«تک صدایی» در صداوسیما

به گزارش اقتصادنیوز، «تک صدا» بودن و «انحصاری» شدن، دست فرمان سال های اخیر صداوسیما بوده است، رسانه ای که نفوذ آشکار و محسوس طیف نزدیک به جبهه پایداری، سعید جلیلی و در یک کلام تندروها سبب شده که برخی چهره ها و جریانات خصوصا اصلاح طلبان و اعتدالیون سهمی از تریبون رسانه به زعم آنها «ملی» و به اذعان اکثریت «میلی» نداشته باشند.
در مقابل این حذف و ممنوع التصویری،دیگرانی اما هستند که حضورشان در تلویزیون یه رویه روتین شده است و کمتر روز یا کمتر شبی است که چهره این افراد در قاب تلویزیون دیده نشود.
اقتصادنیوز: رسول منتجب نیا می گوید: بافت مدیریت صداوسیما بافتی غلط است که باید تغییر و تحول پیدا کند. ای کاش آقایان به جایی برسند که اجازه بدهند صداوسیماهای خصوصی هم راه بیفتد. بخش خصوصی هم رسانه راه بیندازد تا یک رقابت سالم شکل بگیرد.
رویکرد پیمان جبلی و برخی دیگر از همراهانش از جمله وحید جلیلی برادر سعید جلیلی در صداوسیما گرچه بارها به صراحت نقد شده است اما ادامه دار بودن همان مشی تک صدایی حکایت از آن دارد که قرار نیست گوش شنوایی در این طیف برای اصلاح رویکردها وجود داشته باشد.
در جریان جنگ 12 روزه که مردم در یک همبستگی ملی و وحدت کنار دولت و حاکمیت بودند این انتظار از صداوسیما می رفت که در جهت حرکتی مردم قرار گیرد اما آنچه رخ داد گواه این امر نبود برهمین اساس نیز مطالبه تغییر در مدیریت و مهمتر از آن تغییر در رویکرد صداوسیما در پساجنگ به کرات مطرح شده است.
اقتصادنیوز: تقی آزاد ارمکی به «اقتصادنیوز» می گوید: صداوسیما حتی در همان ۱۲ روز جنگ هم دچار یک گیجی مفرط بود؛ نوعی ابهام و سردرگمی که باعث شده بود اصلاً نفهمد ماجرا چیست. آن گیجی باقی مانده بود، اما وقتی بالاخره متوجه شد که چه اتفاقی در حال رخ دادن است، باید تغییر رفتار میداد. متأسفانه چنین تغییری رخ نداد.
در بیانیه اخیر 180 اقتصاددان نیز بر ضرورت تغییر رویکردها و مدیریت صداوسیما تاکید شده و آمده بود؛ «صدا و سیما و دیگر رسانههای جمعی دولتی، از کنترل محافل افراطی خارج و به نحوی متحول شود که مرجع رسانه به داخل کشور منتقل شود. نقاط ضعف سیاستها و برنامهها، توسط اندیشمندان منتقد، در وسایل ارتباط جمعی ایران بازتاب یابد تا صاحبان اندیشه بتوانند بهطور شفاف، عملکرد دستگاههای تصمیمساز کشور را نقد و نظرات سازنده خود را ابراز کنند. »
اقتصادنیوز نیز در سلسله مصاحبه هایی با برخی چهره ها از جمله عباس عبدی، ماشاءالله شمس الواعظین، عباس سلیمی نمین، حشمت الله فلاحت پیشه، محسن غرویان، تقی آزاد ارمکی، مرتضی افقه، رسول منتجب نیا، مهدی پازوکی و ....رویکرد انحصاری صداوسیما و ضرورت تغییر در مسیر حرکتی این رسانه را بررسی کرده است که در این پرونده از نظر شما می گذرد.
ارسال نظر