پیش بینی مهم از قیمت دلار در سال جاری/ طلا گران می شود؟

سرویس: اخبار طلا و ارز کدخبر: ۷۶۴۲۰۱
اقتصادنیوز: محمدی در خصوص برداشتن ارز ترجیحی و تاثیر آن بر نرخ طلا در کشور، تصریح کرد: اگر دولت رویه اشتباه چندسال پیش را بخواهد ادامه دهد، نرخ طلا افزایش شدیدتری خواهد داشت اما برداشتن ارز ترجیحی اقدام مثبتی است که دولت انجام داده، اما این اقدام در شرایط نامناسبی اتفاق افتاده است.
پیش بینی مهم از قیمت دلار در سال جاری/ طلا گران می شود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، پرویز محمدی با اشاره به نرخ ارز و طلا در شرایط کنونی کشور، اظهار کرد: باتوجه به شرایط کنونی کشور و تعطیلی بازار و کاهش معاملات، نرخ رسمی برای ارز اعلام نشده و تا قبل از این شرایط، آخرین قیمت رسمی دلار در روز پنجشنبه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۴، ۱۴۸ هزار تومان بود. در شرایط تعطیلی بازار، دلار در محدوده ۱۴۰ تا ۱۴۲ هزارتومان نیز معامله شد و قیمت روز ۲۲ دی‌ماه در حدود ۱۴۲ هزارتومان بوده اما به دلیل نوسانات بازار این قیمت‌ها قطعی نیست.

وی افزود: بنابر دستور قوه قضاییه مبنی بر برگشت ارز ترجیحی از سوی شرکت‌های پتروشیمی به تالار اول و دوم، احتمال کاهش جزئی نرخ ارز را خواهیم داشت. ارزی که در تالار اول و دوم معامله می‌شود حدود ۱۳۳ هزارتومان است و به احتمال زیاد قیمت انتهایی دلار در سال جاری ۱۴۰ هزارتومان باشد ولی بر اساس عرضه و تقاضا چند روزی قیمت کاهش پیدا کند.

این کارشناس ارشد بازار طلا و ارز با اشاره به قیمت‌های اعلام شده در شرایط کنونی بازار، بیان کرد: آخرین نرخ طلا در روز پنجشنبه ۱۸ دی ماه تا گرمی ۱۶ میلیون تومان معامله می‌شد اما با وقوع این اتفاقات و پایین آمدن دلار، طلا حتما ریزش خواهد داشت؛ قیمت طلا روز ۲۱ دی‌ماه در حدود گرمی ۱۵ میلیون تومان معامله شد و برای روز ۲۲ دی‌ماه حدود ۱۵ میلیون ۵۰۰ هزار تومان، البته این قیمت‌ها قطعی نیست و تا شروع فعالیت بازار نمی‌توان مبنا را بر روی یک قیمت قرار داد و با اختلاف قیمتی بسیار زیادی نیز خرید و فروش می‌شود.

برداشتن ارز ترجیحی سبب کنترل بهتر دولت در بازار می‌شود

محمدی در خصوص برداشتن ارز ترجیحی و تاثیر آن بر نرخ طلا در کشور، تصریح کرد: اگر دولت رویه اشتباه چندسال پیش را بخواهد ادامه دهد، نرخ طلا افزایش شدیدتری خواهد داشت اما برداشتن ارز ترجیحی اقدام مثبتی است که دولت انجام داده، اما این اقدام در شرایط نامناسبی اتفاق افتاده است. ارز ترجیحی، رانتی است که به برخی شرکت‌ها داده می‌شد تا دلار ارزان تر از بانک مرکزی دریافت کنند و معمولا برای واردات کالا استفاده می‌کردند اما کالاهای وارد شده با دلار آزاد به مردم فروخته می‌شد. حذف ارز ترجیحی، اتفاق مثبتی بود که دولت انجام داد و اگر این روند ادامه پیدا کند، دولت می‌تواند بهتر بازار را کنترل کند و احتمال ثبات در یک برهه کوتاه دور از انتظار نیست.

 

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید