افت قیمت سهام فولادیها و سیمانیها در بورس
به گزارش اقتصادنیوز ، در معاملات امروز بورس تهران شاخص کل بورس با رشد اندک 835 واحدی نسبت به دیروز به رقم یک میلیون و 282 هزار و 22 واحد رسید.
شاخص هم وزن نیز با رشد 960 واحدی در سطح 392 هزار و 584 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابوس 26 واحد بالا آمد و در سطح 18 هزار و 367 واحد قرار گرفت.
روز نزول بزرگان
امروز بسیاری از نمادهای بزرگ بازار افت قیمت داشتند. کاهش قیمت نمادهای بزرگ فولادی گروه فلزات اساسی مانند فولاد، فخوز، کاوه و کویر و همچنین اغلب نمادهای سیمانی مثل ساربیل، سخوز، سشرق، سصفها و سغرب از علل اصلی رشد اندک شاخص کل بورس بود. پس از انتشار خبر ابلاغیه شرکت توانیر در روز سهشنبه مبنی بر کاهش فعالیت شرکتهای فولادی و سیمانی، قیمت سهام بسیاری از شرکتهای این دو گروه کاهش یافت.
علاوه بر این نمادهای بزرگ پالایشی گروه فراوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای (از جمله شپنا، شتران، شبریز و شسپا) و نمادهای بزرگ گروه خودرو و ساخت قطعات (مانند خودرو، خساپا، خگستر، خپارس، خکار و خبهمن) نیز با کاهش قیمت مواجه بودند.
ورود پول حقیقی
در روز چهارشنبه ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 23 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد که نسبت به دیروز کاهش 94 درصدی داشته است.
در معاملات امروز بیشترین ورود پول حقیقی به سهام آریان (پارس آریان) تعلق داشت که ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی آن 83 میلیارد تومان بود. پس از آریان، نوری (شرکت پتروشیمی نوری) و کاما (باما) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
سهمهای تاثیرگذار
امروز نمادهای «فارس»، «وغدیر» و «رمپنا» بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل داشتند و سه نماد «فولاد»، «فخوز» و «شتران» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس ولکار صدرنشین است و برکت و فملی در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز فتوسا، گدنا و کرمان پرتراکنشترین نمادها هستند.
افت ارزش معاملات خرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 11 هزار و 901 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز سهشنبه 23 درصد افزایش یافته است.
همچنین ارزش معاملات خرد با افت 14 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 6 هزار و 274 میلیارد تومان رسید.
کاهش ارزش صفهای پایانی بازار
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز سهشنبه 51 درصد کاهش یافت و در رقم 348 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش نیز 5 درصد کاهش یافت و 674 میلیارد تومان شد.
شرکت مپنا (با نماد معاملاتی رمپنا) با صف خرید 83 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از رمپنا، نمادهای کاما (شرکت باما) و بمپنا (تولید برق عسلویه مپنا) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به ثالوند (سرمایه گذاری مسکن الوند) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 51 میلیارد تومانی داشت. پس از ثالوند، سنیر (سیمان سفید نیریز) و غدام (خوراک دام پارس) بیشترین صف فروش را داشتند.
نقشه بورس بر مبنای ارزش معاملات