سخنگوی وزارتخارجه پاسخ داد؛

اولین واکنش وزارت خارجه به نامه انتقادی سعید جلیلی/ چه زمانی در مذاکرات وین به توافق می رسیم؟

کدخبر: ۴۷۲۹۲۷
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما امیدواریم هیات‌ها با اراده لازم به وین برگردند. اگر طرف‌های دیگر در بازگشت تصمیم‌های خود را در خصوص مطالبات به حق ایران اخذ کرده باشد، مطمئن باشید به سرعت می‌توان به توافق پایدار رسید.
اولین واکنش وزارت خارجه به نامه انتقادی سعید جلیلی/ چه زمانی در مذاکرات وین به توافق می رسیم؟

به گزارش اقتصادنیوز، نشست خبری سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز (دوشنبه) با حضور خبرنگاران در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

بحران‌آفرینی در ذات رژیم صهیونیستی است

وی در واکنش به سفر رئیس رژیم صهیونیستی به امارات، گفت: رژیم جعلی و اشغالگر قدس، رژیمی است که بحران آفرینی در ذاتش است، بر اساس ترور، خشونت و خون‌ریزی دوام آورده است و حیات خودش را در همین بحران آفرینی‌ها می‌بیند.

خطیب‌زاده ادامه داد: تنها نمونه بارزی که در نظام بین‌الملل به عنوان نظام آپارتاید داریم، رژیم جعلی اشغالگر قدس است. از این رژیم جعلی بر اساس تعاریفی که در قطعنامه ۳۳۷۹ آمده، به عنوان رژیم آپارتاید نام برده است و همچنان همان سیاست‌های آپارتاید را پیگیری می‌کند.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛

* رژیم صهیونیستی اولاً به دنبال سلطه بر یک نژاد و قوم اقلیت در سرزمین‌های اشغالی است و از سوی دیگر به دنبال اقدامات ظالمانه سیستماتیک علیه ساکنان اصلی فلسطین و برتری نژادی یک قوم خاص بر آن‌ها است. در سال ۲۰۱۸ نیز با قانون نژادپرستانه (دولت ملت یهود) بر این رفتار نژادپرستانه خودش صحه گذاشت.

* رژیم صهیونیستی به عنوان یک مصداق بارز رژیم آپارتاید، سعی می‌کند بحران‌های خودش را به مناطق دیگر نیز منتقل کند. برخی از کشورها که در مسیر عادی‌سازی کمک می‌کنند، باید بدانند که این رژیم با ذات متجاوز، توسعه‌طلب و بحران آفرین، اولین قربانیانی که می‌گیرد، همان‌هایی هستند که امروز در مسیر عادی‌سازی قدم برمی‌دارند.

*جمهوری اسلامی ایران نه تنها برخی اقداماتی که کشورها در مسیر عادی‌سازی انجام می‌دهند را محکوم می‌کند، بلکه فکر می‌کند آنان باید ندای ملت‌های خودشان را بشنوند و به این تفرقه افکنی‌ها در جهان اسلام به پایان دهند که برای آینده منطقه نیز بسیار بهتر است.

رسیدن به توافق نیاز به تصمیم طرف مقابل دارد

*{ در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات وین و توقف آن}: از این تنفس‌ها چندباری داشتیم. البته مذاکرات در هفته‌های گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی در هر چهار حوزه رفع تحریم‌ها، تعهدات هسته‌ای، راستی آزمایی و اخذ تضامین داشته است.

* البته پیشرفت‌ها در برخی از حوزه‌ها قابل توجه‌تر بوده است و در برخی موارد نیز به خاطر بی عملی طرف مقابل و عدم اخذ تصمیمات در طرف مقابل و عدم ابتکار و خلاقیت لازم با کندی‌هایی روبرو بوده است که ما توصیه می‌کنیم بعد از بازگشت از پایتخت‌های خود به مذاکرات، با تصمیم‌های لازم بر گردند که بتوانیم به سرعت به جمع بندی برسیم.

* اگر طرف‌های دیگر به ویژه ایالات متحده وقتی به وین برمی‌گردد و تصمیمات خودش را اخذ کرده باشد و بر مطالبات به حق جمهوری اسلامی ایران صحه بگذارد و چیزی بیشتر از برجام مطالبه نکند که ما نیز کمتر از برجام را قبول نخواهیم کرد، مطمئن باشید به سرعت می‌توان به یک توافق پایدار و قابل اتکا و خوب رسید.

*{ در پاسخ به سوالی در خصوص جزئیات رایزنی‌های وزیر امور خارجه قطر در تهران}: رایزنی‌های مداوم دوستان در منطقه، امری طبیعی است. برخی مواقع شرایط ایجاب می‌کند که رایزنی‌ها به طور منظم‌تر و نزدیک‌تر و با فاصله کوتاه‌تری انجام شود.

* سفر وزیر خارجه قطر متعاقب رایزنی تلفنی بود که انجام شد و لازم بود در خصوص موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی برخی رایزنی‌ها صورت گیرد، در خصوص مسائل منطقه‌ای با کشورهای فرامنطقه‌ای گفتگو نمی کنیم.

*{ در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه مغرب}: اولین بار نیست که وزیر خارجه مغرب این اظهارات را انجام می‌دهد اما ما به خاطر مردم فرهیخته مغرب تلاش کردیم که از آن عبور کنیم. وزیر امور خارجه مغرب بهتر از هر کس دیگری می‌داند که شاهد رفتارهای این کشور در حوزه توسل به خشونت، دخالت‌های نظامی و اطلاعاتی در سایر کشورها باعث چه تنش‌هایی در آن منطقه شده است.

* باید زودتر به دامان ملت خود برگردند و به جای فرافکنی‌های بی ارزش تلاش کنند، عضو مسئولی در جامعه اسلامی و کشورهای مسلمان باشند.

*{ در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت تغییر سفرا}: در مسیرهای حاکمیتی ایجاب می‌کند که در فرآیندهای تعریف شده در جمهوری اسلامی، مسیرهایی که باید طی شود به صورت حکیمانه و عادی طی شود. در وزارت امور خارجه مسیر تغییر و تحول در حوزه‌های مختلف به صورت طبیعی در حال انجام است و این تابع برخی ملاحظات است که در کشور میزبان سفیر چه زمانی باید برگردد.

مذاکرات وین با اجماع ملی جلو می‌رود

*{ در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه طبق برخی از اخبار منتشر شده سعید جلیلی دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی کشور در مورد مذاکرات وین نامه ای را به برخی از مقامات کشور نوشته و از این مذاکرات انتقاد کرده است، آیا وزارت خارجه در جریان این موضوع است}: من خبری از این موضوع ندارم. مناسب است در مورد این مسئله از خود ایشان سوال کنید. اما می توانم بگویم که ما در مذاکرات وین با یک اجماع ملی و با استفاده از تمام ظرفیت های داخلی گفت وگوها را به جلو می بریم و این سرمایه بزرگی است که باید پاس داشته شود.

*{ در واکنش به استفاده دولت کانادا از نام جعلی خلیج عربی در صفحه توئیتری}: دولت کانادا برخی اختلافات سیاسی را به مسائل بچه‌گانه کشانده است. نام کشورها و مناطق نمی‌تواند تابعی از خواست سیاسی کشوری باشد. دولت کانادا اولین بار نیست که برای مطامع و اغراض سیاسی خود دست به این کارها می‌زند.

* جامعه فرهیخته ایرانیان در کانادا هر روز رفتار دوگانه دولت کانادا را می‌بیند که از یک طرف اشک تمساح می‌ریزد و از طرف دیگر به هویت ایرانی حمله کند. این اظهارات ارزش حقوقی ندارد و به خوبی ذات این دولت را نشان می‌دهد.

تکمیل می‌شود...

همچنین در اکوایران ببینید : ​انتقاد بزرگ رهبری از خودروسازان و تولیدکنندگان لوازم خانگی

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید
    صداوسیما و خبرگزاری رسمی دولت شهادت ابراهیم رئیسی را تایید کردند در سوگ ابراهیم رئیسی