ماجرای ساز ناکوک پتروشیمی‌ها در بورس کالا چیست؟

سرویس: اخبار کدخبر: ۱۱۱۶۶۷
هر کالایی که از بورس خارج شود، یعنی از شفافیت خارج شده است. با این حال چرا فعالان بازار پتروشیمی تمایل دارند محصولات خود را خارج از بورس کالا عرضه کنند؟
ماجرای ساز ناکوک پتروشیمی‌ها در بورس کالا چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز، این روزها شاهدیم فعالان بورس کالا نسبت به خروج پتروشیمی‌ها از بورس کالا هشدار می‌دهند. اغلب فعالان این بازار معتقدند خروج محصولات پتروشیمی از این بورس باعث می‌شود تا رانت زیاد شود و شفافیت طرفین معامله زیر سوال برود.

فعالان بورس کالا می‌گویند: هر کالایی که از بورس خارج شود، یعنی از شفافیت خارج شده است. با این حال چرا فعالان بازار پتروشیمی تمایل دارند محصولات خود را خارج از بورس کالا عرضه کنند؟

شاید رکود معاملات پتروشیمی در بورس کالا، وجود مشکلات مانند فرایند سخت و پیچیده برای افتتاح کد معاملاتی و همچنین جریمه تاخیر در معاملات بورس باعث شده تا مشتریان محصولات پتروشیمی تمایل بیشتری به بازار‌های خارج از بورس از خود نشان دهند.

در این راستا یک فعال بورس کالا به اقتصاد نیوز می‌گوید: اگر محصولات پتروشیمی از بورس کالا خارج شوند عرضه کننده در قیمت گذاری نقش اصلی را دارد و چون مکانیزم اینگونه معاملات شفاف نیست بطور طبیعی رانت ایجاد می‌شود.

به گفته او بروز برخی از مشکلات در بورس کالا به دلیل نبود بازارهای پیوسته موازی همزمان با بازار فیزیکی و جریمه تاخیر در صورت دیر تحویل دادن کالا‌ها باعث شده تا فعالان بازار پتروشیمی از عرضه کالایشان در این بورس رویگردان باشند.

این فعال بورس تاکید دارد که وقتی بازار راکد است و پتروشیمی‌ها به دنبال مشتری هستند. در این اوضاع و احوال بورس کالا که معاملات رینگ پتروشیمی به طور چشم گیری کاهش پیدا کرده و دیگر فعالان بازار شاهد صف‌های خرید برای محصولات پتروشیمی نیستند در نتیجه فعالان بازار پتروشیمی تمایل دارند محصولات خود را در خارج از این بازار عرضه کنند.

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O