کارشناسان تشریح کردند

چرا خانه‌های کرمانشاهی‌ها تاب زلزله نداشتند؟

کدخبر: ۲۰۴۹۲۷
یکی از پرسش‌هایی که برای بسیاری از شهروندان کشورمان در واکنش به خسارت‌های زلزله سرپل ذهاب مطرح شد، این بود که چرا اکثر قریب به اتفاق خسارات جانی و مالی این زلزله به ایران اختصاص یافت و ساختمان‌های در معرض زلزله در کشور عراق خساراتی به مراتب کمتر دیدند.
چرا خانه‌های کرمانشاهی‌ها تاب زلزله نداشتند؟

 به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی، یک شنبه هفته جاری کارشناسان در نشستی که با موضوع پایداری اجزای غیرسازه‌ای ساختمان‌ها برگزار شد، اعلام کردند: در زلزله کرمانشاه شاهد بودیم که اسکلت ساختمان باقی‌ماند و آنچه که خسارت دیده بود اجزای غیرسازه‌ای بودند که شامل میان‌قاب‌ها، تیغه‌ها و جدارهای داخلی و خارجی بودند. اشکالش این بود که تیغه‌ها و میان‌قاب‌ها اتصال مناسبی با اسکلت ساختمان نداشتند. اسکلت مقاومت کرده و سر جای خودمانده بود اما دیوارهای تیغه‌ای و میان قاب‌ها در اثر نیروهای جانبی که به آنها وارد شد تکان خوردند و فروریختند.

حامد مانی‌فر، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در این نشست با اشاره به اینکه اجزای غیرسازه‌ای ساختمان شامل دیوارهای بین دو ستون (میان قاب) و دیوارهای تیغه‌ای هستند، گفت: تیرماه سال‌جاری (۹۶) مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، موضوع بررسی پایداری اجزای غیرسازه‌ای ساختمان را در شورا تدوین مطرح کرد و مطالعه صورت‌گرفته در این زمینه یک ماه پیش برای وزیر راه و شهرسازی فرستاده شد تا به‌عنوان پیوست آیین‌نامه ۲۸۰۰ ابلاغ شود. وی ادامه داد: وزیر راه وشهرسازی با ارسال این مطالعه به دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه وشهرسازی خواستار اعمال اظهارنظرهای کارشناسی در این‌خصوص شد.

مانی‌فر گفت: قبل از زلزله کرمانشاه با ادارات راه وشهرسازی استان‌ها مکاتبه‌ای داشتیم و طی آن مکاتبه با استان‌ها، تاکید داشتیم که موضوع میان‌قاب‌ها را جدی‌تر مورد بررسی قرار دهند که در همین رابطه نیز اداره راه وشهرسازی استان کرمانشاه قبل از زلزله به سازمان نظام‌مهندسی‌ساختمان این استان نامه داده بود که به موضوع میان قاب‌ها توجه کنند. مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان یادآور شد: موضوع میان‌قاب‌ها در دستور کار معاونت مسکن و ساختمان و دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان نیز قرار داشت و جلساتی در این باره برگزار شده بود. وی تاکید کرد: جلسه به این منظور برگزار شد تا موضوعات فوق را بررسی و جزئیات اجرایی مناسبی را برای اجرای میان‌قاب‌ها توصیه و ابلاغ کند. مانی‌فر در مورد آغاز مطالعات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مورد این بررسی نیز نکاتی را ارائه کرد و گفت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بسیار پیش‌تر و قبل از زلزله کرمانشاه اقدام به مطالعه طرح فوق کرده بود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید