انتشار اسناد محرمانه آمریکا درباره جنگ عراق و افغانستان

کدخبر: ۳۹۰۵۰۰
آمریکا تا کنون هزاران سند محرمانه از جنگ های بی پایان و جنایت های این کشور در عراق و افغانستان را منتشر کرده است.
انتشار اسناد محرمانه آمریکا درباره جنگ عراق و افغانستان

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، آمریکا مجموعه تازه‌ای از اسناد محرمانه مربوط به حمله این کشور به افغانستان در سال ۲۰۰۱ و عراق در ۲۰۰۳ را منتشر کرد.

 پایگاه خبری میدل ایست نیوز، این اسناد که با نام snow flakes منتشر شده شامل اسناد و خاطرات و بخشنامه ها و توصیه هایی است که به «دونالد رامسفلد»، وزیر دفاع وقت آمریکا ، در فاصله سال های ۲۰۰۱ - ۲۰۰۶ مربوط می شود

شمار این اسناد ۶۲۷۲ سند در ۲۱ هزار صفحه است و بخش مربوط به ۲۰۰۴ - ۲۰۰۶ آن در آینده منتشر خواهد شد.

از جمله این اسناد درخواست او برای برنامه ریزی برای حالت دستگیری خانواده صدام حسین یا درخواست دریافت اطلاعات در مورد وضعیت سیاسی و امنیتی عراق پس از سقوط صدام حسین برای ارائه آن به «جرج بوش» رئیس جمهوری وقت آمریکا است.

از دیگر اسناد این مجموعه آن است که رامسفلد از معاون خود می خواهد که موضوع سربازان کشته شده آمریکایی را همچون اهرم فشاری بر نیروهای سیاسی عراق با هدف شتاب در توافق برای تشکیل دولت عراق استفاده کند و می افزاید که هرچه این موضوع طول بکشد سربازان آمریکایی بیشتری کشته خواهند شد.

او در سند دیگری خواستار توضیح درباره طرح امنیتی بغداد می شود و می نویسد که به نظر نمی آید این طرح جوابگو باشد.مدتی بعد، رامسفلد در سندی دیگر با عصبانیت خواستار بررسی دقیق علت تلفات در میان نیروهای آمریکایی می شود.

تهاجم به عراق یا اشغال عراق در سال ۲۰۰۳، از ۱۹ مارس تا ۱ مه ۲۰۰۳ (۲۷ اسفند ۱۳۸۱ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۲) به طول انجامید و منازعه‌ای را آغاز کرد که بعدها به جنگ عراق مشهور شد، که از سوی ایالات متحده به نام عملیات آزادی عراق خوانده می‌شد. نیرویی ترکیبی از ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، استرالیا و لهستان در این سال با حمله نظامی به عراق، رژیم صدام حسین را سرنگون کردند. 

فروریختن برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در قلب نیویورک در سال ۲۰۰۱ ، حملاتی که بعدها گفته شد شبکه تروریستی القاعده مسئولیت آن را برعهده گرفته دستاویزی برای دولت وقت واشنگتن به ریاست جورج بوش پسر بود تا به بهانه سرکوب حکومت طالبان در ۷ اکتبر سال ۲۰۰۱ به افغانستان لشکرکشی کند.

اگرچه حکومت طالبان در مدت کوتاهی بعد از این حمله سقوط کرد(۱۷ دسامبر ۲۰۰۱ و ۷۰ روز بعد از حمله آمریکا) و بقایای آن همچنان باقی است، اما هدف واشنگتن از این حمله چیزی دیگری بود؛ آغاز یک جنگ بی پایان دیگر که تا امروز هم ادامه دارد و نیروهای آمریکایی هنوز اشغال نظامی افغانستان را پایان نداده اند.

آمریکا تا کنون هزاران سند محرمانه از جنگ های بی پایان و جنایت های این کشور در عراق و افغانستان را منتشر کرده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید