بررسی نظرسنجی جدید مرکز پژوهشی «پیو»

سقوط نتانیاهو؛ مخالفت‌ها با اسرائیل در اروپا و خاورمیانه اوج گرفت | بحران تنگه هرمز دامن بی‌بی را گرفت

سرویس: اخبار سیاسی کدخبر: ۷۸۹۶۸۹
اقتصادنیوز: بیشترین میزان دیدگاه منفی نسبت به اسرائیل در ترکیه، پاکستان، مالزی، اندونزی، ژاپن، کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی اشغالی ثبت شده است. ترکیه با ۹۷ درصد در صدر قرار دارد و ژاپن نیز با ۸۳ درصد دیدگاه منفی در میان کشورهایی قرار گرفته که بیشترین مخالفت با اسرائیل را نشان داده‌اند.
سقوط نتانیاهو؛ مخالفت‌ها با اسرائیل در اروپا و خاورمیانه اوج گرفت | بحران تنگه هرمز دامن بی‌بی را گرفت

به گزارش اقتصادنیوز، بر اساس نظرسنجی جدید مرکز پژوهشی «پیو» (Pew Research Center)، دیدگاه‌های منفی نسبت به اسرائیل و همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، طی یک سال گذشته در اروپا، آسیا، خاورمیانه و آمریکای لاتین به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

میدل ایست آی در گزارشی نوشت: این نظرسنجی نشان می‌دهد که از میان ۳۶ کشور مورد بررسی، در ۳۲ کشور اکثریت مردم دیدگاهی «تا حدی منفی» یا «بسیار منفی» نسبت به اسرائیل دارند. تنها در هند، غنا، نیجریه و کنیا اکثریت پاسخ‌دهندگان همچنان دیدگاهی مثبت نسبت به اسرائیل ابراز کرده‌اند.

پیامدهای اقتصادی دامن نتانیاهو را گرفت

این پژوهش بین ۸ فوریه تا ۱۳ مه سال جاری انجام شده است. جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران در ۲۸ فوریه آغاز و تأثیرات آن در سراسر جهان احساس شده است؛ بخشی از این تأثیرات به پیامدهای اقتصادی ناشی از بسته شدن تنگه هرمز مربوط می‌شود؛ گذرگاهی که حدود ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند.

خبر مرتبط
ترس «آقای امنیت» از تصمیمات ترامپ درباره ایران | اسرائیل آماده تشدید حملات نظامی به ایران بود اما...

اقتصادنیوز: نتانیاهو نمی‌تواند در برابر ترامپ بایستد، حتی اگر این مسئله او را در برابر رأی‌دهندگان خودش در موقعیت دشواری قرار دهد. او سال‌ها خود را «آقای امنیت» معرفی کرده است.

مرکز پیو گزارش داده است که در مجموع ۳۶ کشور مورد بررسی، به طور میانگین ۶۷ درصد بزرگسالان دیدگاهی منفی نسبت به اسرائیل دارند، در حالی که تنها ۲۵ درصد نگاه مثبتی به این رژیم ابراز کرده‌اند.

بیشترین میزان دیدگاه منفی نسبت به اسرائیل در ترکیه، پاکستان، مالزی، اندونزی، ژاپن، کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی اشغالی ثبت شده است. ترکیه با ۹۷ درصد در صدر قرار دارد و ژاپن نیز با ۸۳ درصد دیدگاه منفی در میان کشورهایی قرار گرفته که بیشترین مخالفت با اسرائیل را نشان داده‌اند.

در کشورهای انگلیسی‌زبان نیز اکثریت مردم دیدگاهی منفی نسبت به اسرائیل دارند. این رقم در آمریکا ۶۰ درصد، کانادا ۶۵ درصد، استرالیا ۷۹ درصد و بریتانیا ۶۹ درصد بوده است.

موساد اسرائیل

در تمام ۱۰ کشور اروپایی مورد بررسی نیز اکثریت مردم نگاه منفی به اسرائیل داشته‌اند. سوئد و اسپانیا با ۷۸ درصد بیشترین میزان مخالفت را ثبت کرده‌اند. مجارستان در میان کشورهای اروپایی بالاترین میزان نگاه مثبت به اسرائیل را داشته، اما حتی در آنجا نیز ۵۴ درصد پاسخ‌دهندگان دیدگاهی منفی نسبت به اسرائیل داشته‌اند.

جنگ اسرائیل در غزه و نسل‌کشی در این باریکه، طی سه سال گذشته موجب تشدید نگرش‌های منفی جهانی نسبت به این کشور شده است. با این حال، به نظر می‌رسد جنگ ایران موج تازه‌ای از واکنش‌های منفی را در سراسر جهان برانگیخته و باعث جهش قابل توجهی در میزان مخالفت با اسرائیل شده است.

اقدامات اسرائیل در غزه ــ که از سوی برخی پژوهشگران برجسته، سازمان‌های حقوق بشری و رهبران سیاسی «نسل‌کشی» توصیف شده از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون دست‌کم به کشته شدن ۷۳ هزار فلسطینی منجر شده است. همچنین بمباران نوار غزه موجب تخریب یا آسیب‌دیدگی ۸۱ درصد ساختمان‌های این منطقه شده و طبق برآورد سازمان ملل، خسارتی معادل ۱۸.۵ میلیارد دلار بر جای گذاشته است.

تأثیر جنگ ایران

برخی از پیامدهای جنگ غزه در نظرسنجی سال گذشته پیو نیز قابل مشاهده بود، اما از آن زمان تاکنون میزان نگاه منفی به اسرائیل بار دیگر افزایش یافته است؛ افزایشی که احتمالا با جنگ ایران ارتباط دارد.

در نیجریه، جایی که هنوز ۴۷ درصد مردم دیدگاه مثبتی نسبت به اسرائیل دارند، میزان نگرش منفی ۹ درصد افزایش یافته است. کره جنوبی هم بیشترین جهش را تجربه کرده و نگاه منفی به اسرائیل در این کشور ۱۰ درصد افزایش یافته است.

آلمان، ایتالیا، آرژانتین، لهستان، بریتانیا و آمریکا همگی افزایش ۷ تا ۹ درصدی در دیدگاه‌های منفی نسبت به اسرائیل را ثبت کرده‌اند.

نتایج نظرسنجی نشان می‌دهد افراد دارای گرایش‌های چپ سیاسی معمولا دیدگاه منفی‌تری نسبت به اسرائیل دارند. این شکاف ایدئولوژیک بیش از همه در آمریکا دیده می‌شود؛ جایی که ۸۳ درصد لیبرال‌ها دیدگاهی منفی نسبت به اسرائیل دارند، در حالی که این رقم در میان محافظه‌کاران ۳۷ درصد است.

به گفته نویسندگان گزارش، این شکاف ایدئولوژیک بیشتر در کشورهای پردرآمد مشاهده می‌شود و لزوماً در کشورهای با درآمد متوسط صدق نمی‌کند.

سقوط اعتماد به نتانیاهو

طبق این نظرسنجی، تنها در دو کشور ـ فیلیپین و کنیا اکثریت پاسخ‌دهندگان به بنیامین نتانیاهو اعتماد دارند که در امور جهانی تصمیم درستی اتخاذ خواهد کرد.

در تمامی کشورهای دیگر، اکثریت مردم یا هیچ اعتمادی به نتانیاهو ندارند یا اعتمادشان به او بسیار اندک است.

همان روندی که در افزایش نگاه منفی به اسرائیل مشاهده شده، در ارزیابی مردم از شخص نتانیاهو هم دیده می‌شود. در بسیاری از کشورها، شمار افرادی که طی یک سال گذشته اعتماد خود را به رهبری او از دست داده‌اند، به شکل محسوسی افزایش یافته است.

پربازدیدترین‌ها
لوتوس پارسیان - O