کدام رسانه ها بیشترین تخلف انتخاباتی را انجام دادند؟

کدخبر: ۱۶۷۲۳۹
جدول تخلفات رسانه‌های مشمول ماده ۶۸ قانون انتخابات از ساعت ساعت ۸ صبح روز ۷ اردیبهشت تا ساعت ۱۴ روز ۱۱ اردیبهشت ماه منتشر شد.
کدام رسانه ها بیشترین تخلف انتخاباتی را انجام دادند؟

به گزارش ایلنا، براساس اطلاعات ارایه شده در جدول تخلفات رسانه‌های از ۷ تا ۱۱ اردیبهشت، برخی رسانه‌ها در زمینه تبلیغات کاندیدهای ریاست‌جمهوری تخلفاتی را مرتکب شده‌اند.

براساس داده‌های این جدول که نسخه‌ای از آن به دست ایلنا رسیده، در میان خبرگزاری‌ها؛ خبرگزاری تسنیم ۵۳ مورد، فارس ۴۳ مورد، مهر ۲۷، دانشجو ۳۳ و ایسنا ۹ مورد تخلف داشته‌اند. در میان روزنامه‌ها نیز روزنامه کیهان ۱۵ مورد تخلف داشته است.

علاوه بر این اسامی، رسانه‌های دیگری همچون خبرگزاری ایرنا، روزنامه شهروند و ایران، خبرگزاری میزان و برنا، روزنامه همشهری و قدس نیز موارد قانونی ماده ۶۸ قانون انتخابات را در برخی موارد رعایت نکرده‌اند اما تعداد تخلفات آنها بسیار کمتر از سایر رسانه‌هاست و به ۵ مورد نیز نمی‌رسد.

معاونت مطبوعاتی با راه‌اندازی سامانه رصد تخلفات رسانه‌ای، روزانه عملکرد رسانه‌ها را بررسی و آن را به رمضان شجاعی‌کیاسری (رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور) و همچنین ستاد  انتخابات وزارت کشور  ارائه می‌کند.

متن کامل ماده ۶۸ به شرح زیر است:

ماده ۶۸- انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی از تاریخ اعلام رسمی اسامی نامزدها له یا علیه نامزدهای ریاست جمهوری از میز خطابه نماز جمعه و یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی دارد و فعالیت کارمندان در ساعات اداری و همچنین استفاده از وسایل و سایر امکانات وزارتخانه‌ها و ادارات، شرکت‌های دولتی و مؤسسات وابسته به دولت و نهادها و مؤسساتی که از بودجه عمومی (‌به هر مقدار) استفاده می‌کنند و همچنین در اختیار گذاشتن وسایل و امکانات مزبور ممنوع بوده و مرتکب، مجرم شناخته می‌شود.

تبصره ۱- مؤسسات و نهادهایی که دارایی آنان از اموال عمومی است، همانند بنیاد مستضعفان، مشمول ماده فوق می‌باشند.

تبصره ۲- ادارات و سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و نهادها و اعضای آن‌ها با ذکر سمت خود حق ندارند له یا علیه هیچ‌یک از نامزدهای انتخاباتی اعلامیه، اطلاعیه، پلاکارد بدهند.

همچنین درخصوص فعالیت‌ تبلیغاتی رسانه‌ها در قانون انتخابات ریاست جمهوری آمده است:

ماده ۷۴- کلیه رسانه‌های دیداری و شنیداری و مکتوب و الکترونیک و سایر شبکه‌های مجازی، حق ندارند آگهی یا مطلبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند و یا مطالبی بنویسند که دال بر انصراف گروه یا اشخاصی از نامزدهای معین باشد. در صورت وقوع این تخلف، نامزدهای مزبور حق دارند پاسخ خود را ظرف هجده ساعت پس از انتشار، به وسیله وزارت کشور به رسانه مزبور بدهند و رسانه مزبور مکلف به نشر فوری آن در اولین زمان ممکن است. در صورتی که رسانه مزبور قبل از ساعات ممنوعیت تبلیغاتی اطلاع‌رسانی نکند یا منتشر نشود، مدیرمسئول آن باید با هزینه خود پاسخ نامزد را به روزنامه یا مجله هم طرازی که قبل از ممنوعیت تبلیغات چاپ می‌شود، ارسال نماید و آن نشریه مکلف به درج آن در اولین چاپ نشریه است.

ماده ۷۵- در صورت درخواست کتبی و رسمی اشخاص حقیقی و حقوقی، چاپخانه آگهی تبلیغاتی انتخاباتی را چاپ خواهد نمود.

ماده ۷۶- ذیل آگهی‌های تبلیغاتی چاپی باید نام و نشانی دقیق چاپخانه و تاریخ چاپ درج شده باشد.

ماده ۷۷- مسئولان چاپخانه‌ها موظفند چهار نسخه از هر یک از اوراق تبلیغاتی انتخاباتی را بلافاصله پس از چاپ همراه با یک نسخه از درخواست رسمی تقاضاکنندگان جهت ضبط در پرونده سریعاً به وزارت کشور و شورای نگهبان ارسال دارند.

بر این اساس فهرست مهمترین مؤسسات مطبوعاتی، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های مشمول این ممنوعیت به شرح زیر اعلام می‌شود:

مؤسسات مطبوعاتی (همه رسانه‌های مؤسسه)؛ اطلاعات، ایران، خراسان، کیهان و همشهری.

روزنامه‌ها؛ اصفهان زیبا، تهران تایمز، حمایت، ‌ جام جم، شهرآرا، شهروند،  فرهیختگان، قدس و هگمتانه.

خبرگزاری‌ها؛ آنا، ایبنا، ایرنا، ایسنا، ایکنا، ایمنا، برنا، پانا، تسنیم، حوزه، خانه ملّت، دانشجو، شبستان، فارس، مهر و میزان.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید