پورابراهیمی خبرداد:

ورود شورای پول و اعتبار به عملیات انتحاری بانک‌ها در سودهای کوتاه‌مدت

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۷۷۷۷
 عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای پول و اعتبار با تأکید بر بررسی افزایش وام مسکن در جلسه هفته جاری این شورا، گفت: شورای پول و اعتبار در ارتباط با رقابت منفی بانک‌ها در حوزه سودهای کوتاه‌مدت تصمیم خواهد گرفت.

محمدرضا پورابراهیمی در ارتباط با درخواست همتی رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی از شورای پول و اعتبار برای تجدید نظر در سیاست واگذاری تعیین نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت کمتر از یک سال به بانک‌ها، اظهار داشت: شورای پول و اعتبار در مصوبه‌ای که طی هفته‌های اخیر به شبکه بانکی ابلاغ کرد نرخ سود سپرده‌های یک سال را 20 درصد تعیین و مسئولیت تعیین نرخ سود سپرده‌های زیر یک سال را به بانک‌ها واگذار کرد.

وی افزود: این تصمیم از آن جهت گرفته شد که بانک‌ها در فضای کارشناسی موضوع را عملیاتی کنند ضمن آنکه شورای هماهنگی بانک‌ها نیز همکاری‌ها و هماهنگی‌های لازم را برای اجرایی شدن این سیاست انجام دهد.

این عضو ناظر مجلس بر شورای پول و اعتبار با بیان اینکه عملکرد بانک‌ها نشان می‌دهد که برخی از بانک‌ها قاعده تصمیمات کارشناسی در این موضوع را نقض کرده‌اند، گفت: به‌قدری رقابت بانک‌ها در سود سپرده‌های زیریک سال تشدید شده که تصمیمات اصلی شورای پول و اعتبار را تحت تأثیر قرار داده است.

پورابراهیمی ضمن اشاره به اینکه نرخ سود سپرده باید براساس بازه زمانی تعیین شود، تصریح کرد: اما در تصمیم برخی بانک‌ها شاهد هستیم که سودهای ماهانه خود را به 19.5 درصد و 19.7 درصد رسانده‌اند.

نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: درحالی بانک‌ها اقدام به تعیین نرخهای بالا برای سودهای روزشمار خود کرده‌اند که این تصمیم آنها قاعده تعیین سود را به هم زده است و بانک مرکزی باید برای مدیریت موضوع وارد بازار شود.

وی با ابراز "در شورای پول و اعتبار تصور می‌کردیم بانک‌ها بلوغ کافی برای تصمیم کارشناسی در سودهای زیر یک سال را دارند" افزود: قطعاً با وضعیت به‌وجود آمده شورای پول و اعتبار در ارتباط با سودهای کوتاه‌مدت تصمیم گیری خواهد کرد.

پورابراهیمی فضای به‌وجود آمده در نظام بانکی را رقابتی منفی و ناکارآمد دانست و گفت: این وضعیت به عملیات انتحاری نزدیک‌تر است تا یک تصمیم کارشناسی!
این عضو ناظر مجلس برای شورای پول و اعتبار با اشاره به دستور جلسه هفته جاری این شورا خاطرنشان کرد: در جلسه هفته جاری شورا در ارتباط با افزایش وام مسکن تصمیم گیری خواهد شد، ضمن آنکه به وضعیت به‌وجود آمده در حوزه سودهای بانکی نیز رسیدگی می‌شود.

منبع: تسنیم

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O