افشاگری آسوشیتدپرس از تنش بین نتانیاهو و بایدن

کدخبر: ۶۲۳۱۷۵
اقتصادنیوز : آسوشیتدپرس گزارش داد که تنش بین بنیامین نتانیاهو و دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا «منعکس کننده اختلاف نظر گسترده درباره دامنه جنگ اشغالگران و برنامه‌های آنها برای آینده نوار غزه» است.
افشاگری آسوشیتدپرس از تنش بین نتانیاهو و بایدن

 به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا،‌ جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا، در واکنش به رد درخواست واشنگتن از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای کاهش حمله نظامی به غزه گفت: واضح است که ما موضوع را متفاوت می‌بینیم.

نتانیاهو گفته بود: «اسرائیل باید کنترل امنیتی بر کل قلمرو غرب رود اردن داشته باشد. این یک شرط ضروری است که با ایده حاکمیت (فلسطین) در تضاد است.» وی توضیح داد که این را مستقیماً به آمریکایی‌ها گفته‌است.

خبر مرتبط
شکایت این 2 کشور از اسرائیل در دیوان کیفری بین‌المللی

اقتصادنیوز : مکزیک و شیلی با ارجاع شکایت خود به دادگاه کیفری بین‌المللی در مورد جنایات در جنگ غزه، نگرانی فزاینده خود را نسبت به تشدید خشونت‌ها ابراز کردند.

پیشتر مقام‌های ارشد کاخ سفید گفتند که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است تا با دیگر سران سیاسی رژیم صهیونیستی و رهبران جامعه مدنی مقدمات لازم برای تشکیل دولت پس از بنیامین نتانیاهو را پی‌ریزی کند.

شبکه آمریکایی NBC News اظهارات این مقامات را در بخشی از اظهارنظرشان درباره نتیجه سفر اخیر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه و دیدار وی با سران تعدادی از کشورهای عربی پیش از پایان سفر خود به مناطق اشغالی گزارش داد.

به گفته این مقامات، بلینکن در تلاشی برای دور زدن نتانیاهو، به طور انفرادی با اعضای کابینه جنگ و دیگر سران رژیم صهیونیستی، از جمله یایر لاپید، رهبر مخالفان و نخست وزیر سابق دیدار کرد.

این مقامات همچنین خاطرنشان کردند که بلینکن عمداً آخرین سفر خود به خاورمیانه را که چهارمین سفر او از زمان آغاز جنگ است، با بازدید از کشورهای عربی به جای رژیم صهیونیستی آغاز کرد تا پیشنهاد یکپارچه عربی را به نتانیاهو برای دوران پس از جنگ ارائه دهد.

دو مقام ارشد کاخ سفید به این شبکه گفتند که بلینکن، بایدن را پس از بازگشت به واشنگتن در جریان سفر خود به منطقه قرار داده‌است.

در این زمینه، این کانال خاطرنشان کرد که «مقامات دولت اذعان کردند که امیدهای بایدن برای تغییر شکل خاورمیانه اکنون با ایجاد یک کشور فلسطینی ارتباط تنگاتنگی دارد. در نتیجه، یک مقام ارشد اعتراف کرد که آرزوهای رئیس جمهور برای دستیابی به منطقه پایدار است. برای تحقق صلح احتمالا باید تا بر سر کار آمدن دولت بعدی در رژیم صهیونیستی انتظار کشید».

به گفته این مقامات، دستاورد اصلی بلینکن در طول این سفر، تضمین تعهد محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و چهار رهبر عرب دیگر برای کمک به بازسازی غزه پس از جنگ بود. این مقامات خاطرنشان کردند که رهبران عرب همچنین موافقت کردند که از تشکیل یک دولت اصلاح شده فلسطینی جدید برای تامین امنیت غزه حمایت کنند.

به نقل از میدل ایست نیوز، این مقامات افزودند که ولیعهد عربستان به عنوان بخشی از توافقنامه بازسازی غزه، پیشنهاد عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را داده‌است، اما تنها در صورتی که موافقت کند مسیری را برای فلسطینی‌ها برای ایجاد کشور خود فراهم کند.

با این حال، نتانیاهو این پیشنهاد را رد کرد و به بلینکن گفت که برای دستیابی به توافقی که اجازه ایجاد کشور فلسطین را بدهد، آماده نیست.

در این راستا منابع نزدیک به بایدن گفتند، رئیس جمهور آمریکا از رفتار نتانیاهو ناامید شده و صبر خود را از دست داده‌است. یک ناامیدی بزرگ در کاخ سفید برای طولانی شدن جنگ و این واقعیت که نتانیاهو از بحث درباره واقعیت غزه پس از جنگ امتناع می‌ورزد، وجود دارد.

روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت اطرافیان بایدن به او توصیه می‌کنند که بی‌اعتماد شدنش به نتانیاهو را اعلام کند چراکه این جنگ را به نفع خود ادامه می‌دهد و از بحث در مورد روز بعد از جنگ خودداری می‌کند.

منابع نزدیک به بایدن همچنین گفتند که نتانیاهو با وجود ترس از اینکه اسیران صهیونیست احتمالا تا آن زمان زنده نمانند، می‌خواهد چند ماه دیگر صبر کند. آنها به بایدن توصیه کردند که در اوایل ماه آینده به طور علنی علیه نتانیاهو صحبت کند.

در همین حال بایدن در مورد چگونگی ترغیب نتانیاهو به پایین آمدن از درخت و تلاش برای  پایان دادن به جنگ بحث می‌کند. رئیس جمهور آمریکا به یک دستاورد فوری دیپلماتیک نیاز دارد: جنگ در غزه وضعیت او را در آمریکا که در سال انتخابات به سر می‌برد بدتر کرده‌است، بنابراین ایالات متحده می‌تواند روند عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی را زنده کند.

بایدن معتقد است که به لطف عادی سازی روابط با عربستان سعودی قادر به ایجاد انگیزه‌ای خواهد بود که باعث می‌شود نتانیاهو موافقت خود را برای پایان دادن به جنگ اعلام کند. اما به گفته مقامات ارشد صهیونیست، بدون اقدام سیاسی جدی علیه فلسطینی‌ها، هیچ اتفاقی در صحنه سعودی نخواهد افتاد. سعودی‌ها هم عجله‌ای ندارند و می‌توانند تا بعد از انتخابات ایالات متحده در ماه نوامبر صبر کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید