در گفت‌وگو با اقتصادنیوز مشخص شد:

با تعدیل نرخ سود، پول بانک‌ها به بازار سرمایه نمی‌آید/دیگر پول‌ بازار سرمایه هم به بانک‌ها نمی‌روند

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۶۴۹۴
دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری که اعتقاد دارد کاهش نرخ سود، پول را از بانک‌ها به بازار سرمایه نمی‌آورد، عنوان کرد:از الان به بعد دیگر پول‌های بازار سرمایه به سمت بانک‌ها نمی‌رود.

بهروز خدارحمی در گفت‌و‌گو با اقتصادنیوز گفت: تجربه کل اقتصاد ما در دولت جدید نشان می‌دهد که دولت تلاش می‌کند که هیجان را از سرمایه‌گذاران بگیرد و به آنها ثبات بدهد. اقتصاد ایران در 1.5 سال گذشته شاهد آن بود که به محض ناآرامی یک بازار، تحلیلگران می‌گفتند که ممکن است یک بازار دیگر باعت اختلال در آن بازار شده باشد. اما دولت ‌‌نهایت تلاش خود را می‌کند که از این اتفاق جلوگیری کند. یعنی قرار نیست بازار سرمایه به قیمت سوداگری در بازار مسکن خراب شود یا اینکه بازار سکه رونق پیدا کند، ‌به قیمت اینکه بازار مسکن رکودی شود.

او خاطرنشان کرد: این حرکت اصلاحی دولت با محوریت کنترل تورم آغاز شده و بعد از کنترل تورم باید به سایر متغیر‌ها سرایت کند و به تعدیل نرخ بهره و رشد شاخص بورس و بازخوانی قوانین مالیات و بیمه‌ای منجر شود.

خدارحمی گفت: به عبارتی دولت به دنبال این است که وقتی مردم می‌خواهند سرمایه‌ای را وارد یک بازار بکنند، ‌ با تحلیل این کار را انجام دهند، نه به این صورت که به دنبال اخبار باشند و ببینند با امضای تفاهم نامه و سایر اتفاقات سیاسی، ‌ کدام بازار رشد می‌کند.

او افزود: در چندماه گذشته برای بازار سرمایه همیشه این دغدغه وجود داشت که وقتی بازار پول سودهای بالا‌تر از بورس بدون ریسک می‌دهد، تعادل را به هم می‌زند و سرمایه‌گذاری از بازار سرمایه به سمت بازار پول منتقل می‌شود.

دبیر کل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری در پاسخ به این سوال که آیا تعدیل نرخ سود بانکی منجر به انتقال سرمایه از ابزار پول به بازار سرمایه می‌شود؟ ‌ گفت: بعید می‌دانم که سرمایه از بازار پول وارد بازار سرمایه شوند. زیرا حرکت پول بستگی به تصمیم سرمایه‌گذاران و افق‌های سرمایه‌گذاری پیش روی آنها دارد. از این به بعد افرادی که قصد سرمایه‌گذاری با سود کوتاه‌مدت دارند، انتخاب اولشان بازار پول خواهد بود و افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در افق‌های دوردست‌تر دارند، وارد بازار سرمایه می‌شوند. زیرا در بازار سرمایه به‌‌ همان مقدار که ریسک بیشتری وجود دارد، بازده‌های بیشتری هم به دست می‌آید. هرچند از الان به بعد دیگر پول‌های بازار سرمایه به سمت بانک‌ها نمی‌رود.

خدارحمی اظهار کرد: در جریان کاهش نرخ سود بانکی اتفاقی که در بازار سرمایه می‌افتد، این است که افراد خیالشان راحت است که با این پذیرش ریسک در بورس، امکان اینکه سود بالا‌تر و بدون ریسک در بازر رقیبی به نام بازار پول را ببرند، ندارند.

او افزود: چشم انداز صنایع مختلف در بازار سرمایه، ‌به این بستگی دارد که صنایع مختلف با لغو تحریم‌ها چه تغییری می‌کند. در مورد تفاهم نامه هم اگر بخواهیم صحبت کنیم، مهم این است که کدام تحریم‌ها قرار است اول برداشته شود.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O