ای نه‌تنها تضاد آشکار بین ادعای مقامات آمریکایی و واقعیت میدانی را نشان می‌دهد، بلکه گواه بی‌اثری بیش از ۶۰۰ تحریم نفتی علیه ایران است . این موفقیت، حاصل شبکه‌سازی مالی غیرسنتی ایران و همکاری راهبردی با شرکای آسیایی به‌ویژه چین ارزیابی می‌شود.

افزایش صادرات نفت ایران در شرایطی رخ داده که وزارت خزانه‌داری آمریکا در پنج ماه گذشته بارها تهدید به «تحریم خریداران نفت ایران» کرده بود. تحلیلگران علناً اعلام کرده‌اند: «رژیم تحریم‌ها فروریخته است».

 

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید