واکنش پزشکیان به بازگشت گشت ارشاد/ وقتی ما چنگی به دل نمی‌زنیم چگونه به زور به مردم بگوییم؟

کدخبر: ۵۸۶۷۹۸
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی ما چنگی به دل نمی‌زنیم حالا به زور به مردم بگوییم مثل ما شوید؟ قبول نمی‌کنند، بسیار طبیعی هم است. بچه من به زور حرف من را نمی‌پذیرد، چه برسد به جامعه‌ای که ممکن است با من موضع هم داشته باشد. چرا باید حرف من را بپذیرد؟
واکنش پزشکیان به بازگشت گشت ارشاد/  وقتی ما چنگی به دل نمی‌زنیم چگونه به زور به مردم بگوییم؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز، درباره استقرار مجدد گشت ارشاد، گفت: خب، مستقر کنند مشکل پیدا می‌کنند. این را باید از آن‌هایی پرسید که این تصمیم را گرفته‌اند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: معتقدم به قول حضرت علی «مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً، فَلْیَبْدَأْ بِتَعْلِیمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِیمِ غَیْرِهِ وَ لْیَکُنْ تَأْدِیبُهُ بِسِیرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِیبِهِ بِلِسَانِهِ» یعنی آن کسی که جلوی مردم به عنوان پیشوا ایستاد و گفت من می‌خواهم راه به شما نشان دهم و هدایت‌تان کنم، شروع کند اول خودش را اصلاح کند قبل از این که دیگران را اصلاح کند. قبل از اینکه به مردم بگوید چه کنید، با رفتارش به مردم نشان دهد که اینطور بودن بسیار بهتر است. این چیزی که نتوانستیم به جامعه بگوییم.

وی تاکید کرد: مدیریت ما به دانشجوی‌مان نشان نداده است که مدیریت ما بهتر از آن آدمی است که از او نقد می‌کنیم. سیاست ما بهتر از کسی است که به او حرفی می‌زنیم. در نتیجه تا خودمان را اصلاح نکنیم، نمی‌توانیم به دیگران بگوییم اصلاح شوید. بالاخره ما باید یک الگو داشته باشیم، یا چنگی به دل بزنیم تا دیگران به طرف ما بیایند، هنگامی که من چنگی به دل نمی‌زنم، چگونه به فلانی بگویم بیا مانند من شو؟ اول باید مزیت‌ها، دستاوردها و خوبی‌هایی در من وجود داشته باشد که دیگران وقتی به من نگاه می‌کنند بگویند ای‌کاش ما هم می‌توانستیم این‌گونه شویم. وقتی ما چنگی به دل نمی‌زنیم حالا به زور به مردم بگوییم مثل ما شوید؟ قبول نمی‌کنند، بسیار طبیعی هم است. بچه من به زور حرف من را نمی‌پذیرد، چه برسد به جامعه‌ای که ممکن است با من موضع هم داشته باشد. چرا باید حرف من را بپذیرد؟

پزشکیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که چندین ماه است لایحه عفاف و حجاب در مجلس و دولت در حال رفت و آمد است درحالی که مطرح می‌شود چنین لایحه‌ای مورد پذیرش افکار جاری در جامعه نیست، تکلیف اینن لایحه چه می‌شود، عنوان کرد: رفتار را با قانون نمی‌شود اصلاح کرد. رفتار یک امر تربیتی، باوری، ذاتی و اعتقادی است و این مجموعه را باید در رفتارها از همان بچگی آرام‌ آرام یاد داد و بالا آورد؛ در هیچ جای دنیا رفتارها را با دستورها، امر و نهی‌ها و قوانین نتوانستند درست کنند مگر اینکه یک مجموعه و بسته‌ای از کارها باشد که منجر به تغییر رفتار شود که آن هم مستلزم آموزش‌ها، انگیزها و بسیاری چیزهای دیگر است که باید ادغام کرد تا نتیجه درست گرفت.

وی در خصوص اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر این‌که دولت نمی‌توانسته مواردی را در لایحه عفاف و حجاب قرار دهد اما نمایندگان مجلس درحال تمهید این موارد هستند و اینکه این‌ها چه مواردی هستند، گفت: نمی‌دانم از خودشان بپرسید. اگر چیزی هم بخواهند بنویسند و بگذارند باز هم اجرا نمی‌کنند! مگر ماهواره خلاف قانون نیست؟ چند درصد ندارند؟ از خود همین نمایندها. آن‌های دیگر را ول کنید؛ از خود سیاست‌مداران که قانون نوشتند، چند درصد ماهواره دارند؟ این چیزها هم مانند همین است. مگر خیلی از چیزهایی که حرام کردیم و گفتیم غلط است، بعدا یک توجیحی برایش ننوشتیم؟ این هم مشابه همان است بالاخره در این رفت و برگشت‌ها فردا مجبور می‌شوند یه جور دیگری برخورد کنند. یعنی اگر ما جامعه را نشناسیم و برایش درست برنامه ننویسیم، مشکل پیدا می‌کنیم.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید