موشک هایی که اسرائیل را ناتوان کرد

کدخبر: ۴۱۶۷۳۶
المیادین در مطلبی به قلم شارل أبی نادر نوشت: عملیات اخیر اسرائیل علیه محور مقاومت فلسطین، نشان داد گنبد آهنین در مقابله با موشکهایی که به سمت اسرائیل شلیک می شود، ناتوان است.
موشک هایی که اسرائیل را ناتوان کرد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب،   در ادامه این مطلب آمده است: از نظر فنی و تجربی، گنبد آهنین اسرائیل و هر سامانه پدافند هوایی دیگری در جهان، توانایی حمایت کامل را ندارد. گزارش های تمام کارشناسان نظامی و موضع گیریهایی که نتیجه بررسی های دقیق است، حاکی از محال بودن موفقیت هر وسیله دفاع هوایی در رویارویی با تمام موشکها، پهپادها یا هر نوع سلاح دیگری است. علی جزینی، در یک مقاله تخصصی در این باره که در المیادین منتشر شد، محال بودن قدرت مقابله صد در صدی سامانه های دفاع هوایی را با دلایل تکنولوژیکی و علمی ثابت کرد. همچنین، پژوهش های زیادی در مود ویژگیهای سامانه های پدافند هوایی و ظرفیتهای آنها، نشان می دهد جمع توانایی مقابله با تمام انواع موشکها و پهپادها در ارتفاعات پایین، بوسیله یک سامانه دفاع هوایی، بسیار دشوار است و همین امر، باعث می شود اسرائیل ظرفیت حمایت کامل از خود در برابر حملات موشکی غزه را نداشته باشد. البته در این میان، ممکن است سامانه دفاعی اس 400 روسیه، که قدرت زیادی دارد، دلیل برتری اش بر سایر سامانه های دفاعی در جهان، بویژه سامانه های دفاعی آمریکا باشد.

 

اما اسرائیل در برابر یک معضل بزرگ قرار دارد:

عزم مقاومت فلسطین برای ادامه مبارزه، با استناد به معادلاتی که پس از عملیات «شمشیر قدس» شکل گرفت و به دنبال سخنرانی رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در غزه، یحیی سنوار در مورد قدرت متکی بر دستاوردهای حماسی این جنبش، به اضافه اظهارات زیاد نخاله، دبیر کل جنبش جهاد اسلامی در فلسطین در بمباران تل آویو، مشخص شد. در واقع مقاومت فلسطین در مسیر پیشرفت توانایی های نظامی خود قرار گرفته که شامل موشکها، تاکتیکها و امکانات نظامی و امنیتی می شود، امری نهایی که امکان توقف آن وجود ندارد.

با ثابت شدن نا کارآمدی گنبد آهنین اسرائیل و سامانه دفاع هوایی آن در برابر موشکهای حماس، صهیونیستها چه موضعی در برابر این معادلات تازه اتخاذ می کنند؟ آیا تسلیم می شوند، تصمیم می گیرند به اشغال پایان داده و به دنبال سرزمین دیگری برای خود باشند؟ سرزمینی دور از منطقه ما؟ شاید تا کنون اسرائیل هنوز در این باره قانع نشده و این واقعیت به تدریج برایش روشن شود، تا در نهایت به آن اعتراف کند.

آیا اسرائیل به سمت جنگ زمینی برای اشغال غزه و نابودی کامل ظرفیتهای نظامی آن حرکت می کند؟ این امر موانع زیادی پیش روی خود دارد و نیازمند بهای گزافی است. جنگ زمینی در غزه برای ریشه کن کردن توانایی نظامی این منطقه، فراتر از توان صهیونیستهاست، چرا که اسرائیل بخوبی می داند در این صورت محور مقاومت برای حمایت از مقاومت فلسطین وارد عمل می شود و همین مساله مانع مهمی بر سر راه ورود زمینی به غزه است.

بنابراین، حتی اگر اسرائیل خطر کرده و گزینه جنگ زمینی با غزه را انتخاب کند، در ورطه ای به مراتب خطرناکتر و بزرگتر گرفتار می شود که همان مقابله با موشکهای دقیقتر محور مقاومت از هر جهت است.

 

با تمام این پیچیدگی ها، راه حل اسرائیل چیست؟

حمله موشکی به تل آویو و دیگر شهرکها به دنبال تجاوزهای متعدد اسرائیل در قدس و مسجد الاقصی و محله شیخ جراح، انجام شد و شرط توقف این حملات از سوی مقاومت فلسطین، توقف تجاوزهای اسرائیل در قدس، مسجد الاقصی و دیگر مناطق تاریخی فلسطین بود.

بر همین اساس، راه حل اسرائیل در معضل کنونی، که توسط موشکهای مقاومت ایجاد شده، دیگر حضور دائمی و ادامه اشغال سرزمینهای مقدس فلسطین نیست، بلکه بهترین راه حل، توقف تجاوزها و حملات صهیونیستها در قدس، توقف تلاشها برای یهودی سازی و عملیات شهرک سازی است.

این راه حل می تواند با تصمیمی از سوی دولت جدید آمریکا مبنی بر منصرف شدن از انتقال پایتخت اسرائیل به قدس و به رسمیت شناختن آن بعنوان محل سفارت آمریکا در سرزمینهای اشغالی باشد، بویژه در صورتی که واشنگتن از بازگشت اسرائیل به مذاکرات مربوط به راه حل تشکیل دو دولت با نظارت عربی و منطقه ای و با حضور ناظران سازمان ملل، حمایت کند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید