تغییر رفتار ایرانی ها در بازار طلا/ الگوی خرید طلا در چین و هند چگونه است؟+ فیلم

سرویس: اخبار طلا و ارز کدخبر: ۸۰۷۷۲۰
اقتصادنیوز: در ایران تقاضای جواهرات از ۴۱.۵ تن در ۲۰۱۰ به ۲۶.۵ تن در ۲۰۲۵ کاهش یافته یعنی برخلاف برخی سال‌ها بازار جواهرات کوچک‌تر شده است.
تغییر رفتار ایرانی ها در بازار طلا/ الگوی خرید طلا در چین و هند چگونه است؟+ فیلم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، داده‌های شورای جهانی طلا نشان می‌دهد الگوی خرید طلا در کشورها متفاوت است. در نیمسال اول ۲۰۲۶، هند و چین بیشترین تقاضای جواهرات را داشتند اما در بخش شمش و سکه، چین با ۳۱۴ تن فاصله زیادی از سایر کشورها داشت.

در ایران نیز تقاضای شمش و سکه با ۱۳.۴ تن، بالاتر از جواهرات با ۱۰.۴ تن بود. الگویی که در ترکیه پررنگ‌تر است و تقاضای شمش و سکه بیش از سه برابر جواهرات ثبت شد. تقاضای جواهرات در هند و چین طی سال‌های اخیر کاهش محسوسی داشته به طوری که هند از ۶۶۲ تن در ۲۰۱۵ به ۴۴۱ تن در ۲۰۲۵ و چین از ۷۶۷ تن به ۳۶۰ تن رسیده است.

در ایران نیز تقاضای جواهرات از ۴۱.۵ تن در ۲۰۱۰ به ۲۶.۵ تن در ۲۰۲۵ کاهش یافته یعنی برخلاف برخی سال‌ها بازار جواهرات کوچک‌تر شده. تقاضای شمش و سکه در چین و هند پس از افت‌های سال‌های میانی دوباره رشد کرده و چین در ۲۰۲۵ با ۴۴۴ تن به بالاترین سطح این دوره رسیده. در ایران نیز این تقاضا از ۴.۶ تن در ۲۰۱۶ به ۴۶.۲ تن در ۲۰۲۵ رسیده یعنی برخلاف جواهرات، خریدهای شمش و سکه طلا روندی صعودی داشته.

 

پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار
لوتوس پارسیان - O