برای نخستین بار انجام می‌شود:

ایجاد شعب بانک‌های خارجی در ایران

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۲۲۳۸۷
اگرچه تا پیش از این شعب بانک‌های خارجی در ایران وجود نداشت اما با توافق اخیر هسته‌ای امکان دایر شدن این شعبه‌ها در کشورمان فراهم شده است.

حتي پيش از تحريم نيز به دليل قوانين بانكي در ايران اجازه ايجاد شعب به بانك هاي خارجي داده نمي‌شد. حاكميت قوانين دولتي بر بانك‌هاي ايران شرايط تاسيس شعب خارجي را فراهم نمي كرد به همين دليل اغلب بانك‌های خارجی در ايران دفتر نمايندگي داشتند.

اين دفاتر عموما تمام امور بانكي در رابطه با تجارت و اعتبار اسنادی را انجام مي دادند كه فعالان همين دفاتر نيز با تشديد تحريم‌ها دفاترشان تعطيل شد.

در دوره‌‌اي كه بانك‌ها خصوصي‌شدند و با ابلاغ قانون اصل 44، محدوديت‌هاي ايجاد شعب بانك‌هاي خارجي برداشته شد؛ تحريم‌ها اجازه تاسيس شعبه به اين بانك‌ها نمي‌داد. بنابراين طي سال‌هاي گذشته هيچ شعبه‌اي از بانك‌هاي خارجي در ايران داير نشده بود.

حال در توافق جامع ايجاد شعب بانك‌هاي خارج در ايران امكان پذير شده است. احمد حاتمي يزد كارشناس بانكي در گفت و گو با تابناك گفت: اگرچه تا پيش از اين شعب خارجي در ايران وجود نداشت اما با اين توافق امكان داير شدن اين شعبه‌ها فراهم شده است.

بر اين اساس در صورت تمايل كشورها به ايجاد شعبه در ايران و اجازه بانك مركزي براي فعاليت آنها اين نخستين بار خواهد بود كه بانك‌هاي خارجي در ايران شعبه داير مي‌كنند.

در متن توافق همچنين ايجاد شعب بانك‌هاي ايران در خارج از كشور نيز ديده شده كه به اين ترتيب بسياري از شعب بانك‌ها كه با تشديد تحريم‌ها تعطيل شده بودند مي‌توانند مجدد فعاليت خود را از سر گيرند.

منبع: تابناک

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O