رئیس سازمان توسعه تجارت خبر داد

امکان رصد آنلاین بازگشت ارز حاصل از صادرات فراهم شد

کدخبر: ۴۱۸۵۷۷
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از امکان مشاهده اطلاعات میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات توسط صادرکنندگان از طریق سامانه جامع تجارت خبر داد.
امکان رصد آنلاین بازگشت ارز حاصل از صادرات فراهم شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اتاق بازارگانی ایران؛ امکان مشاهده اطلاعات مربوط به میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات توسط صادرکنندگان از زمانی که موضوع پیمان‌سپاری ارزی مطرح شد، یکی از مطالبات فعالان اقتصادی بود. بر اساس اظهارات آنها سردرگمی در این بخش مانع از آن می‌شد تا صادرکنندگان بتوانند درباره ادامه فعالیت‌های صادراتی خود اقدام کنند.

از سویی ناهماهنگی بین دستگاه‌ها موجب شده بود تا برخی پس از ایفای تعهدات خود مجدد به دلیل ثبت نشدن اطلاعات در سامانه همچنان به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی نتوانند اقدامات بعدی را انجام دهند.

پس از پیگیری‌های مکرر سرانجام حمید زادبوم از امکان مشاهده اطلاعات میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات توسط صادرکنندگان و از طریق سامانه جامع تجارت خبر داد.

بر اساس اظهارات او از این پس صادرکنندگان می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع تجارت و از طریق مسیر عملیات ارزی -مشاهده اطلاعات ارزی -بازگشت ارز حاصل از صادرات، میزان ایفای تعهدات ارزی خود را مشاهده کنند.

او افزود: همچنین صادرکنندگان می‌توانند اطلاعات بازگشت ارز حاصل از صادرات خود را به تفکیک روش‌های مختلف بازگشت ارز حاصل از صادرات شامل فروش ارز در سامانه نیما، واردات در مقابل صادرات خود، واگذاری کوتاژهای صادراتی به غیر، پرداخت بدهی ارزی، سپرده گذاری ارزی و فروش ارز به بانک‌های عامل و صرافی‌های مجاز را در فاصله زمانی حداکثر ۲۴ ساعت بعد از رفع تعهد مشاهده کنند.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ادامه داد: فروش ریالی ثبت و تأیید شده در بازه زمانی ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۱۶ مرداد ۹۷ نیز در این سامانه قابل مشاهده است.

زادبوم اعلام کرد: با دسترسی ایجاد شده امکان گزارش‌گیری میزان ایفای تعهدات ارزی بر اساس روش‌های مختلف با هدف تحلیل کارشناسی و ارزیابی ایفای تعهدات ارزی و همچنین تهیه گزارش‌های تحلیلی و مقایسه‌ای فراهم شده است.

او ابراز امیدواری کرد که در صورت ارسال اطلاعات مربوط به کوتاژهای صادراتی به تفکیک زمان صادرات و ایجاد تناظر میان ایفای تعهدات ارزی ایفا شده و کوتاژهای صادراتی، امکان مشاهده وضعیت ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان بر اساس تفکیک سال‌های مختلف فراهم خواهد شد و در این صورت امکان استفاده از ابزارهای تشویقی از جمله معافیت مالیاتی، استرداد مالیات بر ارزش افزوده، پرداخت مشوق‌های صادراتی و همچنین ایجاد محدودیت‌ها به صورت متمرکز و بر اساس صادرات و ایفای تعهدات ارزی سالیانه فراهم خواهد شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید