راههایی که امسال سروسامان گرفتند/ وقتی جاده را برق میگیرد
به گزارش اقتصادنیوز، عباس آخوندی که از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم وضعیت راه ها را نامناسب عنوان کرد و در مواردی حتی فرودگاهها و وضعیت پروازها در کشور را در شان مردم نمیدانست ، با وجود کمبود اعتبارات در این بخش و کمکاریهایی که تاکنون در این زمنیه صورت گرفته است، در هفتههای اخیر خبرهای خوشی برای بهبود وضعیت راهها اعلام کرد.
به تازگی آخوندی با حضور رئیس جمهور از آغاز به کار مسیر ریلی سریعالسیر تهران-قم-اصفهان به مدت کمتر از دوساعت خبر داده و همزمان با آن نیز از نهایی شدن وضعیت برقی کردن مسیر تهران مشهد خبر داده است.
این در حالی است که وی همچنان از وضعیت آزادراه تهران شمال گلایه دارد . آخوندی بارها وضعیت راههای کشور را با مشکلات متعددی عنوان کرده و گفته است که کریدور شمال به جنوب در کشور یکی از بهترین مسیرهای ریلی است که میتواند هم نجات دهنده بخش راه و هم صنعت باشد اما متاسفانه با کمترین توجه همراه شده است.
درجدول زیر آخرین وضعیت برخی پرژههای راهی کشور از زبان مسئولان وزارت راه وشهرسازی ذکر شده است:
آزادراه تهران شمال |
*در حال حاضر شرکت چینی در قطعه یک این آزادراه در حال فعالیت است. قطعه یک آزادراه پس از صحبت و برگزاری جلسات با چینیها تعیین تکلیف شد و تجهیز کارگاه نیز انجام گرفت.
*مقرر شد شرکت چینی از فروردین ماه سال آینده در قطعه یک فعالیت گسترده خود را آغاز کنند.
* قطعه یک آزادراه تهران-شمال تا 2 سال آینده تحویل داده میشود.
*مشاوران قطعات 2 و 3 آزادراه تهران - شمال قطعی و انتخاب شدهاند. قطعه چهار آزادراه تهران-شمال 20 اسفند امسال باز میشود.
*در راستای تسهیل سفر برای مسافرانی که قصد تردد به استانهای شمالی کشور و بهخصوص نوشهر، چالوس و تنکابن را دارند، برنامهریزی شده است این قطعه از 20 اسفند ماه امسال برای استفاده مردم باز شود.
*آزادراه تهران - شمال یک مگاپروژه به طول 121 کیلومتر است؛ قطعات دو و سه این آزادراه مسیرهایی 100 درصد کوهستانی، صعبالعبور و با ارتفاع 2 هزار متر است و اعتبارات فراوانی نیاز دارد. |
قطار سریعالسیر تهران-قم-اصفهان |
*این قطار با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت قابلیت انتقال ۱۲.۵ میلیون مسافر را در سال دارد.
* این پروژه تهران، فرودگاه امام خمینی، قم و اصفهان را در مسیری ۴۱۰ کیلومتری به یکدیگر متصل میکند. قطار این خط با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت سیر خواهد داشت که سرعت آن تا ۳۵۰ کیلومتر نیز قابل ارتقاء است.
* کل پیشرفت پروژه کمتر از ۵ درصد است.
*هزینه ساخت این پروژه بدون احتساب ناوگان ۲.۵ میلیارد یورو است که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو از طریق فاینانس چین تامین شده و ال سی های آن نیز گشایش شده و محل تأمین منابع ۸۰۰ میلیون یورو دیگر نیز از منابع داخلی کشور است.
*خط آهن قطار پرسرعت تهران-قم- اصفهان در کمتر از چهار سال ساخته میشود. اکنون بالاترین سرعت سیر قطارهای ایران ۱۶۰ کیلومتر در ساعت است که با انتقال این فناوری سرعت سیر قطارها به ۳۰۰ کیلومتر در ساعت میرسد.
* میزان ترافیک آزادراه قم – تهران حدود ۵۲ هزار عبور و مرور است که بخشی از آن میتواند به ریل منتقل شود تا مسافران بتوانند در ۳۵ دقیقه مسیر بین تهران – قم را سیر کنند.
* پیشبینی میشود با احداث این خط آهن سالانه ۱۲.۵ میلیون مسافر جابهجا شوند که این ظرفیت بزرگی در حمل و نقل کشور است. همچنین بعدها خطوط قطار سریعالسیر را میتوانیم در سایر بخشهای کشور توسعه دهیم.
*این شاهراه مهم ایران ۸۵ کیلومتر طول مسیر را کاهش میدهد و از جهت ایمنی و سرعت سیر ۱۳۰ کیلومتر در ساعت است. همچنین تلاش شده تمام مشخصات آزادراهی در آن رعایت شود و شتابی در افتتاح آن خرج نشود.
|
آزادراه حرم تا حرم |
*با افتتاح رسمی قطعه نخست آزادراه حرم تا حرم از روز چهارشنبه ششم اسفندماه سیستم عوارضی وضع و برقرار شده است. مصرفکنندگان باید این عوارض را بپردازند و سرمایهگذار میتواند از امروز از بازگشت سرمایهاش مطمئن باشد.
*فاز دیگر احداث این آزاداره در محور مشهد – نیشابور – سبزوار به سرعت شروع میشود.
* عملیات احداث کمرکش آزادراه چرمشهر به سمت آبیک و قزوین آغاز شده است. این محور کمربند سوم تهران است و کمک بسزایی در سهولت حمل و نقل جادهای پیرامون تهران میکند بنابراین در کاهش آلودگی محیط زیست و روانی ترافیک موثر خواهد بود. |
برقی شدن مسیرریلی تهران-مشهد |
*به زودی برقی کردن قطار تهران به مشهد به طول هزار کیلومتر آغاز میشود.
* به زودی برقی کردن قطار تهران به مشهد را به طول هزار کیلومتر آغاز میشود. با این اقدام، سرعت سیر تهران به مشهد به ۲۰۰ کیلومتر در ساعت میرسد و ظرفیت جابجایی مسافرنیز به ۳۵ میلیون نفر خواهد رسید.
*به گفته وزیر راه وشهرسازی یکی از پروژههای بسیار مهم و شریانی که جنوب را به شمال وصل میکند به بهرهبرداری رسید.
*در ادامه این پروژه دو پروژه بسیار بزرگ شامل ادامه این پروژه حرم تا حرم آغاز شده است. * قطعه بعدی این آزاد راه به طول 200 کیلومتر است و این مسیر آزادراهی پس از تکمیل قطعه پایانی بزرگترین مسیر آزادراهی کشور خواهد بود.
*توافق لازم برای این پروژه انجام شده است که در تقاطع چرمشهر پروژه ۱۶۰ کیلومتر آزادراه شروع شود تا چرمشهر را به آبیک قزوین وصل میکند که یک کمربندی بزرگی خواهد بود.
* با افتتاح آزادراه قم – گرمسار حجم آزادراههای کشور به ۲ هزار و ۳۶۰ کیلومتر رسیده است.
|
آزادراه قم-گرمسار |
*طراحی سرعت ۱۳۰ کیلومتری در آزادراه قم-گرمسار،هم اکنون ۷۴۰ کیلومتر مسیر آزادراهی دیگر در دست ساخت است.
*این آزادراه دارای باندهای رفت و برگشت، هر کدام به عرض ۱۷ و نیم متر است که حملونقل یکپارچه و سریع بار و مسافر از جنوب و جنوب غرب کشور به شمال و شمال شرق را در پی دارد.
* این پروژه طول آزادراه های ساخته شده در کشور را به دو هزار و ۳۱۶ کیلومتر افزایش میدهد و در حال حاضر نیز ۷۴۰ کیلومتر دیگر آزادراه در دست ساخت است که نهایتا با احتساب ۹۰۰ کیلومتر آزادراه در دست طراحی مجموع آزادراه هایی که دولت تدبیر و امید در تلاش است احداث کند آمار آزادراههای کشور را به ۵ هزار کیلومتر افزایش میدهد.
*مسافران میتوانند در طول یک ساعت و نیم که از نظر زمانی قابل رقابت با هواپیماست میان تهران و اصفهان سفر کنند. همچنین ساخت این راه آهن فواید زیست محیطی بسیاری دارد.
*به گفته وزیر راه و شهرسازی هزینه زیرساخت این پروژه بدون احتساب ناوگان ۲.۵ میلیارد یورو است که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو از طریق فاینانس چین تامین شده و ال سی های آن نیز گشایش شده و محل تأمین منابع ۸۰۰ میلیون یورو دیگر نیز از منابع داخلی کشور است. |