نائب رئیس اول اتحادیه املاک کشور خبر داد:

مذاکره با بورس کالا در حوزه بازار مسکن

کدخبر: ۲۳۵۲۸۵
اقتصادنیوز-بنگاه‌ها؛ نائب رئیس اول اتحادیه املاک کشور با اشاره به تبعات قیمت گذارى دستورى در بازار مسکن گفت: براساس قاعده فقهى تسلیط، به هیچ عنوان نمى توان بر روى ملک مردم قیمت گذارى دستورى انجام داد؛ زیرا مردم بر اموال منقول خود مسلط هستند و کسى قادر به قیمت گذارى بر این نوع کالاهاى مردم نیست.
مذاکره با بورس کالا در حوزه بازار مسکن

به گزارش اقتصادنیوز گروه بنگاه‌ها؛ حسام عقبایی افزود: قیمت گذارى دستورى در شرایط فعلى به هیچ عنوان امکان پذیر نیست که بتوان گفت در صورت چنین اتفاقى چه آسیب و تبعاتى را در بازار ایجاد مى کند.

وی با تاکید بر آخرین تلاش هاى صورت گرفته جهت همکارى با بورس کالا برای فروش مسکن، افزود: مدتی است که در حال مذاکره با بورس کالا جهت همکارى در حوزه بازار مسکن هستیم و صحبت هایى در این زمینه با کمیسیون اقتصادى، نمایندگان مجلس و بورس کالا انجام شده است. 

نائب رئیس اول اتحادیه املاک کشور با بیان اینکه بورس کالا به عنوان یک مکان شفاف تلقى مى شود گفت: بورس کالا مکانى است که کمک به سزایى جهت توسعه اقتصادى کشور می کند، در تمام دنیا استفاده از مکانیسم بورس برای کشف قیمت متداول است؛ البته در دنیا بورس مسکن وجود ندارد و باید در این زمینه براساس نیازهای خود قدم برداریم.

عقبایى با اشاره به اینکه مذاکره براى همکارى با بورس کالا در حوزه مسکن براى اولین بار است که در ایران صورت گرفته است، گفت: به طور معمول زمانى مى توان در مورد بورس یک کالا صحبت کرد که آن کالا همگن باشد، ممکن است قیمت دو واحد مسکونی در سطح شهر تهران در یک خیابان و ساختمان میلیون ها تومان اختلاف داشته باشد که آن هم به دلیل امکانات موجود در هر واحد آپارتمانى است.

حسام عقبایی

نائب رئیس اول اتحادیه املاک کشور با تاکید بر اینکه ورود مسکن به بورس پیچیدگی هایی دارد و باید تحقیقات زیادی در خصوص نحوه عرضه آن صورت گیرد، اظهار داشت: ورود مسکن همانند فلزات، پتروشیمی و کالاهای کشاورزی نیست که بتوان به راحتى آن را در بورس کالا عرضه کرد؛ زیرا بازار مسکن پیچیدگى هاى خاص خود را دارد، در این زمینه باید مطالعاتی صورت گیرد و تمام ابعاد آن سنجیده شود.

وی در خصوص طراحی شاخص بازار مسکن خاطرنشان کرد: در طراحى شاخص، منتظر ارایه و بررسی سیاست هاى پولى و بانکى اثرگذار هستیم تا متوجه شویم به طور کلی چه نگاهى نسبت به شاخص مسکن وجود دارد.

عقبایى در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه طراحى شاخص مسکن به انجام کار کارشناسى شده دقیق در حوزه اجتماعى و اقتصادى نیاز دارد، بنابراین باید تحقیقاتی در این زمینه صورت گیرد.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید