خرسندی اردوغان از مشارکت کشورش در یک توافق

کدخبر: ۵۰۹۹۰۱
اقتصادنیوز: اردوغان در جریان مراسم امضای توافق صادرات غلات اوکراین با حضور دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: ما در شادی توافقی قرار داریم که نقشی مهم در حل بحران غذایی ایفا می‌کند که مدت‌هاست جهان را به خود مشغول کرده است.
خرسندی اردوغان از مشارکت کشورش در یک توافق

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه روز جمعه خرسندی خود را برای مشارکت کشورش در توافق صادرات غلات اوکراین ابراز کرد.

وی که این سخنان را در جریان مراسم امضای این توافقنامه و با حضور «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد مطرح می‌کرد، گفت: «ما در شادی توافقی قرار داریم که نقشی مهم در حل بحران غذایی ایفا می‌کند که مدت‌هاست جهان را به خود مشغول کرده است».

اردوغان تمامی طرف‌ها را به نقش آفرینی در رفع خطر گرسنگی دعوت کرد که جان میلیاردها انسان را در آفریقا، آمریکا و آسیا تهدید می‌کند.

رئیس جمهور ترکیه گفت: «طی روزهای آینده با آغاز حرکت کشتی‌ها، مسیر عبور از دریای سیاه به سوی بسیاری از کشورهای جهان را فراهم می‌کنیم».

اردوغان ابراز امیدواری کرد که این گام مشترک با روسیه و اوکراین در استانبول، نقطه تحول جدیدی برای از سرگیری امیدهای صلح میان دو طرف باشد.

وی گفت: «از همان ابتدا گفتیم که کسی از این جنگ بهره نمی‌برد و بازنده این جنگ طرف‌های درگیر نبوده بلکه تمام جهان بازنده این جنگ خواهند بود».

رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد: «تا زمانی که صدای سلاح ساکت نشود، تلفات انسانی و خسارت‌های اقتصادی ادامه خواهد داشت و این جنگ تنها بر روسیه و اوکراین یا کشورهای منطقه تاثیر منفی نخواهد داشت بلکه بر تمام بشریت تاثیر خواهد گذاشت».

«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه عصر روز جمعه توافقنامه صادرات غلات اوکراین را با همتای ترکیه‌ای خود و تحت نظارت دبیر کل سازمان ملل متحد امضا کرد. 

ساعتی پیش نیز این توافق توسط وزیر زیرساخت‌های اوکراین، وزیر دفاع ترکیه و دبیرکل سازمان ملل امضا شده بود.

کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده اند. مسکو نیز پاسخ داده است، اگر کی‌یف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد.

اوکراین یکی از تولیدکنندگان عمده محصولات کشاورزی است که از زمان درگیری با روسیه نمی تواند غلات خود را صادر کند و حدود ۲۲ تا ۲۵ میلیون تن غله در حال حاضر در بنادر این کشور گیر کرده است.

اوایل خرداد ماه،  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفت و گوی تلفنی با رهبران فرانسه و آلمان در روز شنبه گفت: «روسیه مایل است تا  در مورد راه هایی امکان پذیر ساختن ازسرگیری ارسال محموله های غلات اوکراین از بنادر واقع در دریای سیاه گفت و گو کند».

روسیه و اوکراین تقریباً تأمین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، درحالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید