همه جریانات سیاسی باید فرهیختگی داشته باشند

گلایه سلیمی نمین از حضور افرادِ کج سلیقه در صداوسیما/ باید چندصدایی را در کشور تقویت کرد

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۳۰۷۶۷
اقتصادنیوز: یک فعال سیاسی درباره تغییرات مدیریتی در بدنه اصلی صداوسیما و تأثیر این تغییرات روی سیاست‌گذاری صداوسیما، بر این باور است: باید سیاست ها را حاکم کنیم و افراد را وادار به تبعیت از این سیاست ها. این که ما روی افراد خاصی تاکید کنیم شاید خیلی منطقی نباشد.
گلایه سلیمی نمین از حضور افرادِ کج سلیقه در صداوسیما/ باید چندصدایی را در کشور تقویت کرد

به گزارش اقتصادنیوز،  در روزهایی که  «زمزمه های تغییر مدیران ارشد صداوسیما» به عنوان یک مطالبه از سوی تحلیلگران سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ...در حال مطرح شدن است، حامیان تندرو این رسانه با نگاه انحصارگرایانه مدعی شده اند چرا تریبون صداوسیما در روزهای جنگ و بعد از آن  گاهاً در اختیار طیف اصلاح طلب و معتدل قرار گرفته است. 

خبر مرتبط
عباس عبدی: در دقیقه 10 جنگ با اسرائیل هستیم/ تلویزیون فاجعه تمام عیار است/ امسال به جای محرم، «ای ایران» داشتیم

اقتصادنیوز: عباس عبدی در گپ و گفتی با «اقتصادنیوز» هم تحلیل خود از جنگ ایران و اسرائیل را مطرح کرد هم گریزی به عملکرد پزشکیان زد.

این درحالیست که برخی چهره ها چون شمس  الواعظین بر این اعتقاد است که  «شخصیت های اصلاح طلب و تئوریسین های اصلاح طلب در تفسیر اتفاقی که افتاد خوانش و قرائتی جدید ارائه کردند؛ در واقع به یک معنا، صدا و سیما را نجات دادند. »

محسن غرویان،   استاد حوزه علمیه نیز معتقد است که در صداوسیما باید تحولاتی جدی صورت بگیرد.

در این باره،  عباس سلیمی نمین استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصولگرا نیز بر این باور است،  نباید در صداوسیما  بی دقتی کرد و از افراد کج سلیقه در تریبون ها استفاده کنند. به طور قطع اگر عده ای از   چند صدایی راضی نباشند  به معنی این نیست که ما نسبت به نتایج بسیار پربار چند صدایی بی توجه باشیم.

مشروح گفت‌وگوی اقتصادنیوز به عباس سلیمی نمین را از نظر می گذرانید.

******

آقای سلیمی نمین! این روزها تندروها در واکنش به حضور چهره های اصلاح طلب در صداوسیما واکنش های عجیبی نشان داده اند. این در حالی است که برخی از همین چهره های اصولگرا با حضور در آیتم های مختلف صداوسیما به  ایجاد تنش در فضای سیاسی دامن می زنند یا ترویج کننده دوگانه دیپلماسی و میدان در تلویزیون می شوند. نگاه شما به این انحصاری کردن صداوسیما چیست ؟

اگر قرار باشد نسبت به هر اظهارنظری،  حساسیت ویژه ای نشان دهیم و آن را یک پشتوانه تصمیم ساز جدی تصور کنیم به بیراهه رفته‌ایم. هر کسی از جمله آقای قدیری ابیانه در ارتباط با مسائل سیاسی  نظری می دهد اما به طور قطع در هیچ جایی به آن توجه نمی شود؛ چون اولا آقای عراقچی بسیار خوب عمل کرده است و دولت آقای پزشکیان در زمینه مذاکرات مواضع خوبی دارد. 

بنابراین  باید بین دولت و تیم مذاکره کننده یک هماهنگی و  ارتباط قوی  وجود داشته باشد. اگر دولت تیم مذاکره کننده را پشتیبانی نکند یا در جریان همه امور قرار نداشته باشد به طور طبیعی مذاکرات با مشکلات مواجه می شود.

صداوسیما باید چندصدایی را در کشور تقویت کند

صدا و سیما باید چند صدایی را در کشور تقویت و  اندیشه های مختلف را از طریق گفت و گوها و تبادلات اندیشه ای به نوعی پیشتیبانی کند. اگر کسی در این زمینه انتقادی داشته باشد به طور طبیعی با روند کلی که از صدا و سیما در کلیت نظام انتظار هست، متفاوت خواهد بود و کسی چندان اعتباری بر او نخواهد گذاشت. در شرایط کنونی نیاز به وحدت، یکپارچگی و هم صدایی داریم.

هر چند گاهی اوقات این اقدام صدا و سیما در تقویت چند صدایی با مسائلی مواجه می شود، مثل جمله ای که یکی از اصلاح طلبان گفته بود که نه مستند بود نه شایسته طرح. آنچه آقای کواکبیان مطرح کرد نقض غرض می شود؛ به این معنا که   تجربه تلخی در زمینه فضای سیاسی کسب و این فضا را دچار مخاطرات می کنیم.

در کلیت، ما باید برای اینکه دشمن را از خیالبافی ها دور کنیم، حتما اتحاد واقعی را به نمایش بگذاریم. ملت ما در برابر دشمن یکپارچه است و نباید چیز دیگری غیر از این مورد منعکس کرد. چرا که به سرعت دشمن را متوهم می کند و تصور می کند ملت ایران اختلاف با هم دارند و متحد نیستند. بنابراین می تواند  بین صفوف ملت ایران جدایی بیاندازد.

افراد کج سلیقه به تلویزیون نیایند

نباید در این جریان بی دقتی کرد و از افراد کج سلیقه در این زمینه استفاده کنند. به طور قطع اگر عده ای از   چند صدایی راضی نباشند  به معنی این نیست که ما نسبت به نتایج بسیار پربار چند صدایی بی توجه باشیم.

این روزها زمزمه هایی در خصوص ایجاد تغییرات در رأس سازمان صداوسیما شنیده می شود. به عقیده جنابعالی در صورتی که برخی افراد وحید جلیلی و پیمان جبلی تغییر کنند، سیاست های فعلی صداوسیما هم به تعبیری با روند فعلی فاصله می گیرد یا این سیاست ها و تصمیم گیری ها قائم به فرد نیست؟

باید سیاست ها را حاکم کنیم و افراد را وادار به تبعیت از این سیاست ها. این که ما روی افراد خاصی تاکید کنیم شاید خیلی منطقی نباشد. ما روی آن اصول باید پایبندی نشان دهیم یا بر اصول باید پافشاری کنیم.  اگر قبول داریم دشمنی کینه ورز و مخالف همه ارزش های انسانی، امروز در کمین ما است باید بر این اصول پافشاری کنیم تا  قدرت واقعی خود را به نمایش درآوریم.

 قدرت واقعی ما در پرتو اتحاد به نمایش در می آید؛  این اصل است. هر کسی الان در صدا و سیما باشد باید بر این اصل پافشاری داشته باشد.

هر چند  اصلاح طلبانی هم داریم  که آنها هم تمامیت خواه هستند؛ حتی اگر آنها هم در صداوسیما ظاهر شدند نباید این تمامیت خواهی خود را تبلور بخشند یا به بهانه  پاسخگویی به یک حرف بی جای عنصر اصولگرا باب دعوا  باز کنند. همه باید در این زمینه و وادی دقت داشته باشیم و  این دقت محدود به یک جریان نباید باشد.

سلیمی نمین

همه جریانات سیاسی باید فرهیختگی داشته باشند

بر خلاف فرمایش شما به نظر می رسد، برخی چهره ها با حضور در صداوسیما به دنبال توهین به سایر چهره های سیاسی یا تخریب دولت از طریق صداوسیما آن هم در پخش زنده هستند.  به عقیده جنابعالی با چنین شرایطی می توان چندصدایی را به صداوسیما توصیه کرد؟

همه جریانات سیاسی باید فرهیختگی داشته باشند؛ حتی اگر فردی از یک جریان سیاسی، بی توجهی نشان داد، این را عامل دعوا و نزاع نسازند، بلکه وقار سیاسی از خودشان نشان دهند. این وقار سیاسی به طور قطع ایجاد دعوا نمی کند بلکه با خود  پختگی   دارد. این پختگی مانع از این می شود که  دشمن را فراموش کنیم و دعواهای داخل  صفوف  بین خودمان ایجاد کنیم. 

من برخی اظهاراتی را که عنصر اصولگرا یا اصلاح طلب در صداوسیما طرح کردند، نمی پسندم یعنی به هیچ وجه نمی پسندم اما همه ما باید بردباری و پختگی را به ویژه در این ایام از نظر دور نداریم.

ارسال نظر

کارگزاری مفید